Home  Regio  tieltwinge  tieltwinge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tielt-Winge?
Laat het weten aan: Fernand of Carine
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Duo Melo Ritmo in GC De Maere

Zaterdag 17 januari treedt in GC De Maere 'Duo Melo Ritmo' op.
Melo Ritmo brengt twee van België’s beste slagwerkers samen: Patrick De Smet
en Carlo Willems.
'Melo-Ritmo staat voor straffe muzikale momenten, emotie en top-entertainment.
Melo-Ritmo garandeert u spanning, vermaak, verrassing en spectaculaire hilarische muzikale humor. Gebracht door twee figuren die tegen elkaar in spelen en tegen elkaar opbieden. Tegenpolen die met elkaar botsen maar die elkaar altijd weer op de juiste momenten aanvullen.
Melo-Ritmo is een schouwspel dat u enerzijds toelaat om te lachen en anderzijds zal verbijsteren.

Patrick de Smet is het die jaarlijks The Night of the Proms mag vermaken met zijn slagwerkkunsten. Hij werkte samen met de allergrootsten der aarde zoals Simple Minds, Bryan Ferry, Status Quo, UB40, Al Jarreau, Sting, Chrissy Hynde, Joe Cocker, Lisa Stansfield, Toto, John Miles, Celine Dion e.v.a.

Carlo Willems duikt op in de meest uiteenlopende groepen, gaande van klassiek tot het lichte genre zoals Hubert Damen & Quatuor d’Amore, Willy Claes Quartet, Prometheus Ensemble enz. Bovendien maakt Carlo ook deel uit van het Night of the Proms-orkest.
' (website Patrick de Smet)

Carlo is momenteel docent aan het Lemmensinstituut, het conservatorium van Antwerpen en de muziekacademie te Tienen.
Hieronder vind je alvast een voorsmaakje.

Het optreden begint om 20.15 u. Tickets: 11 euro (10 euro voor CJP, +55, -16j., gehandicapten, werklozen) Tel: 016/ 63 59 10

Kerstkaraoke bij FC Groene Heide Houwaart

Karaoke_3 Fc_3Op zaterdag 20 december organiseert FC Groene Heide Houwaart een kerstkaraoke.

Deze zal doorgaan in de kantine van de club, in de Tienbundersweg in Houwaart.

Aanvang om 21 u.

Muziek in overvloed in GC De Maere

CellistMuziekliefhebbers komen dit weekend aan hun trekken in GC De Maere.

Vrijdagavond kunnen ze genieten van het concert van Piacevole met Riguelle en Hautekiet ( zie eerder op deze blog), zondag 23 november om 11 u kunnen ze samen met 'Nuove Musiche' strijkkwartet aperitieven.

Het Nuove Musiche Strijkkwartet bestaat uit Sopie Causanschi en Anne Philippot (viool), Eva Frühauf (altviool) en Thomas Frühauf (cello).

Ze brengen werk van Dimitri Shostakovitch en Alexander Borodin. Meer informatie vind je hier.

Tickets kosten € 8, aperitief inbegrepen (1 euro korting voor cjp, +55, -16, werklozen, mindervaliden). Reserveren: 016/634 03 93.

Wie de 2 concerten kan bijwonen, kan tevreden zijn. Voor wie moet kiezen zal het niet makkelijk zijn.

Piacevole met Riguelle & Hautekiet in GC De Maere

Piacevole Piacevole is een professioneel kamermuziekensemble dat in 1990 werd opgericht door Ludo Joly. Het is de verwezenlijking van de droom van enkele vrienden musici.

Het strijkkwintet Piacevole ontleent zijn naam aan het Italiaanse woord voor 'aangenaam en prettig'. Het tracht een artistiek eigenzinnige koers te varen.

Vrijdag 21 november treden ze op met Jan Hautekiet en Patrick Riguelle, bekend van de Laatste Show-Band, in GC De Maere. In de namiddag geven ze samen een voorstelling voor de scholen.

Om 20.15 u is iedereen welkom in de Breugelzaal van het GC.

Riguelleenhautekiet_3Op het programma staan een uitgebreid aantal componisten van grote diversiteit. De grenzen tussen klassiek en populair vervagen.
Deze versmelting van verschillende stijlen levert kunst met grote en soms cursieve K op.
Riguelle en Hautekiet brengen een ode aan hun favoriete songwriters: Costello en John Cale.

'(Patrick) Riguelle en (Jan) Hautekiet zijn twee muzikanten die zich - eerst zeer sober, later met groep - toeleggen op het authentiek interpreteren van andermans songs.
Vooraleer deze twee heren elkaar vonden in het project Riguelle & Hautekiet, hadden beiden al een jarenlang parcours in de schaduw of iets meer op de voorgrond van de Belgische rock achter zich.


Jan Hautekiet
begon z'n carrière bij de rockband Stewball in de jaren zeventig (met o.m. ook Karel Vereertbruggen en Vincent Rouffaer), maar werd toch eerst en vooral bekend via radiostation Studio Brussel waarvan hij aan de wieg lag in 1983 en sinds 1998 "nethoofd" is. Tussen en na zijn radiowerkzaamheden (Hallo Hautekiet) maakte hij echter ook altijd tijd om - vooral live - piano of accordeon mee te spelen met allerlei groepen en projecten (vb. de LSP Band, Spelers & Drinkers, de "Dokter Devuyst"-musical, A Vapore...).

Patrick Riguelle begon in de jaren tachtig bij K13, deed mooie dingen in de achtergrond bij dirk Blanchart (The Groove Quartet), Salvatore Adamo en Brendan Croker (the Serious Offenders), probeerde het weer rockend met The Responsibles, werd zanger bij Kadril (en maakte daar folkmuziek weer beluisterbaar door het rockpubliek), en dwong overal respect af met zijn veelzijdige stem'.
(citaat uit Het Belgisch Pop & Rock Archief)

Tickets kosten € 12. Werklozen, gehandicapten, -16 jarigen, +55 jarigenen, jongeren met een CJP betalen voor een ticket € 11. Je kan ze bestellen via telefoon: 016/63 59 10

Een voorsmaakje van dit optreden kan je hier beluisteren:

Oudere berichten:
> Hapje-Trapje bij TW3000
> Sjokotof viert carnaval in de krokusvakantie
> Kraasbeek bereidt gemeenteraad van 26 februari voor
> Studieavond over fietsen is schot in de roos
> Ruud De Ridder en het 'Echt Antwaarps Teater' in GC De Maere
> Sportkampen in sporthal tijdens de krokusvakantie
> Infoavond voor jeugdvoetbalbegeleiders door Herman Vermeulen
> Ervaringsgerichte milieudag in basisschool 't Hagekind
> Ook de basisschool in Houwaart trok een dikke trui aan
> Dikke Truiendag in basisschool De Winge
> Valentijn
> Valentijnskoppel
> Prikbord voor dit weekend
> Aperitiefconcert van Profundo in GC De Maere
> Leuvense band 'Bad Cirkuz' ook gekend in Tielt-Winge
> PWA is verhuisd en opent strijkatelier
> Wie zijn de Sint-Jorisvrienden van het Walenbos?
> Klein en groot naar de chirofuif van Jevati op Valentijn
> Miniemen TW3000 zoeken supporters
> Kaartavond bij KWB Houwaart en Houwaartse Vrienden

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008

Tielt-Winge blogt  • Fernand Goyens en Carine Vanlingen bloggen over Tielt-Winge

    Fernand schrijft al jarenlang over Tielt-Winge, Boutersem, Glabbeek en Lubbeek voor Het Nieuwsblad. Als je nieuws hebt, mag je het hem dus zeker melden.

    Carine (°1959) heeft Limburgse roots, maar woont al meer dan 20 jaar in Tielt-Winge. Ze heeft vier actieve kinderen, en een full-time job als ‘house manager’. Daarnaast doet ze ook vrijwilligerswerk. Nu de kinderen wat ouder zijn, heeft Carine zich toegelegd op webdesign, Photoshop en grafische vormgeving. Ze is gebeten door het fotovirus en legt ze de mooiste plekjes van het dorp voor de eeuwigheid vast.

Zoeken

Nieuws uit tieltwinge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!