Home  Regio  tieltwinge  tieltwinge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tielt-Winge?
Laat het weten aan: Fernand of Carine
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Tielt-Winge onthaalt nieuwe inwoners

IMG_3990

Sinds enkele jaren organiseert het gemeentebestuur regelmatig een onthaalmoment voor nieuwe inwoners. Deze worden dan rondgeleid doorheen Tielt-Winge, waarbij een woordje uitleg wordt gegeven bij de verschillende gemeentediensten en de belangrijke plaatsen in onze gemeente.

Dit jaar werd de datum vastgelegd op 28 februari, vandaag dus.

Om 9.45 u werden de nieuwe inwoners ontvangen in de raadszaal van het gemeentehuis waar eerst burgemeester Chris Desaever-Cleuren hen verwelkomde en voorstelde aan de aanwezige schepenen en gemeenteraadsleden. Vervolgens nam schepen van informatie, Marcel Smekens, het woord en gaf uitleg over de rondleiding. De deelnemers kregen bij aanvang een pakket met nuttige documentatie over onze gemeente.

IMG_3988  IMG_3984

Vanuit het gemeentehuis was het enkel de straat oversteken naar de hoofdbibliotheek van Tielt-Winge, in 't Jongensschool. Griet Truyens, personeelslid van de bib, leidde de bezoekers rond en gaf informatie over de werking en de openingstijden van de verschillende filialen.

IMG_3993  IMG_3998

IMG_4008 Daarna ging de trip verder met de bus. Via de Heuvelstraat en de Kruisstraat werd naar sporthal 't Solveld gereden. Daar wachtte sportfunctionaris Marc Laeveren de inwoners op met een voorstelling van de gemeentelijke sportaccomodatie. Marc had er tevens aan gedacht om een 'sportagenda' te maken met de belangrijkste sportgebeurtenissen voor 2009.

De reis verliep verder langs het containerpark en zo richting Houwaart. Onderweg schetste schepen Marcel Smekens telkens kort de geschiedenis van de deelgemeentes.

IMG_4018 Via Houwaart reed de bus naar Sint-Joris-Winge waar een tussenstop ingelast was in gemeenschapscentrum De Maere

Cultuurfunctionaris Piet Celis deed daar de rondleiding. In de Vivaldizaal was koffie, frisdrank en taart voorzien voor de deelnemers.

Tijdens deze pauze gaf OCMW-voorzitter Fons Lemmens een voorstelling van de OCMW-diensten.

IMG_4020  IMG_4023

De rondrit werd daarna verdergezet richting Meensel-Kiezegem met een tussenstop aan kinderdagverblijf 't Elfenhuisje. OCMW-secretaris  Jeannine Coekaerts leidde de inwoners rond in de kribbe. Via Meensel-Kiezegem reed de bus richting Huize Hageland.

IMG_4027 Daar was het de beurt aan schepen van toerisme, Jos Michiels, om meer te vertellen over het gebouw en de diensten die er gehuisvest zijn.

Dat was de laatste halte van het onthaalmoment.

Bij navraag vertelden de nieuwe inwoners dat ze de rondleiding zeer interessant vonden en dat het zeker een aanrader was voor de volgende lichting nieuwkomers.

Meer foto's,waaronder enkele leuke, vind je onder 'lees verder'

(en zoals gewoonlijk: klikken op de foto's voor een grotere versie)

 

 

 

IMG_3994  IMG_3995 

IMG_4000  IMG_4009 

IMG_4015  IMG_4021 

IMG_4022  IMG_4024
(de kabouters zijn al weg!!)

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Tielt-Winge blogt  • Fernand Goyens en Carine Vanlingen bloggen over Tielt-Winge

    Fernand schrijft al jarenlang over Tielt-Winge, Boutersem, Glabbeek en Lubbeek voor Het Nieuwsblad. Als je nieuws hebt, mag je het hem dus zeker melden.

    Carine (°1959) heeft Limburgse roots, maar woont al meer dan 20 jaar in Tielt-Winge. Ze heeft vier actieve kinderen, en een full-time job als ‘house manager’. Daarnaast doet ze ook vrijwilligerswerk. Nu de kinderen wat ouder zijn, heeft Carine zich toegelegd op webdesign, Photoshop en grafische vormgeving. Ze is gebeten door het fotovirus en legt ze de mooiste plekjes van het dorp voor de eeuwigheid vast.

Zoeken

Nieuws uit tieltwinge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!