Bart Lagae

Open kaart met de FIFA

Bart Lagae | 09 augustus 2010 om 09:16

Een vijfkoppige delegatie van de FIFA is vandaag en morgen in ons land. Nee, niet om de stadions te inspecteren voor het WK in 2018 of 2022. Die moeten nog allemaal worden gebouwd. Wel om te spreken met de politieke overheden in ons land. En om de algehele WK-temperatuur in België op te meten.

Die thermometer zakte vorige week even onder het vriespunt. Onthullingen over verregaande fiscale voordelen voor de FIFA deden het enthousiasme bekoelen. Een rondvraag op onze website leerde dat vier op vijf tegen een WK in België is gekant. Politici uit alle hoeken van het spectrum - van Jean-Marie Dedecker tot Bert Anciaux - eisten een politiek debat. 

Het Belgisch-Nederlandse organisatiecomité was niet gelukkig met de onthullingen. De draagkracht bij de bevolking is een van de elementen die kunnen doorwegen bij de toewijzing. Maar misschien is het net goed dat het debat eindelijk op gang is gebracht. Want tot dusver bleven de contouren van een wereldbeker in ons land nog erg vaag en geheimzinnig.

Onze krant doet een poging het WK 2018/22 aanschouwelijk te maken. We lazen als eerste het 'Bidbook' dat België en Nederland aan de FIFA overmaakten en ter inzage ligt in Eindhoven. Daaruit blijkt dat er heel wat positieve initiatieven op stapel staan. Zoals een ambitieus sociaal en groen programma. En een reeks toffe ideeën als een fietsnetwerk tussen de stadions of een reuzenscherm op het strand van Zeebrugge.

België zet vandaag en morgen de deuren open voor de FIFA. Misschien kan de FIFA dan ook eens open kaart spelen met de Belgen. Het zou alvast heel wat scepsis over de wereldbeker in ons land kunnen wegnemen. 

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0134861430c7970c Listed below are links to weblogs that reference Open kaart met de FIFA:

Reacties

Stuur die profiteurs onmiddellijk terug naar huis

gust Van Peer op 9 augustus 2010 om 15:42De reacties op dit bericht zijn afgesloten.