Home  Regio  tieltwinge  tieltwinge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tielt-Winge?
Laat het weten aan: Fernand of Carine
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Haantjes kraaien laatste keer in café 'Bij Plas' in Motbroek.

IMG_3918 Zondagvoormiddag vond de laatste wedstrijd haantjeskraaien plaats in café 'Bij Plas' in Motbroek. Het seizoen is gedaan en ook het café sluit binnen enkele weken de deuren. De uitbaatster stopt, want het huurcontract is opgezegd. Wat de eigenaars met het gebouw van plan zijn is niet duidelijk.

In het begin van het seizoen hebben we een reportage gemaakt over deze Sint-Joriskraaiers en zondag zijn we nog eens teruggeweest om de hanen nog 1 keer te horen kraaien.

De aanwezige haantjeseigenaars weten nog niet of ze in de toekomst op zoek gaan naar een andere club. Veel keuze hebben ze niet. Ze kunnen eventueel aansluiten bij de club in café St. Mette of bij een club in Attenrode-Wever.

Sommigen stoppen er gewoon mee. Ze houden hun haantjes wel maar, ze zullen er geen wedstrijden meer mee spelen.

Ook het jongste lid, Maarten Gilis, houdt deze volkssport voor bekeken.

IMG_3914 Zondag werd ook definitief vastgesteld wie de laatste kampioen van de vereniging geworden is.

Voor de veertiende keer is de titel voor Henri Van Rijmenant . Hij komt al 35 jaar met zijn haantjes naar café 'Bij Plas'.

Voor nieuwjaar stond Lemmens Frans aan de leiding, maar de laatste weken laat zijn haan het afweten en heeft hij geen punten meer kunnen pakken. Hij eindigt op de derde plaats.
Lemmens Paul wordt tweede met 6 punten minder dan de nummer één.

Op 7 maart vindt de laatste feestvergadering plaats van de Sint-Joriskraaiers. Die dag wordt de laatste kampioen gehuldigd en worden voor de laatste keer prijzen uitgereikt.

Deze festiviteit zal doorgaan in de voetbalkantine van SJV-Motbroek.
  IMG_3919 IMG_3911

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Tielt-Winge blogt  • Fernand Goyens en Carine Vanlingen bloggen over Tielt-Winge

    Fernand schrijft al jarenlang over Tielt-Winge, Boutersem, Glabbeek en Lubbeek voor Het Nieuwsblad. Als je nieuws hebt, mag je het hem dus zeker melden.

    Carine (°1959) heeft Limburgse roots, maar woont al meer dan 20 jaar in Tielt-Winge. Ze heeft vier actieve kinderen, en een full-time job als ‘house manager’. Daarnaast doet ze ook vrijwilligerswerk. Nu de kinderen wat ouder zijn, heeft Carine zich toegelegd op webdesign, Photoshop en grafische vormgeving. Ze is gebeten door het fotovirus en legt ze de mooiste plekjes van het dorp voor de eeuwigheid vast.

Zoeken

Nieuws uit tieltwinge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!