Home  Regio  tieltwinge  tieltwinge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tielt-Winge?
Laat het weten aan: Fernand of Carine
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Heksen en spoken in basisschool Sint-Joris

Img_1785_4 Al 3 jaar op rij organiseert de ouderraad van basisschool Sint-Joris in Sint-Joris-Winge de laatste vrijdag voor de herfstvakantie een halloweentocht.

De ouderraad bestaat uit een vaste kern van 8 à 10 personen. Bij de activiteiten krijgen zij hulp van een zevental personen.

Die groep van 15 ouders staat in voor de organisatie van enkele evenementen om geld in te zamelen. Daarmee ondersteunt de raad de projecten van de school.

Zo werd vorig jaar de renovatie van de speelplaats mogelijk gemaakt.

Dit jaar werkt men rond het jaarthema van de school: 'fit en gezond'.

Img_1780_4'Sinds september zijn we al druk bezig met de voorbereiding van deze halloweentocht', zegt Jan Schovaerts van de ouderraad. 'Vroeger organiseerden we een kaas- en wijnavond, maar de kinderen hadden daar niet zo veel aan. Deze tocht is telkens weer een groot succes en de kinderen vinden het heel leuk'.

(Klikken op de foto's)

Img_1807Dit jaar werden er 320 inschrijvingen genoteerd. De heksen en spoken stroomden toe aan het gemeenschapscentrum. Niet alleen de kinderen waren leuk verkleed, ook verschillende ouders waren getooid in halloween- outfit.

De Breugelzaal was omgetoverd in een griezelbar. Een dierenspeciaalzaak uit de buurt zorgde voor enkele levendige 'griezels' om rillingen van te krijgen. De kinderen waren duidelijk in hun nopjes.

Img_1789_2

'Deze zaal is heel geschikt om te verzamelen, maar het uitstippelen van de wandeling is niet zo evident met verschillende drukke wegen in de buurt. Gelukkig hebben we een goede samenwerking met de Golfclub aan de overkant van de weg, waardoor een deel van het parcours over het golfterrein kan lopen. Voor de veiligheid vertrekken we nu ook in 3 grote groepen: de eerste vertrekt om 19 u, en de anderen volgen om 19.30 u en om 20 u', besluit Jan.

Img_1797 Normaal gezien is er politiebegeleiding voorzien om de tocht in veilige banen te leiden, maar door een of ander misverstand was er dit jaar geen politie aanwezig.

Het was opletten geblazen bij het oversteken van de wegen.

Na de tocht konden de wandelaars in de sfeervol versierde zaal genieten van hete vingers (hot dog), zoete hersentjes (popcorn), spokenschijfjes (chips), halloweensoep, hersenbrouwsel en vampierenbloed.

Img_1790                  Img_1808

De ouderraad heeft nog meer activiteiten op de agenda staan. Zo zullen de leerlingen binnen enkele weken eigen kerstkaartjes ontwerpen om te verkopen. Begin volgend jaar wordt nog een wafelverkoop gehouden en een infoavond over gezonde voeding. In juni wordt het schooljaar afgerond met een sportieve activiteit.

Ook inhoudelijk draagt de ouderraad haar steentje bij: 3 maal per jaar zorgt hij dat er een schoolkrantje verschijnt. Ouders, leerlingen en leerkrachten zorgen voor leuke artikeltjes.

Op haar website spreekt de school meer dan terecht over een 'dynamisch schoolteam'. Meer info: www.sintjorisschool.be

Img_1781 Img_1784

Img_1778 Img_1803

Img_1804                  Img_1792

Img_1794 Img_1806

ReactiesLaat een reactie achter


Tielt-Winge blogt  • Fernand Goyens en Carine Vanlingen bloggen over Tielt-Winge

    Fernand schrijft al jarenlang over Tielt-Winge, Boutersem, Glabbeek en Lubbeek voor Het Nieuwsblad. Als je nieuws hebt, mag je het hem dus zeker melden.

    Carine (°1959) heeft Limburgse roots, maar woont al meer dan 20 jaar in Tielt-Winge. Ze heeft vier actieve kinderen, en een full-time job als ‘house manager’. Daarnaast doet ze ook vrijwilligerswerk. Nu de kinderen wat ouder zijn, heeft Carine zich toegelegd op webdesign, Photoshop en grafische vormgeving. Ze is gebeten door het fotovirus en legt ze de mooiste plekjes van het dorp voor de eeuwigheid vast.

Zoeken

Nieuws uit tieltwinge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!