Home  Regio  tieltwinge  tieltwinge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tielt-Winge?
Laat het weten aan: Fernand of Carine
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Klein Groter Kleiner

Het jeugdhuis van Sint-Joris-Winge wordt na de vergrotingen van zeven jaar geleden, terug verkleind. (Marieke Van Autreve)

Verenigingindekijker_gr_7

Jeugdclub Contact in Sint-Joris-Winge is weer aan verbouwingen toe. De kelder waar de jongeren zo'n zeven jaar geleden op uitgekeken waren, wordt opnieuw de vaste stek van de Wingese jeugd. Zo'n acht jongeren zijn volop bezig met uitbreken en verbouwen. Nog meer jongeren werken mee aan het nieuwe Contact dat op 1 januari 2009 weer open moeten zijn voor de trouwe bezoekers.

                                                   Img_7714_9

JC Contact bestond vóór 2001 enkel uit het kleine, vochtige keldertje met weinig licht.
Het ganse gelijkvloers én de bovenverdieping werden daarna verbouwd naar wat men toch wel een paleis voor de jeugd mag noemen. Met deze twee verdiepingen, een heus podium, een dansvloer en een grote toog, leek Contact veelal leeg, ook al was er veel volk en de verwarmings en electriciteitskosten werden de hoogte in gejaagd. Met de vorige verbouwingen zijn ze iets te enthousiast geweest. Nu, zo'n zeven jaar later, wil de jeugd terug naar de gezelligheid van het oude keldertje.

De werken, die de jeugd van JC Contact zelf uitvoeren, bestaan uit de kelder terug gezellig maken, het vocht uit de muren krijgen en de brandveiligheid op punt stellen.
Er wordt een nieuwe vloer gelegd, de muren worden geïsoleerd en dat zorgt meteen ook voor nieuwe toogjes.
Het plafond, dat ook de onderkant van het podium is, wordt verstevigd en met brandveilig materiaal bewerkt. Ook de deur, met de trap aan de inkom, wordt breder, geluidsdicht en brandveilig gemaakt.

Img_7729_8
(Grote zaal op de gelijkvloers van Contact)

De ingang van de kelder zal gescheiden zijn van de ingang van het oude Contact, zodat de zaal op de gelijkvloers verhuurd kan worden. Beide kunnen dan tegelijkertijd open zijn en op die manier loopt men elkaar niet voor de voeten. Dat de grote zaal verhuurd wordt is een heel belangrijke factor voor Contact, want hoewel het om een jeugdhuis gaat dat gesponsord wordt door de gemeente en enkele privé-instellingen, is het toch vaak moeilijk om uit de kosten te komen.
Grotere fuiven en evenementen kan Contact dan nog steeds in zijn eigen grote zaal houden.

Img_7721_4 Vrijwillige verbouwers en bestuursleden van JC Contact Tom Gilis en Giovanni Vleminckx nemen de leiding over de verbouwingen en de toekomst van het jeugdhuis. Vanaf één januari 2009 zou Contact terug beginnen met zijn activiteiten zoals paintball namiddagen en droppings. Elke vrijdag en zaterdag zal Contact open zijn voor de jeugd van Tielt-Winge, maar elke maand is er ook één thema-avond voorzien, bijvoorbeeld een cocktailnight, een casino avond e.d. Tot de deadline van één januari hebben Giovanni en Tom nog enkele plannen voor de hele werking van het jeugdhuis. Er moet een nieuwe website komen, een nieuwe strategie om het geld te beheren en veiligheid moet op punt gesteld worden.(Foto: Tom Gilis en Giovanni Vleminckx verbouwen samen met enkele vrienden hun jeugdhuis JC Contact)

Om al deze vernieuwingen te financieren zoeken de bestuursleden naar sponsoring in het dorp.
Sommigen geven belangeloos geld, anderen in ruil voor naambekendheid. Ook de gemeente sponsort natuurlijk zijn jeugd.

Maar de jongeren organiseren ook zelf acties zoals wafelverkoop aan de deur. Giovanni Vleminckx: "Het is niet zo simpel om in dit tijdperk nog jeugd te vinden die zich vrijwillig engageren voor iets en daarom vinden we het belangrijk om aan die groepssfeer te werken.

Contact heeft een toekomst, maar enkel en alleen als de jeugd er zich zelf voor inzet. Tot nu toe vind ik dat dit heel goed aan het lukken is. Ook onze ouders staan volledig achter dit initiatief. Er zijn ouders die architect zijn en ervaring hebben met verbouwingen. Zij bieden graag hun advies en hulp aan."

Tom Gilis: "De belangrijkste factor in deze verbouwingen is inderdaad dat we de vriendengroep, waar Contact uit bestaat, terug een plaats geven die ons gezelligheid biedt, zonder dat er zorgen moeten gemaakt worden rond geld en bestuur.

We zijn tenslotte een hechte groep vrienden, dat wordt nog eens bewezen tijdens deze verbouwingen. We werken er samen aan en iedereen steekt op zijn manier de handen uit de mouwen. Dat op zich verstevigt onze band enorm: samen puffen en zweten voor onze eigen plek."

Wil je ook een bijdrage leveren via sponsoring of wil je meer informatie: www.jeugdcontact.be

Tafels te huur voor tweedehandsbeurs van Gezinsbond

9vjcapxz54scadmmoptcam4lew4ca3jp9_3

Op zondag 16 november organiseert de Gezinsbond, afdeling Tielt, haar  jaarlijkse tweedehandsbeurs in 't Jongensschool in Tielt-Winge.

W69caoe6b51cavpahimcanemvthcak043_2De verkoop gaat door van 13.30 u tot 16.30 u. Speelgoed, fietsen, kinderuitzet, kinderkleding,.. kan er te koop aangeboden worden.

Het is elk jaar een gezellige drukte op die beurs.

Wil je spullen te koop aanbieden moet je je inschrijven via de website: www.gezinsbondtielt.be of via telefoonnummer 016/50 17 29 (Lena Symons)

Hier vind je ook meer informatie over het gebeuren.

Leden van de Gezinsbond Tielt krijgen de kans om in te schrijven vanaf 1 oktober 1008.

De inschrijvingen voor leden buiten Tielt starten op 15 oktober 2008.

Het is aangeraden om snel te reageren, want het aantal tafels is beperkt!

De drie musketiers van Heidi en Tim

'In ieder geval waren er zeer zeker Tielt-Wingese exemplaren bij op de dag, maar liefst minimaal 3 en ook nog van een van de organisatoren!'

Deze reactie op ons artikel over de doggen maakte me nieuwsgierig naar wie de eigenaar dan wel zou zijn.
Veel moeite heb ik niet moeten doen om dit uit te pluizen, want een mailtje in mijn mailbox bracht verheldering. De eigenaars bleken Tim Coomans en Heidi Janssens te zijn uit de Heuvelstraat.

De_drie_musketiers

Ze hebben 3 'blauwe' exemplaren in huis: Eeyore, Dario en Hercule.

Bij de keuze van het ras zijn Heidi en Tim niet over één nacht ijs gegaan. Ze zijn naar shows gaan kijken en bij fokkers op bezoek gegaan. Ze kozen voor de blauwe doggen, maar daarnaast heb je ook harlekijn (wit met zwarte vlekjes), geel (de bruinachtige met zwarte snoet), gestroomd (bruin met zwarte strepen) en zwart.
(op de foto ziet u de drie musketiers van Heidi en Tim)

Lees verder

Laatste kans voor stookolieactie oktober

StookolieOCMW-voorzitter Fons Lemmens wist ons te melden dat er verleden vrijdag, 26 september, reeds voor 460.000 liter ingeschreven was voor de gezamenlijke aankoop in het kader van de stookolieactie: ‘En zeggen dat we aanvankelijk gemikt hadden op 200.000 liter. Deze ambitie wordt nu bijgesteld naar 500.000 liter’.

U kan nog steeds intekenen om mee te doen. De inschrijvingen worden afgesloten op dinsdag 30 september. Voor meer informatie kan u terecht bij het OCMW, Tiensesteenweg 2, 3390 Tielt-Winge, 016/63 92 71 of info@ocmw.tielt-winge.be.

In januari komt er een tweede actie voor leveringen in februari.

Duitse doggen blazen verzamelen in Tielt-Winge

Gespot_2

                                   

Afficheklein_16 Menig wandelaar werd zondag op de Tieltse veldwegen verrast door een meute gigantische honden. Gelukkig hadden de loebassen geen kwaad in de zin.

De Belgische Duitse Doggen Club (www.bddc-cbda.be) blies verzamelen aan Huize Hageland voor de tweede familiedoggendag. Er waren twee verschillende wandelingen uitgestippeld, een voor puppy’s en een voor volwassen exemplaren.

(klik op de foto's als je de hondjes in 't groot wilt bewonderen)

Img_1324_9Img_1330_5

Wij botsten aan de uitkijktoren op een groep uit Maastricht.

Er waren ook Waalse doggenliefhebbers aanwezig en er werden zelfs wagens met Franse nummerplaten gesignaleerd.

We konden helaas niet nagaan of er ook Tielt-Wingese exemplaren bij waren.

Img_1326_3 Img_1327_4

't Jongensschool al dan niet geschikt als fuifzaal

Img_1314_2

Het vernieuwde 't Jongenschool is een prachtige zaal, maar is hij ook geschikt voor fuiven?

In de weekendeditie van de krant wijdt Fernand een uitvoerig artikel aan het ongenoegen van talrijke buurtbewoners. Zij hebben last van het lawaai, maar ook van het gedrag van sommige fuifgangers. Het is inderdaad niet prettig als je na een slapeloze fuifnacht plastieken bekertjes, hotdogresten en braaksel mag opruimen in je voortuin.

De ingang van de fuifzaal is aan de zijkant. Telkens wanneer de deuren opengaan, en vaak blijven ze open staan, knalt de muziek als uit een luidspreker over de woningen in de buurt. Als je weet dat daar ook gezinnen met kleine kinderen wonen, is het duidelijk dat dit een probleem is.

Lees verder

Hoe meer nieuws hoe liever

Robkopie

Sinds enkele dagen verschijnen er op de regionale pagina van het Nieuwsblad nieuwsitems uit het ROB - avondjournaal. Heb je het nieuws gemist op de regionale zender of wil je een item herbekijken, dan vind je na de eerste uitzending op ROB de onderwerpen terug in de rechterkolom van de gemeentelijke nieuwsbladsite.

Zoals je kan zien is het niet enkel een opsomming van de feiten, maar presenteert men heuse filmfragmentjes.

Je moet de filmpjes enkel aanklikken om ze te kunnen bekijken.

Kraasbeek vlagt

P9260052

P9260050

Langs de steenweg Leuven-Diest is er nog niet veel van te zien door de werken die daar bezig zijn. Maar wie goed rondkijkt heeft het al opgemerkt: de zwarte vlaggen hangen uit in Kraasbeek.

Hiermee maken de buurtbewoners duidelijk dat ze protesteren tegen de plannen van het gemeentebestuur om het bedrijventerrein daar in te planten.

Collega Fernand heeft er al een uitgebreid artikel over geschreven in de papieren krant en in onze blog hebben we het ook al gehad over de commotie rond het bedrijventerrein (17 september).

Tijdens de vergadering van afgelopen maandag, in de schuur van boer Taverniers, beloofden ze acties en daarmee zijn ze nu dus gestart.

P9260051

Het belooft een warme nazomer te worden voor het gemeentebestuur!!

Prikbord voor dit weekend

Prikbordkopie_4

 • Vrijdag 26 september om 19.30 uur: infoavond rond zonne-energie in 't Jongensschool.
 • Zaterdag 27 september vanaf 10 uur: Zoefdag in en rond sporthal 't Solveld.
 • Zaterdag 27 september, Zondag 28 september : smuldagen van Okra Kiezegem. Aanvang: 15.30 uur.
 • Zaterdag 27 september: I Love Beer Night van Jong VLD Tielt-Winge. Zaal Berg en Dal, vanaf 20 uur
 • Vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 september: eetdagen voetbalclub SJV Motbroek. Voor de uren: zie verder in de blog.
 • Zaterdag 27 september: mosselparty van sp.a Tielt-Winge van 17 tot 22 uur. (inschrijven was nodig) Plaats van afspraak: GC de Maere.

Staat uw happening er niet bij? Laat het weten: tielt-winge@nieuwsblad.be

Prikbord

Prikbordkopie

Voortaan mag u elke vrijdag een kijkje nemen op ons prikbord.

U vindt er een overzicht van de activiteiten van het komende weekend.

'Er is dit weekend weer niets te doen' behoort definitief tot het verleden.

Voor verenigingen, scholen, partijen en andere organisaties die hun evenementen graag op ons prikbord vermeld zien, één adres tielt-winge@nieuwsblad.be.

Natuurlijk, missen is menselijk. Dus als ik er eens eentje vergeet, meldt het dan.

Foto's en verslagen van voorbije activiteiten zijn ook steeds welkom.

Oudere berichten:
> Hapje-Trapje bij TW3000
> Sjokotof viert carnaval in de krokusvakantie
> Kraasbeek bereidt gemeenteraad van 26 februari voor
> Studieavond over fietsen is schot in de roos
> Ruud De Ridder en het 'Echt Antwaarps Teater' in GC De Maere
> Sportkampen in sporthal tijdens de krokusvakantie
> Infoavond voor jeugdvoetbalbegeleiders door Herman Vermeulen
> Ervaringsgerichte milieudag in basisschool 't Hagekind
> Ook de basisschool in Houwaart trok een dikke trui aan
> Dikke Truiendag in basisschool De Winge
> Valentijn
> Valentijnskoppel
> Prikbord voor dit weekend
> Aperitiefconcert van Profundo in GC De Maere
> Leuvense band 'Bad Cirkuz' ook gekend in Tielt-Winge
> PWA is verhuisd en opent strijkatelier
> Wie zijn de Sint-Jorisvrienden van het Walenbos?
> Klein en groot naar de chirofuif van Jevati op Valentijn
> Miniemen TW3000 zoeken supporters
> Kaartavond bij KWB Houwaart en Houwaartse Vrienden

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008

Tielt-Winge blogt • Fernand Goyens en Carine Vanlingen bloggen over Tielt-Winge

  Fernand schrijft al jarenlang over Tielt-Winge, Boutersem, Glabbeek en Lubbeek voor Het Nieuwsblad. Als je nieuws hebt, mag je het hem dus zeker melden.

  Carine (°1959) heeft Limburgse roots, maar woont al meer dan 20 jaar in Tielt-Winge. Ze heeft vier actieve kinderen, en een full-time job als ‘house manager’. Daarnaast doet ze ook vrijwilligerswerk. Nu de kinderen wat ouder zijn, heeft Carine zich toegelegd op webdesign, Photoshop en grafische vormgeving. Ze is gebeten door het fotovirus en legt ze de mooiste plekjes van het dorp voor de eeuwigheid vast.

Zoeken

Nieuws uit tieltwinge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!