Home  Regio  tielt  tielt blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's over Tielt?
Laat het weten aan:Ingrid of Annelies of Patricia
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Pieter Ombregt verongelukt

Pieter_2 Kanegemnaar Pieter Ombregt is vorige week tijdens een fietsongeval in Chicago om het leven gekomen. Zijn Amerikaanse fietsvrienden hebben voor zijn nagedachtenis een website opgesteld waarop vrienden, kennissen en sympathisanten hun reacties kwijt kunnen. Pieter combineerde zijn studies met een job als fotograaf en had ook een eigen website met daarop de projecten waarmee hij bezig was.

‘Eén specifiek project dat hij pas afgelopen maand, op vakantie in België, had afgerond betreft een reeks waar hij de afgelopen vier jaar had aan gewerkt’, verduidelijkt zijn verloofde Jennifer Kowalewski vanuit Chicago. ‘Het zijn portretten van een man in een oranje overall in uiteenlopende architecturale achtergronden. Pieter was erg gepassioneerd omtrent zijn fotografie en kreeg voor zijn werk bewondering en respect van zowel zijn leraren als van collega’s. Velen hebben me verzekerd dat het eerder ongewoon is voor iemand van zijn leeftijd om al op een dergelijk niveau fotografisch werk af te leveren.’ Voor november is er een solo-tentoonstelling gepland in de City Gallery-Historical Water Tower. ‘Dit is dè plaats in Chicago voor fototentoonstellingen. Deze tentoonstelling komt er op initiatief van de Columbia College in Chicago ter nagedachtenis van Pieter. Net als een ‘scholarship fund’ (een fonds voor studiebeurs nvdr)die ter zijner ere wordt opgericht en waarin sympathisanten donaties kwijt kunnen.’

Reacties

Laat een reactie achter


Tielt blogt  • Ingrid Castelein, Annelies Naert, Patricia Desmet en Ann De Craemer schrijven over Tielt.

    Ingrid volgt als freelance beroepsjournalist het reilen en zeilen in Tielt en de Tieltse buurgemeenten.

    Annelies is eindredactrice bij Het Nieuwsblad, regio West-Vlaanderen. Ze woont in Tielt en schrijft over alles wat er leeft in het Tieltse.

    Patricia woont en werkt in Tielt. Ze heeft een actief gezin en samen beleven ze heel wat. Ze brengt als webreporter verslag uit van wat leeft in Tielt.

    Ann (°1981) werd geboren in Tielt en na een verblijf in Brussel keerde ze terug naar haar roots. Ze schreef het boek Verre buren (2007), over immigranten uit Roeselare. Houdt het meest van: de avond, schrijven, jazz, auteurs Philip Roth, Gerrit Achterberg en Hafez, Café Carlito in Tielt en fietsen. Levensmotto: 'We grow great by dreams' (Woodrow Wilson). Voor deze blog schrijft zij wekelijks een column..

Zoeken

Nieuws uit tielt

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!