Het Nieuwsblad Online

Koppensnellen

Het Nieuwsblad Online | 17 augustus 2010 om 08:11
‘Elke vezel in mijn lijf wil de titel’, sprak voorzitter Pol Jonckheere amper aan maand geleden. Maar na drie speeldagen moet de Brugse architect zich al vragen stellen. De ambitieuze preses zag de bui al hangen voor de Brugse derby en het lijdt geen twijfel dat eventueel crisismanagement voorbereid wordt. Maar wat nu?

Adrie Koster op de keien zetten is weinig geloofwaardig na alle wierook van vorig seizoen. Bovendien zou Jonckheere dan in de voetsporen treden van zijn koppensnellende voorganger Michel D’Hooghe en dat wil hij allerminst. Het zou Club weer drie jaar terug in de tijd katapulteren en het recente verleden toonde aan dat van coach veranderen volgens de seizoensmode weinig oplevert.

Of staat sportmanager Luc Devroe dichter bij de schopstoel? Wat valt hem te verwijten? De lege kasten van zijn voorganger zijn nu wel gevuld met scoutingverslagen en aan zijn werkethiek valt weinig toe te voegen. Dat hij na de nederlaag op Kortrijk kritiek spuide op trainer Adrie Koster is hoogst ongelukkig, maar nu gehoor geven aan een schreeuwer die vindt dat Koster of Devroe eruit moet, is kortzichtig.

De medische staf opkuisen? De technische omkadering vernieuwen? Gauw nog videoshoppen en iemand als Marc-André Kruska kopen? Welke beslissing Jonckheere zich ook genoodzaakt voelt te nemen, als het de komende tien dagen in de soep draait in België én Wit-Rusland wordt het altijd een harde dobber. Misschien moet er nu even door de zure appel heen worden gebeten en moet er beseft worden dat een nieuwe periode van bloei van Club Brugge gebaat is bij aanwervingen, rust en standvastigheid. Niet bij ontslagen, paniekvoetbal en windhaanbeleid.

Koen Van Uytvange

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef01348641c1cf970c Listed below are links to weblogs that reference Koppensnellen:

Reacties

Club-supporters "eisen" nooit een titel (we dromen er alleen stiekem van). We vragen zelfs geen mooi technisch-verzorgd voetbal (maar we zijn wél trots als het opeens voor onze ogen wordt uitgerold).

Wat verlangen we dan wel? Gewoon, dat de truitjes nat gemaakt worden. 90+ minuten lang. Zoals in de goeie, ouwe Houwaart-tijd. En in het ideale geval levert dat zeges op.

Luk op 18 augustus 2010 om 15:37

Ik heb nog niets gehoord van ontslagen. Ja wij weten het ook wel dat 3 op 9 niet goed & als we eruit gaan tegen Minsk is het boeltje mooi om zeep maar momenteel is er nog geen paniek & geen crisis.
Dus meneer Van Uytvange u conclusie dat onze voorzitter die beslissingen zou nemen zijn voorbarig & dus pure speculatie.

Bertje op 17 augustus 2010 om 17:32De reacties op dit bericht zijn afgesloten.