Hans Vandeweghe

Een ongeluk bij een geluk

Hans Vandeweghe | 18 augustus 2010 om 07:09

Er zijn nogal wat trainers die stevig zouden vloeken als hun topatlete twee jaar voor een hoogtepunt met de melding komt dat ze een sabbatical van een jaar neemt omdat er iets in haar buik groeit dat zich ter zijner tijd een weg naar buiten zal banen.

Deze trainer - Wim Vandeven - moet niet zeuren. Het is eigen schuld, dikke bult, of omgekeerd in dit geval. Wim is de trainer, maar ook de kine èn de man van Tia Hellebaut en naar we aannemen ook de verwekker van het levenswonder dat zich de laatste weken in de nochtans zo voorbeeldig afgeslankte buik van de hoogspringster heeft voltrokken.

Een schoolvoorbeeld van carrièreplanning is dit niet, maar dat maakt het allemaal niet minder sympathiek. Veel logica moet je er evenmin achter zoeken. In het jaar na de geboorte, bezwoer de olympisch kampioene van Peking dat het bij één kindje zou blijven en nu is er een tweede op komst. Als deze zwangerschap gepland was, dan had ze zich even goed de maandenlange ascese van sla, water en een appel voor die drie competities kunnen besparen.

Wellicht was deze tweede zwangerschap niet gepland, maar daar zal ze zelf vandaag meer uitleg over geven. De these van een ongelukje bij het geluk ligt voor de hand. Een afgetrainde atlete met een laag vetpercentage wordt niet makkelijk zwanger.

Bovendien was Tia Hellebaut - we onthullen geen boudoirgeheimen want in interviews had ze het daar al over - niét aan de pil zoals de meeste vrouwelijke topsporters, precies om die laatste procentjes vet weg te krijgen.

Zelfs al zal het volgend jaar rond deze tijd wel weer kriebelen en zal ze wellicht heimelijk denken aan een Tia III, het lijkt nu echt over en out met Belgiës beste sportvrouw aller tijden. Europees-, wereld- en olympisch kampioene, het is mooi geweest en wat komt is nog mooier.

Bij haar vorige heugelijke melding en haar afscheid kreeg elke aanwezige champagne. Laat aanrukken, die flessen.

En proficiat, Tia en Wim.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0133f3249107970b Listed below are links to weblogs that reference Een ongeluk bij een geluk:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.