Home  Regio  tieltwinge  tieltwinge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tielt-Winge?
Laat het weten aan: Fernand of Carine
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Tielt-Winge vroeger en nu (in 2005)

F2bis

F2
(Blerebergstraat)

Enkele weken geleden hadden we een ontmoeting met Bart Moens. Bart is de zoon van Frans Moens en Lea Brants, onze regelmatige blogleveranciers van mooie streekfoto's. Zoals het spreekwoord zegt valt ook hier de appel niet ver van de boom. Bart kreeg het fotografievirus overgeërfd van zijn vader.
Hij werkt als begeleider in de gehandicaptensector en wilde naast deze job ook nog graag iets creatiefs doen. Hij startte met een opleiding fotografie aan de Leuvens kunstacademie en is nu ook part-time fotograaf. Hij groeide op in onze gemeente, maar is ongeveer 20 jaar geleden uitgeweken naar Kessel-Lo.

Een aantal dorpsgenoten zullen Bart nog wel kennen van zijn fototentoonstelling in 2005 in de kerk van O.-L.-Vr. Tielt, naar aanleiding van de erfgoeddag met als thema ‘Gevaar’. Aan de hand van een boekje met oude postkaarten over onze gemeente ging hij op zoek naar de locaties die er op stonden en die heeft hij opnieuw gefotografeerd en mooi uitgestald in de kerk. Hij wilde met zijn tentoonstelling de inwoners wijzen op het gevaar om ons patrimonium van vroeger te verliezen. Hij kreeg hiervoor de steun van het gemeentebestuur en de gemeentelijke diensten.

Er ging wel heel wat speurwerk aan deze tentoonstelling vooraf, want sommige plaatsen waren niet makkelijk herkenbaar. Rondvraag bij de inwoners heeft hem gelukkig vaak op de goede weg geholpen. Deze voorbereidingen hebben ongeveer vier maanden in beslag genomen, maar Bart vond dit boeiend om te doen. Op deze manier kwam hij immers met dorpsgenoten in contact.
Bart is zo vriendelijk geweest om me enkele beelden van die tentoonstelling te bezorgen en we zullen ze regelmatig op deze blog zetten, zodat we ons nog eens kunnen voorstellen hoe ons dorp er vroeger uitzag.

Deze fototentoonstelling was niet de eerste en zeker niet de laatste van deze sociaal geëngageerde fotograaf. We kennen hem ook nog van de fotoreeks uit de campagne rond preventieve borstkankerscreening. Ook voor palliatieve zorg heeft hij een fotoreportage gemaakt. En soms geeft hij ook workshops fotografie aan mensen met een handicap.
Hij doet dit soort fotoreportages graag, omdat hij op die manier anders met mensen in contact komt.
Hij vindt het leuk om bepaalde thema’s te lanceren en mensen te raken met zijn reportages zodat ze blijven hangen, nazinderen.

Wil je graag enkele werken zien van Bart of wil je nog meer info, dan kan dit via zijn website: www.fotobart.be

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Tielt-Winge blogt  • Fernand Goyens en Carine Vanlingen bloggen over Tielt-Winge

    Fernand schrijft al jarenlang over Tielt-Winge, Boutersem, Glabbeek en Lubbeek voor Het Nieuwsblad. Als je nieuws hebt, mag je het hem dus zeker melden.

    Carine (°1959) heeft Limburgse roots, maar woont al meer dan 20 jaar in Tielt-Winge. Ze heeft vier actieve kinderen, en een full-time job als ‘house manager’. Daarnaast doet ze ook vrijwilligerswerk. Nu de kinderen wat ouder zijn, heeft Carine zich toegelegd op webdesign, Photoshop en grafische vormgeving. Ze is gebeten door het fotovirus en legt ze de mooiste plekjes van het dorp voor de eeuwigheid vast.

Zoeken

Nieuws uit tieltwinge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!