Ludo Vandewalle

Verdienstelijk hockeyspeler

Ludo Vandewalle | 13 augustus 2010 om 08:09

Gewezen CEO Jean-Marie Philips werd ontslagen. Zijn humoristische oneliners stootten te veel mensen tegen de borst. Hij werd er ook van verdacht Het Lek bij de belangrijke bondsbeslissingen te zijn.

Bondsvoorzitter François De Keersmaecker laat zich tegenwoordig omringen door media-adviseurs. Die hebben de goedlachse advocaat gezegd dat hij nog maar twee keer per jaar met de pers mag praten. Om hem tegen zichzelf te beschermen en met ondoordachte uitspraken niet te veel polemieken meer te veroorzaken.

Philippe Collin, nu al de machtigste man binnen de bond genoemd, is van de bondstop dus de enige officiële woordvoerder. Hij heeft zijn entree als spreekbuis niet gemist.

Terwijl Collin aan Dick Advocaat verrimpelde handen overhield door over diens mouw te vegen, stelde hij na de wedstrijd in Finland al meteen de tactiek van bondscoach Georges Leekens in vraag. Bij elke beslissing van de weggevluchte Advocaat schreeuwde de voorzitter van de Technische Commissie zijn adoratie uit. De huidige Russische bondscoach hanteerde nagenoeg hetzelfde spelsysteem als Leekens nu.

De uitspraken van Collin getuigen van een gebrek aan respect voor een Belgische coach. Collin gaf niet binnenskamers maar publiekelijk mee hoe Leekens het tegen de Duitsers moet aanpakken. Critici en spelers lezen mee en het maakt het voor de bondscoach niet makkelijker. Wat is in godsnaam het nut van zo'n publieke reprimande?

Philippe Collin was een heel verdienstelijk hockeyspeler. Bij Anderlecht vinden ze het helemaal niet erg dat hij zich nu meer met de voetbalbond en minder met paars-wit bezighoudt. Maar of ons voetbal en vooral de Rode Duivels er beter van worden?

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0134862d1703970c Listed below are links to weblogs that reference Verdienstelijk hockeyspeler:

Reacties

En voor een zelfverklaarde "kenner" is een 5-4-3 taktiek voorstellen wel redelijk hilarisch (of zat de fout bij de schrijver van dat artikel)...

Patrick Feyaerts op 14 augustus 2010 om 21:19De reacties op dit bericht zijn afgesloten.