Ludo Vandewalle

Manchester City in België

Ludo Vandewalle | 25 augustus 2010 om 06:00
 Onze bronnen melden dat Wesley Sonck 750.000 euro bruto per jaar vroeg. G. Beerschot-voorzitter had het over 2,5 miljoen euro voor drie jaar. We nemen aan dat de 32-jarige aanvaller het voor twee seizoenen in Lier voor wat minder doet. Maar zoveel minder zal het niet zijn.

 Met Maged Samy, de afgezant van de Egyptische multinational Wadi Degla, heeft Lierse zijn eigen Sjeik Mansour bin Zayed al-Nahyan. Dit lid van de koninklijke familie van Abu Dhabi spendeerde in twee jaar al ruim 400 miljoen om van Manchester City de grootste club van Engeland te maken. Naar Belgische normen is Samy van plan hetzelfde te doen.

 Leken de woorden van Samy na de promotie - ‘wij willen Europees spelen’ - op het eerste gezicht blufpoker, met het binnenhalen van Sonck laat hij alvast zien dat geld geen probleem is voor het Egyptische concern dat zich ook nog in immobiliën en media specialiseerde. Voor het binnenhalen van Sonck trok hij het budget in een handomdraai op van 10 miljoen naar 12,5 miljoen euro. Er komen deze week nog vier versterkingen bij. Dat kondigde Samy al eerder aan.

De supporters van Lierse SK staan op de banken maar de suikeroom maakt van de club een reus op lemen voeten. Lierse SK verzamelde tussen 2002 en 2006 meer intriges, financiële crashes en omkoopschandalen dan wapenfeiten. De club is al verschillende keren gereanimeerd. Sinds de komst van Maged Samy, die in het voetbalmilieu als correct wordt ervaren, zijn die zorgen voorbij. Maar de Egyptenaar kan zomaar de stekker uit het contact trekken. En dan is het voorbij, definitief voorbij met het stamummer 30 dat in 1997 zijn laatste landstitel vierde.

Minder risico wordt er genomen met de transfer van Sonck. Of de 55-voudige Rode Duivel ooit de verhouding prijs-kwaliteit zal waarmaken, is twijfelachtig. Hij is wel een garantie voor doelpunten. Maar wanneer zal Sonck, na maanden zonder trainen op topniveau, renderen? Toen hij in augustus 1997 in dezelfde werkloze situatie naar Club Brugge verhuisde, duurde het ruim een maand alvorens hij zijn eerste goal scoorde.

Lierse en Sonck hebben de doelpunten nú nodig. Niet alleen om punten te halen maar ook om de argwaan bij de collega-voetballers weg te halen. Niemand bij Lierse verdient zoveel geld als Sonck, op Radzinski, Kawashima en Dequevy na zelfs nog niet een kwart daarvan. Samy heeft minder problemen het geld op tafel te leggen dan dat Anthuenis de eenheid in de groep zal kunnen bewaren.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0133f34b81dc970b Listed below are links to weblogs that reference Manchester City in België:

Reacties

reken er maar op dat Wesley Sock zijn goals zal maken.
Elke ploeg wilt zo iemand in zijn rangen.
En kwaliteit kost geld: zo simpel is dat hé.

snijkers rené op 30 augustus 2010 om 10:13

ben benieuwd .

Beelaert norbert op 27 augustus 2010 om 16:44

Kom op uw site Sportwereld blogt;zie een reeks foto's van mooie jongens;zijn zij het die de soms bizarre beoordelingen geven op megascore ? Wat Sonck betreft en zijn mogelijks gewin , hebben wij daar eindelijk zaken mee ,en wat geeft U het recht dat voor waar de wereld in te sturen ; Is het de bedoeling onvrede te stichten , uw beschouwingen op het einde bevestigen mijn vermoeden .Sonck heeft ons reeds een paar mooie goals laten zien .Ik hoop dat hij nog een mooi carriere einde mag beleven .

Beelaert norbert op 27 augustus 2010 om 16:43

De vraag dient gesteld hoe het komt dat spelers zulke immens grote bedragen durven vragen.Die bedragen worden betaald door nieuwe rijken die geen benul hebben dat geen enkele voetballer dat waard is .Ik noem dat blinde adoratie!!

Debaere Jan Baptist op 27 augustus 2010 om 15:35

"Toen hij in augustus 1997 in dezelfde werkloze situatie naar Club Brugge verhuisde, duurde het ruim een maand alvorens hij zijn eerste goal scoorde."

Tiens, ik wist niet dat Sonck al zo lang bij Club speelde?

Dylan Vergauwen op 26 augustus 2010 om 05:29De reacties op dit bericht zijn afgesloten.