Ludo Vandewalle

Weer Europese mislukking voor Gent?

Ludo Vandewalle | 09 augustus 2010 om 09:14

Na het verrassende begin vorige week met de nederlaag van Club Brugge en het gelijkspel van Standard heeft de Belgische competitie na twee speeldagen de waarden al hersteld. De vlotte zege van Club Brugge vraagt echter bevestiging volgende week in de Brugse derby. Standard kan om de vele twijfels wat meer weg te nemen best komende zaterdag het fel gewijzigde en op papier versterkte Lokeren een mislukte start bezorgen. RC Genk gaat gewoon op het elan van de Play-off 2 van het vorige seizoen door. Gisteren werden de Limburgers van Frank Vercauteren ook wel geholpen door het matte spel van AA Gent. 

De Buffalo's zijn na twee speeldagen de enige echte dissonant. AA Gent ging vorige week door een scheidsrechterlijke fout in Westerlo met de zege aan de haal in plaats van met 1-0 te verliezen. Het was de wedstrijd tussen de twee kansloze nederlagen in de Champions League tegen het Oekraïense Dynamo Kiev.

De vicekampioen en bekerwinnaar van vorig seizoen beleeft de verwachte problemen na het vertrek van Michel Preud'homme. Een veeleisende en bezeten trainer vervangen door een andere veeleisende en bezeten trainer is niet evident.

Francky Dury heeft eerst bij Zultse VV, daarna bij Zulte Waregem, in totaal bijna twintig jaar de lakens uitgedeeld. Dat is vrij strikt te interpreteren, want er werd geen wasmachine aangekocht zonder dat de 52-jarige ex-politieagent daarvan op de hoogte was. Dury moet zich aanpassen aan de nieuwe situatie bij AA Gent - daar staan voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie op de voorgrond - en de club moet zich aanpassen aan Dury.

Nu wordt Dury niet alleen met de zware erfenis van de succesrijke Michel Preud'homme geconfronteerd maar leven er ook problemen in de kleedkamer. In de aanloop naar de bekerfinale was er vorig seizoen een ernstig incident tussen Grondin en Thijs. Door het vertrek van Preud'homme zijn de daaruit voortvloeiende problemen niet opgelost. Dury komt in een wespennest terecht en zo wordt het moeilijk om goed te werken.

AA Gent kan de problemen best zo snel mogelijk aanpakken, want in de huidige situatie dreigt het Europese seizoen weer de mist in te gaan. Met Feyenoord kregen de Buffalo's een haalbare tegenstander op weg naar de groepsfase van de Europa League. In de vorige seizoenen werd die zo fel nagestreefde Europese campagne telkens weer een enorme teleurstelling. In de groei naar de blijvende topclub waar men in het Ottenstadion van droomt, is een Europees succesje wel eens nodig.

Er is werk aan de winkel in Gent. En niet alleen voor Francky Dury. 

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef013486142f4d970c Listed below are links to weblogs that reference Weer Europese mislukking voor Gent?:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.