Home  Regio  tieltwinge  tieltwinge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tielt-Winge?
Laat het weten aan: Fernand of Carine
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Vande Gaer, Van de Gaer, vande Gaer, Vandegaer..: grote familiebijeenkomst

Vandegaer_3

Img_1416 Op zondag 5 oktober werd zaal Berg en Dal overspoeld door mensen die de naam Vandegaer dragen. De naam wordt op verschillende wijzen geschreven, maar heeft dezelfde oorsprong.

Ze stammen allen af van de hoefsmeden in ‘Thielt-Notre-Dame’, zoals het in de voorgeschiedenis omschreven staat. Een aantal van hen week destijds uit naar andere oorden zoals Bunsbeek, Kapellen, Tienen.
Gasparus Vandegaer trok in 1855 zelfs naar Amerika, op zoek naar een beter leven.

Bij het opzoekingswerk rond de stamboom kwamen de uitgeweken afstammelingen opnieuw met mekaar in contact.  Zo ging Liliane uit Tienen in 2000 Karen, afstammelinge van Gasparus, in Amerika opzoeken.

Img_1430Zondag was het de eerste grote samenkomst van verschillende takken van de familie Vandegaer. 150 mensen werden verwacht.
Karen was namelijk op bezoek in België maar wist niets af van deze grote bijeenkomst. Het moest een verrassing voor haar zijn, en dat is het ook geworden.

Het feest werd georganiseerd in zaal ‘Berg en Dal’. ‘Deze zaal werd in 1871 aangekocht door de Koninklijke fanfare Berg en Dalzonen’ aldus Bea Vande Gaer. ‘De fanfare werd in 1868 opgericht door Petrus Vandegaer. Voor de aankoop van zaal Berg en Dal gingen de wekelijkse repetities door in de smidse van Petrus’ vertelt ze nog. 'We konden dan eigenlijk geen betere locatie kiezen voor onze reünie van 5 oktober’.

Deze eerste bijeenkomst mag zeker een succes genoemd worden. De respons was enorm.

‘Jammer dat we omwille van tijds- en plaatsgebrek een aantal mensen niet konden uitnodigen. Het moest snel gaan en we hebben ons nu beperkt tot de rechtstreekse takken’ aldus Bea.

‘Maar er komt zeker nog een volgende keer en dan staan we ook verder in ons zoekwerk’ besluit ze.

We hebben de kans gehad om enkele leuke foto’s te nemen van het gebeuren. En je weet het: klikken op de foto’s om ze groter te zien.

Img_1417 Img_1452

Stambomen worden vergeleken, oude foto's uit de doos gehaald.

Img_1448 Img_1457_2

Burgemeester Chris Desaever verwelkomt de buitenlandse gaste en overhandigt haar een aandenken.

Img_1421_3

Het oudste aanwezige familielid.

Img_1463_2 Img_1466

'Thank you !'

 

Reacties

Beste Carine
Het zijn zeer mooie fotos die je genomen hebt van de familie vandegaer
Wist niet dat je voor het nieuwsblad fotos nam
groetjes Francine

 Francine op 17 oktober 2008 om 16:06

Beste Carine,

Uw titel spreekt boekdelen. Met andere woorden hij is heel goed gekozen.Het was inderdaad een familie bijeenkomst van de Vandegaer's in alle vormen.
De keuze van de foto's is perfect.Zelfs het weergeven van de tekst is correct. Mochten alle journalisten maar dergelijk werk afleveren! N'een hele dikke proficiat in naam van alle Vandegaer's. Ik zal dit ook aan Karen bezorgen.

Groetjes
Liliane Vandegaer
Sint Martinusstraat 31 3300 Tienen

 Liliane Vandgaer op 20 oktober 2008 om 16:53

U mag mij alvast opnemen in uw lijst van onze naamgenoten.
groetjes van Théophile

 Van de Gaer op 26 augustus 2010 om 11:53

Hallo,

Hiermee wil ik U vragen , moest er ooit nog zo'n samenkomst zijn , van mij even te contacteren . Dank bij voorbaat

Vandegaer Dirk
Sint-Jorisstraat 167

3300 Tienen ( Oorbeek)

 Vandegaer Dirk op 26 juli 2017 om 22:16

Volgende bijeenkomst ben ik er graag bij
Groetjes
Théo Van de Gaer // Oudste zoon van Jef(August Van de Gaer / kleinzoon van Frans Van de Gaer uit 't Rot - Nieuwrode en achterkleinzoon van Guske Van de Gaer 't Rot Nieuwrode.

Théo Van de Gaer op 21 juli 2020 om 23:12De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Tielt-Winge blogt  • Fernand Goyens en Carine Vanlingen bloggen over Tielt-Winge

    Fernand schrijft al jarenlang over Tielt-Winge, Boutersem, Glabbeek en Lubbeek voor Het Nieuwsblad. Als je nieuws hebt, mag je het hem dus zeker melden.

    Carine (°1959) heeft Limburgse roots, maar woont al meer dan 20 jaar in Tielt-Winge. Ze heeft vier actieve kinderen, en een full-time job als ‘house manager’. Daarnaast doet ze ook vrijwilligerswerk. Nu de kinderen wat ouder zijn, heeft Carine zich toegelegd op webdesign, Photoshop en grafische vormgeving. Ze is gebeten door het fotovirus en legt ze de mooiste plekjes van het dorp voor de eeuwigheid vast.

Zoeken

Nieuws uit tieltwinge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!