Home  Regio  tieltwinge  tieltwinge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tielt-Winge?
Laat het weten aan: Fernand of Carine
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Kraasbeekstraat organiseert buurtfeest

Barbeque20manOp zaterdag 10 januari organiseert de 'vroegere Kraasbeekstraat' (Kraasbeekstraat, Puttestraat en Halensebaan) voor de eerste maal een buurtfeest. De buurt is al jaren een buurtactiviteit aan het plannen en nu is het er dan toch van gekomen. Sander, Walter, Eddy, Kris en Martine hebben er hun schouders onder gezet en zijn de buurtbewoners persoonlijk gaan aanspreken en uitnodigen. 'Deze festiviteit werd reeds gepland voor er sprake was van het actiecomité Kraasbeek en heeft met de acties dus eigenlijk niets te maken', aldus Martine Vandebon van het feestcomité. 'Het is de bedoeling om de buren, hun familie en hun vrienden gezellig samen te brengen, zodat we mekaar beter leren kennen'. 'De commotie rond Kraasbeek heeft er wel voor gezorgd dat de buurt hechter werd en dat er ook heel enthousiast gereageerd wordt op het initiatief', zegt Martine.

'Veel mensen denken ook dat het buurtfeest georganiseerd wordt door het actiecomité, terwijl dit niet het geval is' benadrukt ze, 'het gaat wel degelijk om de (vroegere) Kraasbeekstraat'. 'Maar iedereen is welkom', voegt ze toe, 'hoe meer zielen, hoe meer vreugde'!

'Op dit ogenblik verwachten ze ongeveer 240 personen. 'Het is natuurlijk afwachten of de mensen die toegezegd hebben, met dit weer ook effectief zullen komen', voegt ze nog toe. Buren die het niet zien zitten om zelf tot hier te komen, kunnen opgehaald worden als ze dit telefonisch laten weten.
Het feestcomité heeft 7 grote tenten voorzien op de parking voor de handelszaak (vroeger Marma) in de Kraasbeekstraat nr 31.

Er zal aan democratische prijzen allerlei drank te krijgen zijn zoals glühwein, jenevers, koffie, soep.(Met de eventuele opbrengst wil de Kraasbeekstraat in september een straatbarbecue organiseren)
Het feest begint om 18 u.

Nieuwjaarsdrink in de Kerkstraat in Meensel-Kiezegem

Straatfeest_4

Img_3125


Img_3124_4Blogreporter zijn heeft zo zijn voordelen. Vanavond mochten we een glaasje meedrinken op de nieuwjaarsdrink van de Kerkstraat in Meensel-Kiezegem.

Na een onderbreking van een jaar wegens gezinsuitbreidingen werd de traditie vandaag, 3 januari, opnieuw verdergezet. De buren werden uitgenodigd in de loods van "de melkboer", waar Kris en Patrick ook voor enkele hapjes op de barbeque zorgden. De lekkere erwtensoep paste perfect bij de winterse sfeer. De kinderen amuseerden zich in het speelhoekje.

Organiseert uw buurt ook een evenement, zendt ons enkele foto's en een verslagje voor de blog of laat het ons weten op tielt-winge@nieuwsblad.be.

Kindjes_2

Img_3126_3 Img_3127_2
Img_3135 Img_3138 Img_3129 Img_3137

(klikken op de foto's!)

Gezellige winterdrink op de Glabbeeksesteenweg

Straatfeest

Img_3074

(klikken op de foto's!)

In winterse sferen hield de Glabbeekse steenweg (tussen Kerkstraat en Kiezegemstraat) gisteravond haar jaarlijkse winterdrink. Buiten was het barkoud.
Img_3078 Maar in de tent die voor deze gelegenheid werd opgesteld ter hoogte van huis nummer 100, was het aangenaam warm en genoten de buurtbewoners en vrienden van een gezellige drink met lekkere kleine hapjes. (de glühwein was zelf bereid naar een Oostenrijks recept - en was heel lekker!!)

De organisatoren vertelden onze dat deze buurt twee maal per jaar samenkomt: in de zomer bij een barbeque en in de winter met een winterdrink.

We vinden dergelijke gezellige evenementen meer dan de moeite waard om iets over te schrijven op deze blog. Misschien kan het een aanzet zijn voor andere buurten om ook een gezellig samenzijn op touw te zetten.

Img_3082

Vindt er in jouw straat/buurt ook een dergelijk evenenment plaats, geef ons dan een seintje. Je mag zelf foto's doormailen ofwel komt uw reporter ter plaatse.

Eén adres: tielt-winge@nieuwsblad.be

Img_3077_3Img_3084

Img_3080

Ex-wielrenner Geert Verdeyen gefascineerd door Sabena

Toestel1_2 Geert Verdeyen heeft een bijzondere passie voor vliegtuigen, meer bepaald voor de vliegtuigen van het voormalige Sabena. We kwamen Geert en zijn hobby toevallig op het spoor (internet heeft zo zijn voordelen).

Sinds ongeveer 10 jaar is hij bezig met het verzamelen van Sabena-objecten, vooral vliegtuigmaquettes. Hij heeft zelfs een echte Sabena-vliegtuigzetel in zijn woonkamer.

Geert is het gewoon om interviews te geven.
Tot vijf jaar geleden was hij een gekend wielrenner (klik hier). Hij woont met zijn vrouw en dochtertje voorlopig nog bij zijn ouders tot hun nieuwbouw klaar is.

Daardoor is er minder ruimte om zijn verzameling uit te stallen, maar bij het binnenkomen zien we ze reeds overal 'vliegen'.

Img_1657_3'Mijn passie voor vliegtuigen heb ik al heel lang', vertelt hij. 'Vroeger gingen mijn vrouw en ik regelmatig vliegtuigen spotten, maar tegenwoordig hebben we daar de tijd niet meer voor.'

Hij weet er heel veel over, dat is al snel duidelijk. 'Ik was zeer gelukkig dat ik enkele jaren geleden een job vond op de luchthaven. Ik werkte niet voor Sabena, maar voor DHL, maar dat maakte mij niet veel uit, want mijn grote droom was uitgekomen: werken op de luchthaven zodat ik de vliegtuigen van zeer dichtbij kon bestuderen.’

‘Reeds enkele jaren voor het faillissement van Sabena begon ik aan mijn verzameling vliegtuigmaquettes.

Toen de luchtvaartmaatschappij op 7 november 2001 failliet ging, heb ik mijn verzameling sterk uitgebreid tijdens de uitverkoop.

Lees verder

Straatfeest Hazenpad

Barbecue Barbecue2

De buren uit het Hazenpad hebben nog enkele foto's van de barbecue doorgemaild. Klik zoals gewoonlijk op de foto's om ze groter te kunnen bekijken.

Foto's, filmpjes, tekstjes: het kan allemaal doorgestuurd worden naar: tielt-winge@nieuwsblad.be

Muzikaal talent op Hazenpadfeest

Straatfeest_2

Zaterdagnamiddag organiseerde het 'Hazenpad' uit Tielt-Winge hun jaarlijkse straatbarbecue aan Huize Hageland.

Gelukkig opteerden ze voor deze locatie, want de weergoden waren dit buurtfestijn niet echt gunstig gezind.

(Door op de foto's te klikken kan je ze groter bekijken.)

Img_1042_2 Img_1064

                                           Img_1052

Een groepje jonge muzikantjes zorgde  voor de opwarming, terwijl de barbecue werd aangestoken. Thom, Arom, Ranec en Nick bezorgden de aanwezigen kippenvel met hun optreden. Zo jong en zoveel talent! Daar zullen we zeker nog van horen.

Img_1060

Img_1054 Img_1067

Ze zijn alle vier lid van de Hagelandse Alternatieve Muziekacademie (Hama). Sinds een paar maanden vormen ze het groepje 'The Elvers'. Thom Sterckval (12) is de bassist. Ranec Belpaire (12) is de drummer. Nick Sterckval, ook 12 jaar, geeft het beste van zichzelf op de gitaar. Arom Santy (11) is de zanger van de band en tevens de jongste van het gezelschap.

Img_1058 Img_1059

                                            Img_1057

Heeft u ook foto's van zo'n leuke activiteit of kent u ook iemand die eens in de kijker gezet mag worden, laat het ons weten: tielt-winge@nieuwsblad.be

Straatfeest in de Reststraat

Straatfeest

Foto_112 Foto_094

Foto_159_2 Foto_208

Onze oproep van 4 september om foto's door te mailen van het etentje in de Reststraat is niet in dovemansoren gevallen.

Vanmiddag liet Peggy Mertens ons weten dat de bewoners van de straat de foto's verzameld hebben op een website. En er zitten hele mooie en leuke foto's bij. Je kan op de foto klikken om ze te vergroten.

Kijken maar! Ga hier naar de fotowebsite

Bedankt Peggy!

Foto's van andere leuke straat- en of buurtfestiviteiten zijn ook altijd welkom op tielt-winge@nieuwsblad.be.

Oudere berichten:
> Hapje-Trapje bij TW3000
> Sjokotof viert carnaval in de krokusvakantie
> Kraasbeek bereidt gemeenteraad van 26 februari voor
> Studieavond over fietsen is schot in de roos
> Ruud De Ridder en het 'Echt Antwaarps Teater' in GC De Maere
> Sportkampen in sporthal tijdens de krokusvakantie
> Infoavond voor jeugdvoetbalbegeleiders door Herman Vermeulen
> Ervaringsgerichte milieudag in basisschool 't Hagekind
> Ook de basisschool in Houwaart trok een dikke trui aan
> Dikke Truiendag in basisschool De Winge
> Valentijn
> Valentijnskoppel
> Prikbord voor dit weekend
> Aperitiefconcert van Profundo in GC De Maere
> Leuvense band 'Bad Cirkuz' ook gekend in Tielt-Winge
> PWA is verhuisd en opent strijkatelier
> Wie zijn de Sint-Jorisvrienden van het Walenbos?
> Klein en groot naar de chirofuif van Jevati op Valentijn
> Miniemen TW3000 zoeken supporters
> Kaartavond bij KWB Houwaart en Houwaartse Vrienden

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008

Tielt-Winge blogt  • Fernand Goyens en Carine Vanlingen bloggen over Tielt-Winge

    Fernand schrijft al jarenlang over Tielt-Winge, Boutersem, Glabbeek en Lubbeek voor Het Nieuwsblad. Als je nieuws hebt, mag je het hem dus zeker melden.

    Carine (°1959) heeft Limburgse roots, maar woont al meer dan 20 jaar in Tielt-Winge. Ze heeft vier actieve kinderen, en een full-time job als ‘house manager’. Daarnaast doet ze ook vrijwilligerswerk. Nu de kinderen wat ouder zijn, heeft Carine zich toegelegd op webdesign, Photoshop en grafische vormgeving. Ze is gebeten door het fotovirus en legt ze de mooiste plekjes van het dorp voor de eeuwigheid vast.

Zoeken

Nieuws uit tieltwinge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!