Ludo Vandewalle

Dit gaat lang nazinderen

Ludo Vandewalle | 25 augustus 2010 om 05:00
De kwalificatie die al binnen leek is er dan toch niet gekomen. Een verrassing. Anderlecht had in de vorige Europa League immers nog eens van zich doen spreken. De spelersgroep was nauwelijks gewijzigd en Boussoufa en co. waren enorm gretig. Bovendien: Partizan was geen onoverkomelijke hindernis. Toch liep het mis. De drie hopeloos gemiste strafschoppen vormden het dieptepunt van een dramatische avond.

Er was duidelijk iets mis met de strafschopstip. Althans voor de Anderlecht-spelers en dan nog met Suarez, Biglia en Boussoufa de meest verfijnde paars-witten. Wellicht had aanvoerder Deschacht het voorspeld want hij wilde na de toss-winst de strafschoppen aan de overkant trappen. De Schotse ref ging er niet op in omdat hij de kant mag kiezen. Een dramatische keuze.

Dit gaat doorwegen op het seizoen van Anderlecht. Deze groep was samengebleven om dit seizoen hoge ogen te gooien op het Europees toneel maar het wordt andermaal de Europa League. Helaas. Maar als je Partizan niet kan uitschakelen, hoor je niet in de CL thuis.

Toch deze bedenking: het was lang geleden dat Biglia en Polak samen aan een wedstrijd begonnen. Het was weer geen succes. Met ook nog Kouyaté stond er een basis met intrinsiek drie verdedigende middenvelders.

Ook Suarez en de in eerste helft naar de zijkant verbannen Boussoufa komen naar de bal toe waardoor Lukaku lang de enige speler was die de diepte opzocht. Vandaar dat Anderlecht lang voorspelbaar speelde. Vreemd dat Ariël Jacobs dat niet had kunnen voorspellen.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0133f34e5669970b Listed below are links to weblogs that reference Dit gaat lang nazinderen:

Reacties

alles op bous steken zou toch echt te belachelijk zijn de grote schuldige is nu wel de scheidsrechter die een goal onterecht afkeurd anders waren die penaltys niet nodig geweest en ook jacobs moet zijn verantwoordelijkheid dragen door spelers op te stellen die geen competitie ritme hebben en ze direkt voor de leeuwen te gooien al noemen ze dan biglia en polak sorry

dirk op 29 augustus 2010 om 17:31

Dimitri heeft ook een mening
http://www.youtube.com/watch?v=OIwHAcoPThI

Tom op 29 augustus 2010 om 07:49

Ajax heeft geluk gehad en het onverdiend gehaald. Anderlecht had het ook niet verdiend, want bij de rust had het al gedaan moeten zijn;


Slegers op 26 augustus 2010 om 22:21

Wim, dus het missen van een penalty bepaalt of iemand al dan niet een topper is. Dus Baggio, Baresi, Van Basten, Platini, Terry, Beckham,... ga zo maar door zijn ok allemaal geen toppers geweest. Belgen zijn toch goed in zichzelf afbreken. Natuurlijk hebben wij geen topcompetitie. Maar we moeten niet onderdoen voor Nederland. Alleen verkopen die zich beter. Zij hebben ook meer zelfvertrouwen. Dat was ook het probleem van RSCA. Geen zelfvertrouwen, twijfel. Enkel daardoor hebben ze het niet gehaald.

MVD op 26 augustus 2010 om 09:21

Mbark blijft bij Anderlecht zegt hij.Natuurlijk blijft hij, waar kan hij beter zijn? Koning éénoog in het land der blinden. "Wereldvoetballer" in onze derderangscompetitie (met naar Belgische normen een vet contract);de patron van de ploeg en elke week bewierrookt worden door journalisten die aan beide ogen blind zijn ...; in een sterke buitenlandse competitie zou hij slechts bank- of tribunevuller zijn. Het siert hem wel dat hij dit inziet en zijn beperkingen erkent. Moest hij echt zo goed zijn als men schrijft, dan had hij gisteren die penalty niet op de Brusselse ring getrapt maar was hij met zijn Italiaanse of Spaanse ploeg rechtstreeks geplaatst voor de champions ligue.

Wim op 25 augustus 2010 om 21:18

Als men in het vervolg eens met 11 man zou spelen, zou dit misschien ook al helpen. Of staat Boussoufa alleen op het veld om hoekschoppen, vrije schoppen en strafschoppen te nemen. En zelfs dat kon hij gisteren nog niet eens fatsoenlijk. Mister 63% is Misser 100% geworden.

Peter DB op 25 augustus 2010 om 20:12

Het is eens te meer duidelijk dat Boussoufa veel tekort komt... Als je die kan verkopen voor 8 miljoen euro, sla je twee vliegen in één klap. Het missen van de Champion's League is financieel gecompenseerd en ten tweede ga je al je volgende matchen met elf spelers op het veld staan. Wanneer houden jullie journalisten eens rekening met de tegenstand voor jullie iemand de hemel inschrijven?

Jeroen op 25 augustus 2010 om 15:27

Kan iemand die gast ontslagen?

Suarez, Biglia en Polak waren de enige spelers die op niveau speelden gedurende 120 minuten. Die Boussoufa obsessie mag wel eens stoppen. De sportredactie van HNB zit het voorbije half jaar voortdurend mis wat betreft quoteringen.

Tijd om eens iets objectief te schrijven, Ludo. Je mag stoppen met die belachelijke subjectieve kutzinnen. Kritiek mag, maar zet dan die oogkleppen eerst af.

FLV op 25 augustus 2010 om 15:03

iedereen blij anderlecht ligt eruit
daar komt het toch op neer zeker voor de
geschreven pers (nieuwsblad laatste nieuws)

patje op 25 augustus 2010 om 14:58

Weer een fenomenale prestatie van Boussoufa! Schitterend hoe hij op Europees niveau RSCA naar een hoger niveau weet te tillen. Geef die man nog even een vetter contract, hij verdient het!

Moker op 25 augustus 2010 om 14:30

Wat voor soort voetbal er in de eerste helft gebracht werd gaat men verstand te boven. Ze geraakten amper over de middellijn. triestig om zien hoe de vetbetaalde pseudo-vedetten eigenlijk een stelletje prutsers zijn.
Ook den trainer heeft hier zijn verantwoordelijkheid te nemen...taktisch is jacobs zwak, zeer zwak.
Ze zullen de schuld wel bij een ander gaan zoeken. of gaan ze misschien 1/3 van hun verloning afstaan omdat ze één van de drie doelstellingen niet gehaald hebben.
Ik werk minstens 40u/week voor veeeeeel minder geld. Heb nu geen respect meer voor de 'heren voetballers'. Geef ze prestatiegerichte contracten...

SEPPE op 25 augustus 2010 om 12:56

Biglia - Polak draaide al bij al nog goed, al konden ze het logischerwijs geen hele match aanhouden gezien hun recente resultaten. Toch ligt daar het probleem niet. Kouyaté wist niet goed waar hij het had, Suarez kwam er enkel de tweede helft door en Lukaku had ook even tijd nodig (verkwanselde kansen maar maakte er ook 2, hij zit terug in een stijgende lijn). Legear was duidelijk nog niet klaar, en Boussoufa stelde opnieuw teleur in een belangrijke match. Hij kon eigenlijk geen enkel moment zijn status waarmaken en liet opnieuw zien dat hij de zwakste spelmaker is in de Anderlechtgeschiedenis. Zijn voorgangers zijn Stoica, Scifo, Hassan, Zetterberg en Degryse: dat waren spelers die wél boven zich uitgroeiden als er Europese camera's opdoken. Bij Boussoufa is 't omgekeerd: enkel op de velden van Eupen en Lokeren kan hij het verschil maken. Al 4 jaar op rij.
Ook de verdediging rammelde te regelmatig, en mocht een kaarsje branden dat Proto in een sterke vorm zit.

Fred Kroket op 25 augustus 2010 om 12:29

"Toch deze bedenking: het was lang geleden dat Biglia en Polak samen aan een wedstrijd begonnen. Het was weer geen succes."

Schitterend... Amper een woord te lezen over de genialiteit van uw Boussoufa nu overigens, vreemd. Misschien omdat hij keer op keer te kort komt.

Radzi op 25 augustus 2010 om 12:26

Yup, yup, yup. Onze grote ster Boussoufa heeft ons weeral eens niet naar de CL kunnen loodsen. Dat hij die penalty mist, geen probleem, dat kan iedereen overkomen. Dat hij als overbetaalde vedette weeral geen enkele rol van belang kan spelen over twee matchen tegen een mindere tegenstander is opnieuw een ontgoocheling. Maar ja, zolang hij in de JL al struikelend voor een assist kan zorgen, is hij voor de meeste scorebordjournalisten weer DE topper natuurlijk.

Dingo op 25 augustus 2010 om 12:22

Kwestie van een hoop compleet nietszeggende zaken bij elkaar te pennen kan dit stukje weer tellen. By the way Ludo, waar zat de geweldige Mbark Boussoufa nu? Maar geen paniek, hij zal zaterdag wel een corner trappen die binnengekopt wordt. Dan kan je weer schrijven dat hij een assist heeft gegeven en zo belangrijk is voor Anderlecht.

Roel VDV op 25 augustus 2010 om 12:16

Daar gaat Mister 63%... Een TOPspeler staat er wanneer het moet, niet tegen zwakkere ploegen. Nog een geluk dat Biglia ook gemist heeft, anders was voorgaande blog helemaal belachelijk. Of maakt het eigenlijk niet echt veel verschil?

Brecht op 25 augustus 2010 om 08:46De reacties op dit bericht zijn afgesloten.