Home  Regio  tieltwinge  tieltwinge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tielt-Winge?
Laat het weten aan: Fernand of Carine
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Benjamins van TW3000 overhandigen ingezamelde voetbalkledij aan Agoraclub Aarschot

Ag

Zoals we reeds aangekondigd hadden, hield TW3000 dit weekend voor de derde maal haar winter indoortornooi voetbal. Tijdens dit tornooi werden de voetbalkledij en voetbalschoenen, die de jeugdwerking de voorbije weken ingezameld had, plechtig overhandigd aan de afgevaardigden van Agoraclub Aarschot (Anne Marie Delsaerdt, Mia Van Dingenen en Patricia Pardon).

De jongste spelertjes (de debutantjes) van TW3000 mochten na hun match tegen het ploegje van FC Diest, de symbolische overdracht doen van de stapel kleding. De berg was iets te groot voor de kleine voetbalsterretjes om te verslepen.
Anne Marie Delsaerdt, bestuurslid van Agoraclub Belgium, legde aan de jonge toehoorders uit waarvoor de inzameling bestemd was.
Agoraclub wil de NGO 'Mãos que se Ajudam' of 'Handen die Helpen' steunen.('De term "niet–gouvernementele organisatie" (ngo) slaat op een organisatie die haar eigen acties kan opstellen en uitwerken zonder directe overheidsinmenging. Doordat ngo’s los van directe overheidsinmenging werken, is het vaak gemakkelijker om internationaal contacten te leggen en aan hulpverlening te doen, ook in landen waarmee op politiek niveau geen of slechte contacten bestaan', aldus het portaal van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging).

Deze organisatie creëert activiteiten voor de arme kinderen in Brazilië. Voetbal is daar dè therapie bij uitstek om de kinderen van de straat te houden. De voetbaluitrusting zal dus met veel dankbaarheid in ontvangst genomen worden in Brazilië.

Schepen van Ontwikkelingssamenwerking, Paul Delimon, was zo vriendelijk om de plechtigheid bij te wonen.

Img_3101_3 Schoenen_3

(klikken op de foto's!)

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Tielt-Winge blogt  • Fernand Goyens en Carine Vanlingen bloggen over Tielt-Winge

    Fernand schrijft al jarenlang over Tielt-Winge, Boutersem, Glabbeek en Lubbeek voor Het Nieuwsblad. Als je nieuws hebt, mag je het hem dus zeker melden.

    Carine (°1959) heeft Limburgse roots, maar woont al meer dan 20 jaar in Tielt-Winge. Ze heeft vier actieve kinderen, en een full-time job als ‘house manager’. Daarnaast doet ze ook vrijwilligerswerk. Nu de kinderen wat ouder zijn, heeft Carine zich toegelegd op webdesign, Photoshop en grafische vormgeving. Ze is gebeten door het fotovirus en legt ze de mooiste plekjes van het dorp voor de eeuwigheid vast.

Zoeken

Nieuws uit tieltwinge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!