Home  Regio  tieltwinge  tieltwinge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tielt-Winge?
Laat het weten aan: Fernand of Carine
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Dikke Truiendag in basisschool De Winge

IMG_3690

Basisschool de Winge ging in op de vraag van de Vlaamse Overheid om mee te doen aan de vijfde editie van de Dikke Truiendag op vrijdag 13 februari.

De school deed andere jaren ook al mee, maar ging nu een stapje verder: ze zetten niet alleen de verwarming een paar graden minder, er werd de ganse dag gewerkt rond het milieu.

Elke klas probeerde zoveel mogelijk 'voetstappen' te verzamelen. Dat kon door o.a. een milieuvriendelijke activiteit te organiseren, lessen rond het milieu en het broeikaseffect te volgen, te knutselen rond dit thema,..

   

IMG_3719 De dag ging van start met een opwarmer van formaat voor de ganse school: een sessie aerobic die gegeven werd door een juf met ervaring. Zij had geen last van koudere temperaturen, want ze vloog er onmiddellijk stevig in. Ook een aantal kinderen speelden na een tiental minuten springen en huppelen hun truien uit. Na deze opwarming werd er in groepen verder gewerkt rond het milieu.

Om deze leerrijke dag af te sluiten werd een kort feestje gehouden met chocolade melk en wafels en hoog bezoek: burgemeester Chris Desaever-Cleuren, schepen van milieu Rudi Meeus en schepen van duurzaamheid Filip Broos kwamen op uitnodiging een kijkje nemen in de school en ze zagen dat het goed was.

IMG_3739 De burgemeester gaf een aanmoedigende speech die je hieronder kan beluisteren. De school kreeg van het gemeentebestuur ook een aandenken aan deze milieudag overhandigd.

Want om het broeikaseffect te verminderen moeten we niet alleen die ene dag per jaar aandacht besteden aan het milieu, maar elke dag opnieuw.

Voor meer foto's: ga naar 'lees verder'
 

IMG_3700 IMG_3706

IMG_3713 IMG_3686 

IMG_3742  IMG_3735


IMG_3746 
(handtekeningen uitdelen hoort er ook bij)

IMG_3761 

ReactiesLaat een reactie achter


Tielt-Winge blogt  • Fernand Goyens en Carine Vanlingen bloggen over Tielt-Winge

    Fernand schrijft al jarenlang over Tielt-Winge, Boutersem, Glabbeek en Lubbeek voor Het Nieuwsblad. Als je nieuws hebt, mag je het hem dus zeker melden.

    Carine (°1959) heeft Limburgse roots, maar woont al meer dan 20 jaar in Tielt-Winge. Ze heeft vier actieve kinderen, en een full-time job als ‘house manager’. Daarnaast doet ze ook vrijwilligerswerk. Nu de kinderen wat ouder zijn, heeft Carine zich toegelegd op webdesign, Photoshop en grafische vormgeving. Ze is gebeten door het fotovirus en legt ze de mooiste plekjes van het dorp voor de eeuwigheid vast.

Zoeken

Nieuws uit tieltwinge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!