Home  Regio  tieltwinge  tieltwinge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tielt-Winge?
Laat het weten aan: Fernand of Carine
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Nieuwe verantwoordelijke bij de kinderoppasdienst Gezinsbond Tielt

De Gezinsbond Tielt heeft sinds kort een nieuwe verantwoordelijke voor de babysitdienst. Martine Vandebon vervangt Kaat Zeeuwts, die deze dienst jarenlang draaiende hield. Gezinnen, aangesloten bij de bond van Tielt, konden vele jaren op Kaat rekenen als ze een babysit nodig hadden. Nu vond ze het de tijd om de fakkel aan anderen over te dragen. We hadden een kort gesprekje met de kersverse verantwoordelijke, Martine.

Martine_2 Martine is in ons dorp gekend als onthaalmoeder. Ze woont in de Kraasbeekstraat en heeft zelf 3 kinderen. Ze werkt in het weekend ook als verpleegster in de Interne Mobiele Equipe in Gasthuisberg. 'Ik ken Kaat al heel lang, vertelt ze, via mijn kinderen die babysitten.' 'Ze heeft me gevraagd om de babysitdienst van haar over te nemen omdat ze de laatste tijd vaak moeilijk bereikbaar was', aldus Martine.

'Het is een vorm van vrijwilligerswerk', vervolgt ze, 'ik zie het als een kans om me in te zetten voor de maatschappij'. 'Ik wil hier echt mijn schouders onder zetten en de dienst verder uitbouwen,' besluit ze. Zo wil ze opnieuw kandidaat-babysitters aantrekken en motiveren, want de groep is niet groot. Ze zal eerdaags de babysitters samenroepen om kennis te maken.

Ze wil op termijn ook een soort vorming geven aan de nieuwkomers, zodat ze een basis hebben als ze aan hun 'job' beginnen.

Kaat_3We willen via deze weg Kaat bedanken voor haar jarenlange inzet voor de oppasdienst en we wensen Martine veel succes in haar nieuwe functie.
(foto Kaat -rechts- tijdens de tweedehandsbeurs van de Gezinsbond Tielt)

Leden die een babysit nodig hebben mogen Martine Vandebon bellen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, tussen 8 u en 17 u. Tel: 016/63 57 05.

Ook jongeren die zich geroepen voelen om aan te sluiten bij de dienst mogen haar contacteren.

Meer info is ook te vinden op de website van de Gezinsbond Tielt: www.gezinsbondtielt.be

         
                                                            

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Tielt-Winge blogt  • Fernand Goyens en Carine Vanlingen bloggen over Tielt-Winge

    Fernand schrijft al jarenlang over Tielt-Winge, Boutersem, Glabbeek en Lubbeek voor Het Nieuwsblad. Als je nieuws hebt, mag je het hem dus zeker melden.

    Carine (°1959) heeft Limburgse roots, maar woont al meer dan 20 jaar in Tielt-Winge. Ze heeft vier actieve kinderen, en een full-time job als ‘house manager’. Daarnaast doet ze ook vrijwilligerswerk. Nu de kinderen wat ouder zijn, heeft Carine zich toegelegd op webdesign, Photoshop en grafische vormgeving. Ze is gebeten door het fotovirus en legt ze de mooiste plekjes van het dorp voor de eeuwigheid vast.

Zoeken

Nieuws uit tieltwinge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!