Home  Regio  tieltwinge  tieltwinge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tielt-Winge?
Laat het weten aan: Fernand of Carine
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Eitjes tellen in Houwaart met Regionaal Landschap Noord Hageland

Vlinder_2Zondag 7 december organiseert Regionaal Landschap Noord Hageland een sessie 'eitjes tellen' in Houwaart.

Het gaat om de eitjes van de zeldzame sleedoornpage, die we bijna nooit zien als volwassen vlinder. Dan vliegt hij namelijk meestal in de toppen van de bomen. In de winter kan je deze soort wel makkelijk waarnemen onder de vorm van hun eitjes. Die vindt je terug op de jonge scheuten van de sleedoorn.

Om te weten hoe zo'n eitjes er nu uitzien en waar je moet zoeken, wordt zondag meer informatie gegeven tijdens de zoektocht naar eitjes aan de rand van het Walenbos.

Sleedoornpageeitjeindekrant_2Om 13.30 u worden geïnteresseerden verwacht aan de kerk van Houwaart in de Haldertstraat.

'Deze excursie kadert in een actie over heel Vlaanderen om de soort beter in kaart te brengen. De uitstap is ook een kennismaking, zodat je achteraf zelf in je eigen tuin of in een natuurgebied eitjes kan zoeken', aldus RLNH.

Voor meer info kan je terecht bij:
Koen Berwaerts: 0496/73 14 39 of koen.berwaerts@versateladsl.be
of
Regionaal Landschap Noord-Hageland vzw:
Tinne Cockx: 016/61 92 26 of tinne.cockx@rlnh.be

ReactiesLaat een reactie achter


Tielt-Winge blogt  • Fernand Goyens en Carine Vanlingen bloggen over Tielt-Winge

    Fernand schrijft al jarenlang over Tielt-Winge, Boutersem, Glabbeek en Lubbeek voor Het Nieuwsblad. Als je nieuws hebt, mag je het hem dus zeker melden.

    Carine (°1959) heeft Limburgse roots, maar woont al meer dan 20 jaar in Tielt-Winge. Ze heeft vier actieve kinderen, en een full-time job als ‘house manager’. Daarnaast doet ze ook vrijwilligerswerk. Nu de kinderen wat ouder zijn, heeft Carine zich toegelegd op webdesign, Photoshop en grafische vormgeving. Ze is gebeten door het fotovirus en legt ze de mooiste plekjes van het dorp voor de eeuwigheid vast.

Zoeken

Nieuws uit tieltwinge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!