Home  Regio  tieltwinge  tieltwinge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tielt-Winge?
Laat het weten aan: Fernand of Carine
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

KWB Houwaart en St.-Joris-Winge organiseren 'Hou je dak dicht!'

Isolatie  KWB van Houwaart en St.-Joris-Winge organiseren een samenaankoop dakisolatie. Het initiatief wordt ondersteund door de overkoepelende KWB-organisatie.

Om de inwoners uitleg te verstrekken, worden 2 informatiesessies gegeven. De eerste avond is gepland op woensdag 4 maart. Deze avond is een praktische informatiesessie over hoe je zelf een dak of zoldervloer goed kan isoleren. Er wordt uitleg gegeven over de verschillende premies en over het initiatief van samenaankoop dakisolatie. . Op de tweede avond, de "Investeringsavond", die op 7 april zal plaatsvinden, komt iemand van de firma toelichtingen over materiaal en leveringen geven, is er mogelijkheid om praktische vragen te stellen … en kunnen bestellingen geplaatst worden. Iedereen is vrijblijvend welkom! De informatie-avonden starten om 20u stipten gaan door in GC De Maere.

Dakjewel Nu de energieprijzen de pan uitswingen zijn, kan het de moeite lonen om naar deze informatieavonden te gaan luisteren. Volgens KWB kan je immers tot 40% besparen op je energiefactuur via dakisolatie. 'Het is een investering die zich na één winter terugverdient', aldus de mensen van KWB. Iedereen is vrijblijvend welkom!

Meer informatie over deze avonden kan je krijgen via: Jan Coosemans – tel. 016/63 48 29 en Gaston Vangramberen – tel. 016/63 39 45 en Patrick Vervoort - tel. 016/63 16 23. Ook op de website kan je meer lezen.

De samenaankoop dakisolatie is ook al op het regionale nieuws van RingTV geweest. We voegen het filmpje hieronder in.

Wie doet mee aan de Dikke Truiendag op 13 februari?

Word_vrijdag de dertiende

Vrijdag de dertiende.... de Vlaamse overheid roept die dag uit tot 'Dikke Truiendag' en nodigt scholen, bedrijven, gezinnen op om mee te doen aan deze vijfde editie en af te rekenen met onnodig energieverbruik. Dat levert winst op voor het milieu en voor je portemonnee. Met deze actie wil de Vlaamse Overheid ons bewust maken van 'energiegriezels'. Energriezels zijn stiekeme energieverspillers die zich thuis, op school of op het werk in de donkere hoekjes verborgen houden. Zonder dat je het beseft, verbruiken ze nodeloos energie. Energriezels zorgen zo voor meer CO2 en hogere energiefacturen. Voorbeelden van energriezels: niet-gebruikte elektrische apparaten die blijven aanstaan, niet-geïsoleerde warmwaterleidingen in de kelder of op zolder, gloeilampen, slechtsluitende koelkasten of diepvriezers, verwarmingstoestellen die best een graadje lager kunnen gezet worden...

Wie zijn/haar deelname kleur geeft met een extra ludieke, eventueel lugubere, maar vooral efficiënte Dikke-truiendag actie, maakt kans op een mooie prijs. Ook deelnemers thuis mogen foto's en verslagen van hun Dikke-truiendag avonturen insturen.

Inschrijven voor deze actie kan nog toto 12 februari 2009 op deze website: http://www.lne.be/campagnes/dikke-truiendag.

Doe je mee aan de Dikke Truiendag, laat het ons dan weten, dan kunnen we uw actie ook in de kijker zetten op deze blog.: tielt-winge@nieuwsblad.be

Banner_incl_schaap

Politiezone Hageland geeft informatie over DOC STOP

Docstop Op de website van de politiezone Hageland vonden we een interessant item dat we de moeite waard vinden om ook op onze blog te plaatsen, namelijk DOC STOP.

Is uw identiteitskaart gestolen of bent u ze verloren? Vinders met slechte bedoelingen kunnen ze gebruiken om op uw naam bestellingen te plaatsen of leningen af te sluiten.

Om dit te voorkomen, werd Doc Stop gelanceerd. DOC STOP is een helpdesk

die het voor iedere houder van een Belgisch identiteitsdocument mogelijk maakt om het verlies of de diefstal van zijn identiteits- of reisdocumenten te melden.

Het lijkt een beetje op de dienst Card Stop waar u het verlies van uw bankkaart kan melden. Bij verlies of diefstal van uw identiteitskaart, paspoort of verblijfpapieren kan u 24u op 24, 7 dagen op 7 terecht op het gratis telefoonnummer 00800 2123 2123. Is dit nummer niet bereikbaar, dan helpt men u verder op 02/518.21.23.

Nadat uw identiteit is vastgesteld wordt uw identiteitskaart of paspoort binnen enkele minuten geblokkeerd om misbruik te voorkomen. Banken, administraties of andere instanties die de identiteitskaart langs elektronische weg controleren worden dan automatisch verwittigd dat ze geregistreerd staat als verloren of gestolen. Op die manier kunnen u veel onaangename gevolgen bespaard worden.

Na de melding van het verlies of de diefstal via DOC STOP, dient u ook nog langs te gaan op de dienst burgerlijke stand op het gemeentehuis ingeval van verlies en bij de plaatselijke politie ingeval van diefstal.

DOC STOP is een onderdeel van Checkdoc, dat werd ontwikkeld door de FOD Binnenlandse Zaken, de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en de Federale Politie.

Meer hierover vindt u op de website van de politiezone Hageland of op www.docstop.be

 Misschien een goed idee om het nummer van DOC STOP te programmeren in uw GSM!!

Duurste en goedkoopste woning te koop in Tielt-Winge

Banner_vastgoed1  

Naar aanleiding van het vastgoeddossier dat deze week in de krant gepubliceerd wordt, zijn we op zoek gegaan naar de goedkoopste en de duurste woning die op dit ogenblik in Tielt-Winge te koop worden aangeboden.

Huisje De goedkoopste vonden we op de Kaaskorf. Voor 60.000 € mag u zich de eigenaar noemen van een "rustig en landelijk gelegen vakantiewoning (chalet)" met twee slaapkamers en een mooie tuin op een oppervlakte van 6a42ca.

Zij wordt verkocht via Era Janssens & Janssens, Diestsesteenweg 3, 3390 Tielt-Winge.

Probleem is wel dat deze woning gelegen is in de Kaaskorf, een zone voor verblijfsrecreatie. Permanente bewoning is er niet toegelaten en het gemeentebestuur heeft een einde gemaakt aan het vroegere gedoogbeleid.

                                                                                                                                                            Huisje2 De goedkoopste woning waar u wel permanent mag wonen, ligt in de Walenbosstraat en kost 170.000 €. Daarvoor krijgt u een eensgezinswoning van 93 m² met één slaapkamer op een terrein van 8a29ca gelegen in natuurgebied. Deze woning staat te koop bij Igo Immo, Leuvensesteenweg 280/4, 3390 Tielt-Winge.


Huis Van de woningen waarvan de vraagprijs bekend is, is de hoogste geprijsde een 400 m² grote luxueuze villa met drie slaapkamers, open haard, bureau, twee overdekte parkeerplaatsen op een perceel van 20a. De vraagprijs bedraagt 745.000 €. Voor het adres van deze villa moet je u wenden tot de verkoper: Unique Properties, Mechelsestraat 147, 3000 Leuven.

Weet u nog goedkopere of duurdere eigendommen te koop in onze gemeente, laat het ons weten op tielt-winge@nieuwsblad.be

Neem ook eens een kijkje op de speciale link van de krant: www.nieuwsblad.be/vastgoed. Hier vind je allerlei interessante items ivm vastgoed in onze gemeente.


Opendeur bij Violettacars

Reis Na de jaarwisseling beginnen veel mensen te dromen van de zomer en vakantieplannen te maken. Voor de reisbureaus breken drukke tijden aan. In Tielt-Winge hebben we een busbedrijf, Violettacars, dat gespecialiseerd is in daguitstappen, weekendtrips en meerdaagse reizen. De nieuwe reisbrochure is vers van de pers en wordt op zondag 18 januari voorgesteld in GC De Maere, van 14 tot 19 u. Andorra, Beierse Woud, Lourdes, Provence, Zuid-Dolomieten, fietsvakantie in Nederland, Wenen, Schotland, Spanje, Slowenië,....kom zeker eens een kijkje nemen naar de voorstelling van deze reizen.

De reisleiders staan er ter beschikking om al uw vragen te beantwoordenen en om tips te geven.

Er wordt ook een tombola georganiseerd met waardevolle prijzen. De trekking gebeurt op het einde van de infonamiddag.

Op 16, 17 en 19 februari organiseert Violettacars de Violettashow met Danny Fabry en Jacky Lafon in GC De Maere. De shows zijn reeds uitverkocht, maar er wordt een wachtlijst opgesteld voor de plaatsen die op het laatste moment nog vrijkomen wegens afzeggingen. Aanvang: 14.30 u.

Meer info vind je bij: Violetta Cars, Leuvensesteenweg 255 in Tielt-Winge - Tel: 016/63.42.74 - Email: info@violettacars.be of op de website: www.violettacars.be

Fruitbedrijf Vanhellemont uit Meensel-Kiezegem heeft fruitautomaat

P1010096 Na de broodautomaten en de aardappelautomaat is de eerste fruitautomaat in onze gemeente een feit. Sinds een tweetal weken heeft het milieuvriendelijk fruit- en sorteerbedrijf Vanhellemont uit Meensel-Kiezegem zijn fruitautomaat. Zo kan je er op elk moment van de dag/week terecht voor appels, peren en zelfs fruitsapjes.

De appels zijn per soort en per 1,5 kg verpakt. De peren zijn per 2 kg te koop en de fruitsapjes zitten per 4 in de automaat. Het bedrijf biedt zelfs een fruitmix aan: een pakket van 5 stukken fruit (gemengd) voor de prijs van 1 euro.P1010098  Aan de automaat hangt een duidelijke handleiding over de inhoud en het gebruik van het toestel.

'Het fruit wordt in de automaat op de juiste temperatuur gekoeld', aldus zaakvoerder Mario Vanhellemont. 'Als het buiten te koud wordt, kan de automaat opwarmen om te voorkomen dat het fruit zou bevriezen' vervolgt hij. Kortom: alles wordt op de juiste temperatuur gehouden. Dat is belangrijk, want in de zomer zullen ze via deze automaat ook aardbeien verkopen.

Naamloos1_2 Je kan de fruitautomaat vinden aan het fruitbedrijf zelf: Heibosstraat 17 in Meensel-Kiezegem.

http://www.vanhellemont.tk/

Aardappelen uit de automaat in Tielt-Winge

De broodautomaten zijn al lang een vertrouwd gegeven in ons dorp. En voor veel inwoners hebben ze hun nut al bewezen. Na de sluitingsuren van de winkels nog snel even een brood kunnen uithalen is immers heel makkelijk.

P1010076 Sinds enkele weken staat er in Tielt-Winge nu ook een aardappelautomaat, namelijk aan de Leuvensesteenweg nr 302.

Dat is iets voorbij het Gouden Kruispunt, richting Leuven, tegenover Violettacars.

Ronny Lissens is de trotse eigenaar van deze automaat. Vanaf 7.30 u 's morgens tot ongeveer 22 u 's avonds kunnen de mensen er terecht voor een zakje aardappelen. Zo te zien zijn er zelfs verschillende soorten verkrijgbaar. (klikken op de foto's)

P1010074_2

Tielt-Winge bij tien beste sorteerders van arrondissement Leuven

Afval

Onze gemeente scoort redelijk goed in de statistieken over sorteren van het afval. We eindigen in het arrondissement Leuven op de 25ste plaats met 95 kg restafval per inwoner. Hoe minder afval we overhouden hoe beter. Als we het zo bekijken staan we op de negende plaats. Lubbeek is de sorteerkampioen met 79 kg.

Als we terugkijken naar de vorige jaren, merken we opnieuw een lichte stijging van het restafval in onze gemeente. In 2006 werd er 88,6 kg restafval per inwoner genoteerd, en in 2005 was dit zelfs maar 86,18 kg.
De cijfers komen van Ovam en geven een overzicht voor 2007. Het Nieuwsblad van vandaag heeft er een uitgebreid artikel aan gewijd. Je kan dit hier lezen en hier

Wil je graag de volledige inventarisatie huishoudelijk afval van Ovam bekijken, kan je dit hier downloaden:

Download ovvr081128_inventarisatie_ha_20071.pdf

Tweedehands is hip

Bild2313Ligt het aan de huidige financiële crisis of is tweedehands gewoon hip en leuk? Of misschien zat het druilerige weer van zondagnamiddag er voor iets tussen dat de tweedehandsbeurs van de Gezinsbond van Tielt zeer druk bezocht werd.

De organisatoren waren verbaasd dat zowel de verkopers als de kopers zeer vroeg stonden aan te schuiven aan de deur van 't Jongensschool. Buggy's, koetsen, kinderstoeltjes, autozitjes, beertjes, poppen, spelletjes, baby- en kinderkleren: het ging allemaal vlot van de hand.

Hieronder vind je enkele sfeerbeelden.

Lees verder

Een bezoekje aan 'Bovary'

Job_2

Img_1523_2 Vorig weekend opende op de Leuvensesteenweg de winkel 'Bovary' zijn deuren.

Tania Peeters biedt er in een sfeervol ingerichte ruimte aparte kleding, juwelen, klein meubilair en geschenken aan.
Sinds augustus van dit jaar is Tania aan een nieuw hoofdstuk in haar leven begonnen. Voordien baatte ze in dezelfde ruimte haar kapsalon uit.

Toen die job fysiek te zwaar werd voor haar, besloot ze om haar grote droom waar te maken. 'Ik heb hier heel lang over nagedacht' vertelt ze, 'En uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt. Voor mijn klanten van het kapsalon vind ik het wel jammer.
Zij moeten op zoek naar een andere kapper.
Maar voor mij en mijn gezin is het een goede beslissing. Het is een droom die uitkomt'.

Samen met haar man Marc verbouwde ze het kapsalon tot een mooie winkelruimte.

Img_1518_3'We hebben praktisch alle werken zelf gedaan: uitbreken, vloer leggen, elektriciteit, schilderwerken,... Het waren vermoeiende weken, maanden. Maar het loont zeker de moeite. We zijn trots op het resultaat' zegt Tania.

'Het huis biedt ook zo veel mogelijkheden. Het is groot genoeg om later eventueel nog wat uit te breiden. En de ligging is ideaal, zo langs de grote baan in dit dorp. De passanten kunnen halt houden vlak voor de deur. Dat is een voordeel, want wie in de stad gaat winkelen moet vrijwel steeds op zoek gaan naar betalende parkeerruimte.'

Ze vindt het jammer dat de kleinere winkels teloor gaan. Die bieden de klanten immers een meer persoonlijke ontvangst.
Ze wil met Bovary de klant in een sfeervolle, gezellige ruimte de artikelen aanbieden die zij zelf ook mooi vindt. Het concept straalt de stijl uit die ook de hare is: los van trendy tendenzen, tijdloos, puur. Bij het betreden van de winkel voel je ook heel duidelijk die 'personal touch'.

'Ik ben nu heel gelukkig dat ik dit kan doen. Het is anders werken, afwisselend en intenser.' voegt ze toe.

Haar winkeltje is zeker een bezoekje waard. Je kan er een kijkje gaan nemen van dinsdag tot zaterdag van 10 tot 18 u. Adres: Leuvensesteenweg 89 in Tielt-Winge.

We geven je alvast een voorsmaakje met enkele foto's. We wensen Tania veel succes in haar 'Bovary'.

Begint u ook een nieuwe zaak, meldt het ons op tielt-winge@nieuwsblad.be

Img_1517_2 Img_1521_2

Img_1519_2

Img_1522_2 Img_1520_2

Oudere berichten:
> Hapje-Trapje bij TW3000
> Sjokotof viert carnaval in de krokusvakantie
> Kraasbeek bereidt gemeenteraad van 26 februari voor
> Studieavond over fietsen is schot in de roos
> Ruud De Ridder en het 'Echt Antwaarps Teater' in GC De Maere
> Sportkampen in sporthal tijdens de krokusvakantie
> Infoavond voor jeugdvoetbalbegeleiders door Herman Vermeulen
> Ervaringsgerichte milieudag in basisschool 't Hagekind
> Ook de basisschool in Houwaart trok een dikke trui aan
> Dikke Truiendag in basisschool De Winge
> Valentijn
> Valentijnskoppel
> Prikbord voor dit weekend
> Aperitiefconcert van Profundo in GC De Maere
> Leuvense band 'Bad Cirkuz' ook gekend in Tielt-Winge
> PWA is verhuisd en opent strijkatelier
> Wie zijn de Sint-Jorisvrienden van het Walenbos?
> Klein en groot naar de chirofuif van Jevati op Valentijn
> Miniemen TW3000 zoeken supporters
> Kaartavond bij KWB Houwaart en Houwaartse Vrienden

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008

Tielt-Winge blogt  • Fernand Goyens en Carine Vanlingen bloggen over Tielt-Winge

    Fernand schrijft al jarenlang over Tielt-Winge, Boutersem, Glabbeek en Lubbeek voor Het Nieuwsblad. Als je nieuws hebt, mag je het hem dus zeker melden.

    Carine (°1959) heeft Limburgse roots, maar woont al meer dan 20 jaar in Tielt-Winge. Ze heeft vier actieve kinderen, en een full-time job als ‘house manager’. Daarnaast doet ze ook vrijwilligerswerk. Nu de kinderen wat ouder zijn, heeft Carine zich toegelegd op webdesign, Photoshop en grafische vormgeving. Ze is gebeten door het fotovirus en legt ze de mooiste plekjes van het dorp voor de eeuwigheid vast.

Zoeken

Nieuws uit tieltwinge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!