Home  Regio  tieltwinge  tieltwinge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tielt-Winge?
Laat het weten aan: Fernand of Carine
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Nieuwe look voor kleuterschooltje in Meensel-Kiezegem

Img_2076_2 Verleden vrijdag was het feest in de kleuterschool van Meensel-Kiezegem.

Na enkele maanden hard labeur werden de twee nieuwe kleuterklasjes officieel geopend met een receptie waarop de inwoners van Meensel-Kiezegem waren uitgenodigd.
De genodigden konden het resultaat van de renovatiewerken bewonderen.

Juf Anne Ver Berne geeft enige toelichting: ‘De plaats waar nu de twee nieuwe kleuterklasjes zijn ingericht, diende heel vroeger ook al als klaslokaal.

Img_2057_2De kleuters zijn dan verhuisd naar een gebouw achteraan omdat er nood was aan ruimte voor de verenigingen van het dorp. De school kon wel nog gebruik maken van de zaal als speelruimte bij slecht weer omdat we geen afdak hadden’.

‘Om de veiligheid te kunnen garanderen moest de elektriciteit van de klaslokalen dringend vernieuwd worden’, legt juffrouw Anne uit. En omdat de klasjes ook een nieuw, aantrekkelijker elan moesten krijgen werd er na overleg uiteindelijk geopteerd om twee klasjes in te richten in de vroegere zaal.

Img_2058_2‘De scholengemeenschap stelde hiervoor een vrij groot budget ter beschikking, maar dat was niet voldoende voor al de werken’, weet Anne te vertellen. ‘Gelukkig konden wij rekenen op de hulp van enkele sponsors en van de vriendenkring van de school. Samen met de werkman van de school hebben een aantal ouders en ikzelf de handen uit de mouwen gestoken.’

‘We zijn begonnen met de werken op 1 juli, de eerste dag van de grote vakantie,’ aldus Anne ‘en gedurende 3 maanden hebben we zo’n 2 à 3 dagen per week gewerkt’. ‘Enkel de elektriciteitswerken werden door een firma gedaan, al de rest hebben we zelf klaargespeeld’, zegt ze met terechte trots.

De vriendenkring van de school is een kern van ouders die opgericht werd om het buurtschooltje te ondersteunen. Zij organiseren allerlei activiteiten om geld in kas te krijgen. Dat is nodig om het behoud van het schooltje te kunnen garanderen, zodat de kleutertjes in hun eigen buurt naar school kunnen blijven gaan.

Img_2068_3 Img_2075_2

Tijdens zijn speech had directeur Willy Verhaegen van ’t Hagekind veel woorden van lof voor de inzet van de vriendenkring, de ouders, de sponsors, werkman Louis en juf Anne.

Ook mijnheer Carmen, afgevaardigd bestuurder van de scholengemeenschap ontbrak niet op de receptie en heeft het schooltje een hart onder de riem gestoken.

Img_2069_2De vriendenkring zelf bedankte al de sponsors en diegenen die de handen uit de mouw gestoken hebben bij de renovatieweken.

Img_2072_3

De kleutertjes van Meensel-Kiezegem zullen zich goed thuis voelen in de ruime en kleurrijke lokalen.

Een pluim voor al de vrijwilligers die bijgedragen hebben tot dit mooie resultaat!

Meer informatie over de school vind je via deze link: www.hagekind.be

Meer foto's kan je zien via 'lees verder' (klikken op elke foto voor een groter exemplaar)

Je kan ook iets toevoegen via het knopje 'reageer' hieronder.

Img_2065_2 Img_2052_2

Img_2062_2 Img_2067

Img_2073_2

Img_2060_2

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Tielt-Winge blogt  • Fernand Goyens en Carine Vanlingen bloggen over Tielt-Winge

    Fernand schrijft al jarenlang over Tielt-Winge, Boutersem, Glabbeek en Lubbeek voor Het Nieuwsblad. Als je nieuws hebt, mag je het hem dus zeker melden.

    Carine (°1959) heeft Limburgse roots, maar woont al meer dan 20 jaar in Tielt-Winge. Ze heeft vier actieve kinderen, en een full-time job als ‘house manager’. Daarnaast doet ze ook vrijwilligerswerk. Nu de kinderen wat ouder zijn, heeft Carine zich toegelegd op webdesign, Photoshop en grafische vormgeving. Ze is gebeten door het fotovirus en legt ze de mooiste plekjes van het dorp voor de eeuwigheid vast.

Zoeken

Nieuws uit tieltwinge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!