Home  Regio  tieltwinge  tieltwinge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tielt-Winge?
Laat het weten aan: Fernand of Carine
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Tielt-Winge bij tien beste sorteerders van arrondissement Leuven

Afval

Onze gemeente scoort redelijk goed in de statistieken over sorteren van het afval. We eindigen in het arrondissement Leuven op de 25ste plaats met 95 kg restafval per inwoner. Hoe minder afval we overhouden hoe beter. Als we het zo bekijken staan we op de negende plaats. Lubbeek is de sorteerkampioen met 79 kg.

Als we terugkijken naar de vorige jaren, merken we opnieuw een lichte stijging van het restafval in onze gemeente. In 2006 werd er 88,6 kg restafval per inwoner genoteerd, en in 2005 was dit zelfs maar 86,18 kg.
De cijfers komen van Ovam en geven een overzicht voor 2007. Het Nieuwsblad van vandaag heeft er een uitgebreid artikel aan gewijd. Je kan dit hier lezen en hier

Wil je graag de volledige inventarisatie huishoudelijk afval van Ovam bekijken, kan je dit hier downloaden:

Download ovvr081128_inventarisatie_ha_20071.pdf

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Tielt-Winge blogt  • Fernand Goyens en Carine Vanlingen bloggen over Tielt-Winge

    Fernand schrijft al jarenlang over Tielt-Winge, Boutersem, Glabbeek en Lubbeek voor Het Nieuwsblad. Als je nieuws hebt, mag je het hem dus zeker melden.

    Carine (°1959) heeft Limburgse roots, maar woont al meer dan 20 jaar in Tielt-Winge. Ze heeft vier actieve kinderen, en een full-time job als ‘house manager’. Daarnaast doet ze ook vrijwilligerswerk. Nu de kinderen wat ouder zijn, heeft Carine zich toegelegd op webdesign, Photoshop en grafische vormgeving. Ze is gebeten door het fotovirus en legt ze de mooiste plekjes van het dorp voor de eeuwigheid vast.

Zoeken

Nieuws uit tieltwinge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!