Home  Regio  tieltwinge  tieltwinge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tielt-Winge?
Laat het weten aan: Fernand of Carine
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Waaraan besteedt het gemeentebestuur ons geld de komende jaren?

Regiobutton_gr_gemeenteraad

Op de gemeenteraad van 29 december 2008 werd het budget voor 2009 goedgekeurd. Uit dat budget en het meerjarenplan leren we wat de gemeentelijke overheid in de volgende jaren van plan is. We willen jullie een kort overzicht geven van deze plannen, nu 2009 vlak voor onze deur staat.

In de begroting werd een bedrag van 600.000 € ingeschreven voor de eerste faze van de verbouwing van het gemeentehuis. Er komt een deel nieuwbouw en het bestaande gebouw wordt verbouwd. In het totaal wordt de kostprijs van het gehele project geraamd op 1.500.000 €, maar er wordt, zeer tegen de zin van de oppositie, die vreest dat niemand nog zicht zal hebben op het geheel, gewerkt in verschillende fazen.

Dezelfde werkwijze wordt gevolgd voor de bouw van een nieuw gebouw voor de buitenschoolse kinderopvang in O.L.V.Tielt. Voor 2009 wordt alvast 400.000 € voorzien op een totale geraamde kost van 720.000 €.

Ook de loods aan Huize Hageland zal worden uitgebreid (geraamde kost 25.000 €) om plaats te bieden aan de uitleendienst voor de jeugd. Het materiaal ligt nu opgeslagen in de gangen en burelen van Huize Hageland, hetgeen een negatief brandweerverslag voor gevolg had.

20.000 € wordt ingeschreven voor de aankoop van gronden in de omgeving van Sporthal 't Solveld.

De meerderheid had zich voorgenomen per jaar niet meer dan 1.500.000 € te investeren. Voor 2009 ligt dat bedrag boven de 2.000.000 €, maar er was in 2008 blijkbaar minder uitgegeven.

Ook aan andere bestedingen wordt geld besteed. Zo voorziet schepen van Financiën Jos Michiels (sp.a) een strenge winter, want hij trok het budget voor sneeuw- en ijzelbestrijding op van 7.000 naar 14.000 €. Omdat de installatie van zonnepanelen in de lift zit, werd voor de subsidiëring ook een bedrag van 15.000 € ingeschreven.

Er is ook een hoger bedrag voorzien voor de belijning van de fietspaden, de verlichting van de bushokjes en voor toeristische propaganda. De gemeente is van plan iets te doen rond de Hagelandse wijnen, hetgeen de plaatselijke wijnbouwers graag zullen horen.
Meer geld is ook voorzien voor de intergemeentelijke archeologische dienst, die een archeoloog zal aanwerven, en voor de monitoren van de Grabbelpas, waar vermoedelijk meer monitoren zullen ingeschakeld worden.

De oppositie mopperde dat deze meerderheid de uitgaven van de gemeente in de laatste twee jaar met 2.000.000 € heeft laten stijgen, terwijl de totale stijging over de zes jaar ervoor ook maar 2.000.000 € was.

Waar al dat geld vandaan moet komen, leest u in een later bericht.

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Tielt-Winge blogt  • Fernand Goyens en Carine Vanlingen bloggen over Tielt-Winge

    Fernand schrijft al jarenlang over Tielt-Winge, Boutersem, Glabbeek en Lubbeek voor Het Nieuwsblad. Als je nieuws hebt, mag je het hem dus zeker melden.

    Carine (°1959) heeft Limburgse roots, maar woont al meer dan 20 jaar in Tielt-Winge. Ze heeft vier actieve kinderen, en een full-time job als ‘house manager’. Daarnaast doet ze ook vrijwilligerswerk. Nu de kinderen wat ouder zijn, heeft Carine zich toegelegd op webdesign, Photoshop en grafische vormgeving. Ze is gebeten door het fotovirus en legt ze de mooiste plekjes van het dorp voor de eeuwigheid vast.

Zoeken

Nieuws uit tieltwinge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!