Home  Regio  tieltwinge  tieltwinge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tielt-Winge?
Laat het weten aan: Fernand of Carine
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Nicole Mellaerts in 'het bestuur na de uren'

Bestuurnadeuren_2

Vanaf vandaag starten we met een nieuwe reeks. We zijn van plan om regelmatig een praatje te maken met een lid van de gemeenteraad of de OCMW-raad. We gaan het met de dames en heren mandatarissen vooral niet over politiek hebben. Wel willen we graag weten wie ze zijn, wat ze doen naast hun politieke bezigheden, welke hun hobby's zijn, wat hen bezig houdt, wat zij leuk vinden aan onze gemeente.

Na deze reeks kent u onze bestuurders dan misschien iets beter. En - eigen geslacht eerst - we beginnen met de vrouwen. Nicole Mellaerts (Sp.a) was bereid de spits af te bijten.

Nicole_3 Nicole Mellaerts is sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen gemeenteraadslid voor Sp.a. Ze is in de politiek gerold via haar nonkel, Frans Mellaerts, oud-burgemeester en een icoon in de Tielt-Wingese politiek.

Nicole werkt al 25 jaar als verpleegster in het ziekenhuis op de dienst oncologie. Om te ontsnappen aan de stress die deze job met zich meebrengt, houdt ze zich tijdens haar vrije uurtjes creatief bezig met het ontwerpen van juwelen.

Temidden van haar parels komt ze helemaal tot rust. Deze hobby beoefent ze nog maar sinds enkele jaren. Vroeger uitte ze haar creativiteit in het werken met klei, maar hiervoor moest ze in een apart atelier werken.

(Haar kleicreaties staan wel nog sfeervol uitgestald in haar huis, zodat elke bezoeker deze kunstwerkjes kan bekijken). Met haar parels kan ze gezellig in de buurt van haar huisgenoten blijven werken.

Img_2383 Img_2395

Img_2387Het werken met parels vraagt ongetwijfeld een zeer fijne coördinatie: ze worden niet zo maar aan een draadje geregen. Ze worden genaaid, gehaakt, geknoopt. Ze is er al zo bedreven in dat ze zelf workshops geeft in het Elfenatelier van Un-Roen Maramato in Leuven.

Nicole is zelf ook trouwe klant in het Elfenatelier. Ze verklapte me dat ze soms zelfs tijdens haar middagpauze naar de winkel gaat. 'Als ik daar dan wat kan rondhangen, voel ik me helemaal ontspannen', vertelt ze.

Nicole heeft al een hele collectie gecreëerd die ze tentoonstelt op haar Kerstmarkt, volgend weekend. Samen met een zevental mensen die ook creatief bezig zijn (schilderen, keramiek, beeldhouwen) organiseert ze deze Kerstmarkt bij haar thuis. Hun doel is vooral om mensen gezellig samen te brengen in de sfeer van Kerstmis, rustig genietend van een hapje en een drankje. De opbrengst van de verkoop gaat, na aftrek van de onkosten, naar een goed doel.

Nicole_4Reden te meer om eens een kijkje te gaan nemen op 'Colleke 's Mini Kerstmarkt'. Het is een aanrader om de collectie van deze creatieve dame te gaan bekijken! Iedereen is van harte welkom op 29 en 30 november, telkens vanaf 13 u.

Onder 'Lees verder' hebben we nog enkele foto's geplaatst.

Img_2385 Img_2373_2Img_2369 Img_2397

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Tielt-Winge blogt  • Fernand Goyens en Carine Vanlingen bloggen over Tielt-Winge

    Fernand schrijft al jarenlang over Tielt-Winge, Boutersem, Glabbeek en Lubbeek voor Het Nieuwsblad. Als je nieuws hebt, mag je het hem dus zeker melden.

    Carine (°1959) heeft Limburgse roots, maar woont al meer dan 20 jaar in Tielt-Winge. Ze heeft vier actieve kinderen, en een full-time job als ‘house manager’. Daarnaast doet ze ook vrijwilligerswerk. Nu de kinderen wat ouder zijn, heeft Carine zich toegelegd op webdesign, Photoshop en grafische vormgeving. Ze is gebeten door het fotovirus en legt ze de mooiste plekjes van het dorp voor de eeuwigheid vast.

Zoeken

Nieuws uit tieltwinge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!