Home  Regio  tieltwinge  tieltwinge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tielt-Winge?
Laat het weten aan: Fernand of Carine
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Sp.a-afdeling Tielt-Winge koos donderdag voor het algemeen belang

Banner_nieuwsflits

Na de gemeenteraadszitting van donderderdagavond verspreidde sp.a-afdeling Tielt-Winge een mail waarin ze de stemming van hun gemeenteraadsleden ivm het ruimtelijk structuurplan Tielt-Winge toelichten. 'Sp.a Tielt-Winge kiest voor het algemeen belang', aldus Philip Vanhelmont en Luc Coekaerts.

'Na heel wat gepraat, discussie, aanpassingen, luisteren naar de bevolking werd het structuurplan meerderheid tegen minderheid goedgekeurd', aldus de sp.a-leden.

Ze verbazen zich tevens over het feit dat Open-VLD tegen het structuurplan stemde, terwijl ze in juli 2008 met de meerderheid meestemden.

'Open VLD kon niet akkoord gaan met de locatie Kraasbeek voor het bedrijventerrein', aldus sp.a. 'Deze partij is gezwicht voor de druk van het actiecomité uit Kraasbeek,' vervolgen Philip en Luc, ' ze ziet hierin waarschijnlijk meer potentieel electoraat dan bij haar traditionele achterban van bedrijfsleiders, handelaars,.. ', vervolgen ze.

Sp.a is tevreden dat het ruimtelijk structuurplan na jarenlange discussies eindelijk goedgekeurd werd. 'Dit houdt immers in dat er nu meer mogelijkheden kunnen gecreëerd worden voor jeugd, sport, wonen en recreatie in Tielt-Winge', meldt de partij. 'Problemen die al jaren aanslepen kunnen nu eindelijk opgelost worden', vervolgt ze.

'Als sp.a zijn we trots dat deze meerderheid gekozen heeft voor het algemeen belang en niet voor het individueel belang waar Open VLD uiteindelijk voor bezweken is', aldus Philip en Luc.

Het afdelingsbestuur bedankt schepen Filip Broos voor de ernst en het doorzettingsvermogen waarmee hij dit dossier heeft aangepakt. Ook schepenen Jos Michiels en Fons Lemmens worden bedankt voor hun ondersteuning.

Sp.a is fier dat ze eendrachtig dit moeilijk dossier tot een positief einde hebben gebracht.

'Als sp.a zijn we er van overtuigd dat we met dit structuurplan in de hand oplossingen kunnen aanreiken voor mensen en verenigingen in gans de gemeente', besluit de partij.

Reacties

Proficiat sp.a,

de vraag die ik (als afgedankte secretaris en ook mijn echtenoot en zoon) stel ik de volgende :
ZIJN JULLIE SOCIALISTEN ?
Het antwoord is NEEN - jullie zijn alleen nog de slippendragers van CD&V.
Het structuurplan moest hoe dan ook goedgekeurd worden volgens jullie -, want de sportterreinen e.d. moesten er komen. De vraag is nu de volgende : hoelang zal het nu stilliggen ? want besef wel dat Kraasbeek het hier niet gaat bij laten.

Nu wil ik jullie ook even wijzen op jullie eigen kiesbeloften van 2006 : een sociaal Tielt-Winge (wat is hier van terecht gekomen ? Mensen hun broodwinning afnemen en slapeloze nachten bezorgen
EEN SOCIAAL TIELT-WINGE (is dat sociaal ?)
WELVAART EN WELZIJN VOOR ELKE BURGER (alleen mag je niet in Kraasbeek wonen)
EEN KOSTEN/BATEN ANALYSE VOOR ELK PROKECT (hoe duur gaat het bedrijventerrein worden ?)
HET STIMULEREN VAN DE BETROKKENHEID VAN DE BURGER (behalve voor de inwoners van Kraasbeek)
STRIJD TEGEN WATEROVERLAST (mischien wel voor St.Joris-Winge maar niet voor de omwonenden van de Puttestraat)
VERKEERSVEILIGHEID (met het zwartste kruispunt van heel Tielt-Winge - De Lijn - een school in de buurt ????????)
DEGELIJK (zo degelijk zijn jullie niet bezig, want dan zouden jullie rekening houden met mensen) EN BETROUWBAAR (jullie zijn niet betrouwbaar, want dan moest alles niet op een achterbakse manier gebeuren - zoals wijzigingen aan het structuurplan na afsluiten van het openbaar onderzoek)

BESLUIT :
wij als gezin zijn verlegen in jullie plaats, wij zijn door jullie gedumpt omdat wij niet akkoord waren met jullie visie - wel ik kan het volgende zeggen WIJ ZIJN VERLEGEN SOCIALIST GEWEEST TE ZIJN en jarenlang ons belangeloos ingezet te hebben - mensen aan een kabinetplaats geholpen te hebben met onze partijzegels - zelfs de mensen van Spirit binnengehaald te hebben - sommigen hun kiescampagne verzorgd en noem maar op MAAR ........... ik weet nu wel één ding WIJ WAREN TEN MINSTE ECHTE SOCILISTEN.

Op deze manier stevenen jullie af op jullie ondergang in 2012.

Het ga jullie goed ! Ik kies voortaan wel voor andere mensen.

Gaby Coekaerts


Gaby Coekaerts

Gaby Coekaerts op 1 maart 2009 om 08:57

Open Vld Tielt-Winge koos donderdag voor een luisterend oor naar de redelijke argumenten van het nooit geziene volksprotest in de gemeente. Of daar tegen in gaan onder het mom van het algemeen belang de beste weg was, zal de toekomst uitwijzen. Onze uitgebreide reactie op de zoveelste woordbreuk van de plaatselijke socialisten vindt U op de website van onze afdeling: http://www.tieltwinge.openvld.be

 Rudi Beeken op 2 maart 2009 om 08:33De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Tielt-Winge blogt  • Fernand Goyens en Carine Vanlingen bloggen over Tielt-Winge

    Fernand schrijft al jarenlang over Tielt-Winge, Boutersem, Glabbeek en Lubbeek voor Het Nieuwsblad. Als je nieuws hebt, mag je het hem dus zeker melden.

    Carine (°1959) heeft Limburgse roots, maar woont al meer dan 20 jaar in Tielt-Winge. Ze heeft vier actieve kinderen, en een full-time job als ‘house manager’. Daarnaast doet ze ook vrijwilligerswerk. Nu de kinderen wat ouder zijn, heeft Carine zich toegelegd op webdesign, Photoshop en grafische vormgeving. Ze is gebeten door het fotovirus en legt ze de mooiste plekjes van het dorp voor de eeuwigheid vast.

Zoeken

Nieuws uit tieltwinge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!