Home  Regio  tieltwinge  tieltwinge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tielt-Winge?
Laat het weten aan: Fernand of Carine
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Structuurplan goedgekeurd ondanks hevig protest

Regiobutton_gr_gemeenteraad 

IMG_3981

De oproep van het actiecomité Kraasbeek om massaal aanwezig te zijn op de gemeenteraad van deze avond sloeg aan, want de raadszaal van het gemeentehuis was veel te klein. Eerste punt op de agenda was immers de definitieve goedkeuring van het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan. Een belangrijk onderdeel daarvan betreft de inplanting van een lokaal bedrijventerrein in Kraasbeek, achter de site van De Lijn aan Tielt-Statie. Tegen dit bedrijventerrein rees protest bij de omwonenden.

IMG_3965 Met slogans, (luide) toeters en fluitjes, getooid met de ondertussen alom gekende zwarte vlaggen stonden ze om 19 u reeds de raadsleden op te wachten. Telkens een raadslid het gemeentehuis binnenging, klonk er een fluitconcert dat zeker een paar straten verder te horen was.

De politie was massaal aanwezig en liet de betogers pas binnengaan kort voor 20 u.

Het actiecomité bood tijdens het wachten warme, verse soep aan.

IMG_3973 De parking aan 't Jongensschool werd volledig ingepalmd door tractoren van boeren uit deel- en buurgemeenten die hun steun kwamen betuigen aan de actievoerders. Toen één van die tractoren met opstaande laadbak de parking aan de hoofdingang opreed, rees even paniek. Het was echter een schijnmanoever want er zat niets in de laadbak.

Ondanks het massale protest en een negatief advies van Gecoro (gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening) werd het structuurplan goedgekeurd, meerderheid tegen oppositie.

De actievoerders lieten meteen verstaan dat zij het hierbij niet zullen laten en dat zij naar de Raad van State zullen trekken. Dat zou volgens sommigen de uitwerking van het gehele structuurplan met vele jaren kunnen uitstellen.

Zonder incidenten verlieten de Kraasbekenaars na het eerste punt van de agenda de zaal en na een korte schorsing werd de rest van de dagorde door de gemeenteraad afgewerkt.

De persbelangstelling was groot. Morgen ziet u hierover ongetwijfeld meer op ROB.

  IMG_3977 

Meer foto's vind je onder 'Lees verder'. (klikken op de foto's!)

IMG_3959 

IMG_3963 

IMG_3967   

IMG_3976

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0112790ff6ae28a4 Listed below are links to weblogs that reference Structuurplan goedgekeurd ondanks hevig protest:

Reacties

Correcte beslissing van de gemeenteraad. Alles moet hier steeds verdwijnen omdat enkelen het niet in HUN buurt willen. De mensen die ertegen zijn, denken alleen aan hun eigen. En bang zijn dat er meer verkeer door het centrum gaat komen is banaal. Als men DUIDELIJK op de autosnelweg bewijzering gaat zetten, dat zwaar vervoer via de afrit BEKKEVOORT moet gaan, is er helemaal geen probleem. Maar zo ver denken de tegenbetogers natuurlijk niet. In Tielt mag eindelijk ook eens wat meer werk komen.

Tieltenaar en zekers geen Wingenaar op 27 februari 2009 om 10:59

Wel Tieltenaar,
jij bent wel zo laf om u< eigen naam niet te gebruiken vandaar .. doe ik het ook niet.
Jij wil dus anderen (Bekkevoort) opzadelen met de verkeersproblemen. Jij wil dus op uw geweten dat dit schaameloze bestuur ook mensen hun broodwinning afneemt. Bravo, maar ........ dit spelletje heeft lang genoeg geduurd. Nu zal Kraasbeek laten zien wat zij kunnen ! Er komt geen bedrijventerrein in Kraasbeek nu niet en ook nooit niet. Ook de rest van het zogezegde plan zullen wij laten blokkeren.
Wie niet horen wil, moet dan maar voelen hé.
Tenslotte hebben wij als last genoeg : N2 - busstelplaats e.d. - maar ik doe U een voorstel, wil ik met jou ruilen ? Wedden dat je dan met hangende pootjes gaat afdruipen.

De Ongeruste Buurtbewoner op 27 februari 2009 om 14:25

Bekkevoort gaat er veel minder last van hebben dan Tielt zelf.

Of kent u de wegen niet goed !!

De staatsbaan Leuven-Diest is een grote baan, die beter geschikt is voor vrachtwagens dan dat je de Dorpstraat, Blerebergstraat of Bergstraat zou nemen.

Ruilen zal niet gaan, ik woon er al.

En schaamteloos bestuur?

Toch minder dan het vorige.

Tieltenaar en zekers geen Wingenaar op 28 februari 2009 om 17:17

Beste vriend,

jij liegt als je zegt dat je van Kraasbeek bent, want anders ben je er één met twee gezichten.

De Ongeruste Bewoner op 1 maart 2009 om 19:20De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Tielt-Winge blogt  • Fernand Goyens en Carine Vanlingen bloggen over Tielt-Winge

    Fernand schrijft al jarenlang over Tielt-Winge, Boutersem, Glabbeek en Lubbeek voor Het Nieuwsblad. Als je nieuws hebt, mag je het hem dus zeker melden.

    Carine (°1959) heeft Limburgse roots, maar woont al meer dan 20 jaar in Tielt-Winge. Ze heeft vier actieve kinderen, en een full-time job als ‘house manager’. Daarnaast doet ze ook vrijwilligerswerk. Nu de kinderen wat ouder zijn, heeft Carine zich toegelegd op webdesign, Photoshop en grafische vormgeving. Ze is gebeten door het fotovirus en legt ze de mooiste plekjes van het dorp voor de eeuwigheid vast.

Zoeken

Nieuws uit tieltwinge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!