Home  Regio  tieltwinge  tieltwinge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tielt-Winge?
Laat het weten aan: Fernand of Carine
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

11.11.11-actie in onze gemeente

Op zaterdag 8 november start in onze gemeente de straatactie van 11.11.11. Temidden van al de festiviteiten van volgend weekend wil 11.11.11  de aandacht vestigen op de vrijwilligers die dit weekend zullen aanbellen aan onze huizen om de campagne te steunen. Tielt-Winge blogt doet een warme oproep om hen niet in de steek te laten.

De campagneslogan van 11.11.11 voor dit jaar is: 'Werknemers zijn geen gereedschap, recht op waardig werk en op een leefbaar loon voor iedereen'. Deze tekst komt van de website van Wereldsolidariteit, en doet ons even stilstaan bij de slogan.

'Kleine schoenpoetser, kleine sleper van het brandhout, straatventertje met de grote ogen. Het kan toch niet dat dit jullie uitzichtloze toekomst blijft. Aan de ene kant van de wereld leert een grootvader zijn kleinkinderen het verschil tussen eetbare en giftige paddestoelen. Aan de andere kant slepen peuters brandhout langs bergflanken, poetsen ze schoenen en proberen beste straatverkoper te zijn… want alleen voor de besten is er ’s avonds bruine bonenpasta bij de tortilla. Het is onze verdomde plicht onze volle steun te verlenen aan de organisaties die het extreme onrecht bestrijden!' Roland Van Criekingen tijdens ervaringsreis in Guatemala, oktober 2005

Aansluitend op de straatactie organiseert 11.11.11-Tielt-Winge op zaterdag 15 november een solidariteitsavond in 't Jongensschool, waarop Roland van Criekingen uit Lubbeek zijn ervaringen komt vertellen (18.30 u).

Vanaf 17.30 u - 20 u wordt een forum geboden aan een vijftal jongeren uit onze gemeente, die net terug zijn van een Noord-Zuid-uitwisselingsproject in Latijns-Amerika en Afrika. Ze komen vertellen over hun ervaringen ginder met arbeid en waardig werk. Er zal doorlopend wereldcafé zijn met dessertjes uit Noord en Zuid. De opbrengst gaat naar de gemeentelijke campagne.

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Tielt-Winge blogt  • Fernand Goyens en Carine Vanlingen bloggen over Tielt-Winge

    Fernand schrijft al jarenlang over Tielt-Winge, Boutersem, Glabbeek en Lubbeek voor Het Nieuwsblad. Als je nieuws hebt, mag je het hem dus zeker melden.

    Carine (°1959) heeft Limburgse roots, maar woont al meer dan 20 jaar in Tielt-Winge. Ze heeft vier actieve kinderen, en een full-time job als ‘house manager’. Daarnaast doet ze ook vrijwilligerswerk. Nu de kinderen wat ouder zijn, heeft Carine zich toegelegd op webdesign, Photoshop en grafische vormgeving. Ze is gebeten door het fotovirus en legt ze de mooiste plekjes van het dorp voor de eeuwigheid vast.

Zoeken

Nieuws uit tieltwinge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!