Home  Regio  tieltwinge  tieltwinge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tielt-Winge?
Laat het weten aan: Fernand of Carine
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Solidariteit op het Wereldcafé

P1010016

't Jongensschool van Tielt-Winge werd, als afsluiter van de 11.11.11-actie, zaterdagavond even omgetoverd in een Wereldcafé.

Het Wereldcomité van onze gemeente zorgde voor een hapje en een drankje aan democratische prijzen. De multiculturele hapjes werden bereid door mensen uit het Zuiden die in onze gemeente wonen met

ingrediënten afkomstig uit de wereldwinkel. De avond stond in het teken van 'recht op waardig werk'.
Zes jongeren uit onze gemeente,die het afgelopen jaar ervaring opdeden in een Noord-Zuid-uitwisselingsproject, zaten in de rustige hoekjes van de zaal met heel wat documentatie en deden hun verhaal aan de toehoorders.
P1010012 P1010015P1010019 P1010020
Els en Tine Bellemans waren respectievelijk in Kenia en in Senegal. Pandora Versteden deed haar verhaal over Paraguay. Gerlinde De Boodt en Ronny Vandenbempt vertelden over hun project in Guatemala en Lander Vermeerbergen over het zijne in Peru.

Als laatste kreeg Roland Van Criekingen het woord. Hij was voor Wereldsolidariteit in Zuid-Amerika.

P1010021_2 P1010022
Achteraan in de zaal was een wereldwinkelstand, waar je allerlei producten uit de wereldwinkels kon aankopen.
Het was een boeiende avond, spijtig dat de opkomst niet zo heel groot was.

Het Wereldcomité organiseert elke laatste zaterdag van de maand een info- en verkoopsstand van wereldwinkelproducten achter GC De Maere en aan 't Jongensschool. Je kan er terecht tussen 9.30 u en 11 u.

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Tielt-Winge blogt  • Fernand Goyens en Carine Vanlingen bloggen over Tielt-Winge

    Fernand schrijft al jarenlang over Tielt-Winge, Boutersem, Glabbeek en Lubbeek voor Het Nieuwsblad. Als je nieuws hebt, mag je het hem dus zeker melden.

    Carine (°1959) heeft Limburgse roots, maar woont al meer dan 20 jaar in Tielt-Winge. Ze heeft vier actieve kinderen, en een full-time job als ‘house manager’. Daarnaast doet ze ook vrijwilligerswerk. Nu de kinderen wat ouder zijn, heeft Carine zich toegelegd op webdesign, Photoshop en grafische vormgeving. Ze is gebeten door het fotovirus en legt ze de mooiste plekjes van het dorp voor de eeuwigheid vast.

Zoeken

Nieuws uit tieltwinge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!