Home  Regio  tieltwinge  tieltwinge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tielt-Winge?
Laat het weten aan: Fernand of Carine
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Ervaringsgerichte milieudag in basisschool 't Hagekind

Dino%20011

Blijkbaar is vrijdag 13 februari een zeer leerrijke dag geweest voor al onze lagereschoolkinderen, want ook basisschool 't Hagekind heeft ons een verslag gestuurd van hun Dikke Truiendag.

Om 9 uur werden alle leerlingen in de turnzaal samengebracht, waar directeur Willy Verhaegen en juf Ann de dag inleidden en een woordje uitleg gaven waarom de Dikke Truiendag een bijdrage levert aan het milieu: minder energieverbruik betekent minder uitstootgassen.

Aan de leerlingen werd ook gevraagd om aandacht te hebben voor de 'energiegriezels'. Dat zijn de vele lichtjes die blijven branden aan computers, TV-toestellen, CD-spelers...

Dino%20014 Op een originele en ervaringsgerichte wijze werd het belang van isoleren in de kijker geplaatst. Elke klas kreeg een ijsblok die ze met zelfgekozen materiaal mocht inpakken. Als isolatiemateriaal werd gebruik gemaakt van stro, zand, plastieken balletjes, aluminiumfolie, lakens, piepschuim, glaswol,..

Op het einde van de dag werd dan nagegaan welke blokken ijs het minst ontdooid waren. Een fotoverslag vind je op de website van de school.

Op de website van het departement Leefmilieu, Natuur en Energie lezen we ondertussen dat op 13 februari 810.000 deelnemers geteld werden voor de Dikke Truiendag, verdeeld over 604 bedrijven en overheden, 1445 scholen en 1277 gezinnen. Men spreekt van een groot succes.

Wat de aanleiding is voor deze organisatie kan je er ook lezen: 'In 2005 organiseerde Milieuzorg Op School (MOS) van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie (Vlaamse overheid) de eerste Dikke-truiendag. 16 februari 2005 was precies de dag waarop het Kyotoprotocol goedgekeurd werd. De bedoeling van dit protocol is om de uitstoot van broeikasgassen, die leiden tot klimaatverandering, te verminderen. De Dikke-truiendag herinnert sindsdien iedereen aan de afspraken van dat belangrijke verdrag: we moeten ook in Vlaanderen de uitstoot van broeikasgassen verminderen!'

Dat het jonge deel van onze inwoners er alles over kan vertellen, daar zijn we ondertussen zeker van. Het onderwerp is ook belangrijk genoeg om veel aandacht te krijgen.

Met dank aan al de leerkrachten en directies voor hun medewerking.

ReactiesLaat een reactie achter


Tielt-Winge blogt  • Fernand Goyens en Carine Vanlingen bloggen over Tielt-Winge

    Fernand schrijft al jarenlang over Tielt-Winge, Boutersem, Glabbeek en Lubbeek voor Het Nieuwsblad. Als je nieuws hebt, mag je het hem dus zeker melden.

    Carine (°1959) heeft Limburgse roots, maar woont al meer dan 20 jaar in Tielt-Winge. Ze heeft vier actieve kinderen, en een full-time job als ‘house manager’. Daarnaast doet ze ook vrijwilligerswerk. Nu de kinderen wat ouder zijn, heeft Carine zich toegelegd op webdesign, Photoshop en grafische vormgeving. Ze is gebeten door het fotovirus en legt ze de mooiste plekjes van het dorp voor de eeuwigheid vast.

Zoeken

Nieuws uit tieltwinge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!