Home  Regio  tieltwinge  tieltwinge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tielt-Winge?
Laat het weten aan: Fernand of Carine
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

'Start to bike' met de Tieltse Wielervrienden

Size_907_450_749 Het weerbericht belooft veel goeds voor het komende weekend. Het is waarschijnlijk nog te vroeg om van lente te spreken, maar de zachtere temperaturen komen net op tijd want het fietsseizoen gaat dit weekend van start.

De Tieltse Wielervrienden nodigen iedereen uit om eens met hen te komen meefietsen. Ze vormen een recreatieve fietsclub die van maart tot oktober er elk weekend met de fiets op uittrekt in het mooie Hageland en omgeving.

Ze vertrekken steeds aan café Berg & Dal, aan de Blerebergstraat in Tielt. Groepsgeest en gezellig samen fietsen staan bij hen centraal. Hun leuze is: samen uit, samen thuis.

Bij de Tieltse Wielervrienden kan je kiezen uit 4 fietsgroepen.

Allereerst zijn er de mountainbikers. Deze groep fietst meestal op verplaatsing en volgt de kalender van de Vlaams-Brabantse mountainbike-organisaties. Er wordt meestal in groep vanuit Tielt vertrokken, zodat aan de startplaats in groep kan ingeschreven worden.

Dan zijn er ook de recreanten. Zij fietsen elke zondagvoormiddag vanaf 9 uur (tijdens de maand maart is dit 9.30 uur) een tweetal uurtjes aan een gemiddelde snelheid van om en bij de 20 km per uur. De klemtoon ligt bij deze ploeg vooral op het recreatieve en minder op het aantal km. Vandaar dat in deze groep kan deelgenomen worden met een gewone fiets.

De grootste/strafste sportieve presaties worden geleverd door de "A-ploeg".  Zij fietsen op zaterdagen (semi)klassiekers waarbij de kalender van de Vlaamse Wielrijdersbond gevolgd wordt. En op zondag om 8u30 (de eerste weken op 9u00) trekken ze erop uit voor tochten die, afhankelijk van de periode in het seizoen, kunnen gaan tot ongeveer 90km.

En last but not least is er de "B-ploeg". Deze groep fietst elke zaterdagnamiddag met start om 15.00 uur voor een afstand tot ongeveer 65 km. Deze groep houdt het op een gemiddelde snelheid van rond de 25 km per uur.  Het is deideale manier om op een aangename wijze je conditie wat op te schroeven. Vanaf zaterdag 28 februari wordt er gestart met relatief korte fietstochten om zo op te bouwen tot afstanden +/-  65km.  De snelheid ligt niet hoog en de afstanden zijn eerder beperkt zodat het voor bijna iedereen haalbaar is om met een sportieve fiets met de groep mee te fietsen. 

Voel je je na deze uitnodiging geroepen om eens een keertje mee te fietsen dan vind je ongetwijfeld nog meer uitleg op de website: www.twv.be. Je kan ook contact opnemen met Hans Broos via gsm: 0476/ 96 34 97 of via mail: info@twv.be

Op zaterdag 2 mei organiseert deze club trouwens zijn eigen semiklassieker: de Hagelandse Heuvels.  

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Tielt-Winge blogt  • Fernand Goyens en Carine Vanlingen bloggen over Tielt-Winge

    Fernand schrijft al jarenlang over Tielt-Winge, Boutersem, Glabbeek en Lubbeek voor Het Nieuwsblad. Als je nieuws hebt, mag je het hem dus zeker melden.

    Carine (°1959) heeft Limburgse roots, maar woont al meer dan 20 jaar in Tielt-Winge. Ze heeft vier actieve kinderen, en een full-time job als ‘house manager’. Daarnaast doet ze ook vrijwilligerswerk. Nu de kinderen wat ouder zijn, heeft Carine zich toegelegd op webdesign, Photoshop en grafische vormgeving. Ze is gebeten door het fotovirus en legt ze de mooiste plekjes van het dorp voor de eeuwigheid vast.

Zoeken

Nieuws uit tieltwinge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!