Home  Regio  tieltwinge  tieltwinge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tielt-Winge?
Laat het weten aan: Fernand of Carine
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

OCMW-raad keurt mantelzorgpremie goed

Links_6

Er was al een paar jaar sprake van. Eerst voorzag de gemeente een budget van 10.000 euro voor het verstrekken van een mantelzorgpremie, maar die werd bij gebrek aan reglement nooit uitgekeerd. Uiteindelijk werd van het OCMW een initiatief verwacht.

Dat is er nu gekomen. Op 14 oktober keurde de OCMW-raad een reglement goed dat het mogelijk maakt om mantelzorgers een kleine aanmoediging te bezorgen.

Mantelzorgers zijn familieleden of buren die een hulpbehoevende een handje toesteken bij het kuisen, het winkelen, de dagelijkse verzorging. De Vlaamse overheid voorzag al een mantelzorgpremie die kan oplopen tot 125 euro per maand, maar die wordt uitgekeerd aan de zorgbehoevende.

Het OCMW voorziet nu een jaarlijkse premie van 50 euro voor de mantelzorger, de zorgverstrekker zelf.

'Hiermee wenst het OCMW niet alleen zijn waardering uit te drukken voor de mantelzorgers die op een regelmatige basis instaan voor de zorg van onze hulpbehoevende inwoners, maar hen ook financieel een beetje belonen', aldus OCMW-voorzitter Fons Lemmens.

Meer informatie, voorwaarden en aanvraagformulieren vindt men op de website van de gemeente.

Interessante link over mantelzorg is: www.mantelzorglijn.be

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Tielt-Winge blogt  • Fernand Goyens en Carine Vanlingen bloggen over Tielt-Winge

    Fernand schrijft al jarenlang over Tielt-Winge, Boutersem, Glabbeek en Lubbeek voor Het Nieuwsblad. Als je nieuws hebt, mag je het hem dus zeker melden.

    Carine (°1959) heeft Limburgse roots, maar woont al meer dan 20 jaar in Tielt-Winge. Ze heeft vier actieve kinderen, en een full-time job als ‘house manager’. Daarnaast doet ze ook vrijwilligerswerk. Nu de kinderen wat ouder zijn, heeft Carine zich toegelegd op webdesign, Photoshop en grafische vormgeving. Ze is gebeten door het fotovirus en legt ze de mooiste plekjes van het dorp voor de eeuwigheid vast.

Zoeken

Nieuws uit tieltwinge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!