Home  Regio  tieltwinge  tieltwinge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tielt-Winge?
Laat het weten aan: Fernand of Carine
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Markant Tielt-Winge organiseert 'super de luxe brunch' op 15 maart

Brunch Op zondag 15 maart organiseert Markant (netwerk van ondernemende vrouwen), afdeling Tielt-Winge, een 'Super De Luxe Brunch' in Gemeenschapsschool De Winge, Halensebaan 16 in St.-Joris-Winge van 10 tot 14 u.

Heb je zin om eens uitgebreid te tafelen, dan is deze brunch zeker een aanrader. Het aanbod is zeer gevarieerd: ontbijt, koud en warm buffet en ruime keuze aan desserts.

Kaarten voor deze brunch kosten 25 euro, all in (kinderen 5 - 10 j. betalen 10 euro) en zijn te bestellen bij de bestuursleden: Nellie Verbiest (0476/85 91 92), Annemie Cuykx (016/63 17 51), Marianne De Mol (0473/55 05 61) en Madeleine Symons (0479/70 00 00). Inschrijven kan nog tot 3 maart 2009.

Het volledige menu vind je in deze bijlage:Download Brunch_2009

Hapje-Trapje bij TW3000

Eating-spaghetti Naar jaarlijkse traditie organiseert TW3000 bij de aanvang van de krokusvakantie zijn 'Hapje-Trapje'. Deze vierde editie gaat door op maandag 23 februari vanaf 17 u.

Alle jeugdvoetballers (minder jeugdige ook welkom!), familie en sympathisanten zijn welkom in de kantine van het Jeugdopleidinscentrum om een lekkere spaghetti te komen eten aan een democratische prijs. Enkele voetbalmama's zullen aan de kookpotten staan en zorgen voor een gezonde, home-made spaghettisaus.

De jonge voetballertjes hebben de voorbije weken hun steentje bijgedragen aan de werking van de vereniging door wafels te verkopen. Als beloning voor hun inspanningen krijgen de wafelverkopers op deze avond een leuk en nuttig sportattribuut overhandigd.

Heb je die eerste vakantiedag geen zin om te koken, kom dan langs in de kantine van TW3000. Wil je gewoon iets komen drinken om te steunen, dan kan dit natuurlijk ook.

Valentijnsdiner in Houwaart

Valentijn%20(31) 14 februari, de feestdag van de liefde, valt dit jaar op een zaterdag.

De KWB Houwaart en de Houwaartse Vriend(inn)en organiseren op die dag een romantische valentijnsdiner met dansgelegenheid in zaal St-Denijs in Houwaart.

Het feest begint om 20 u stipt.

De deelnameprijs bedraagt voor leden 30 euro en voor niet-leden 35 euro. Drank is in de prijzen inbegrepen.

Inschrijvingen worden verwacht voor maandag 9 februari bij het Centea Kantoor Van Horebeek, Haldertstraat 36 in Houwaart.

Organiseert uw vereniging ook een speciale activiteit ter gelegenheid van Valentijn, laat het ons weten: tielt-winge@nieuwsblad.be

Feestelijke koekenbak bij KVLV Meensel

Dame_pannenkoekkopie 2009 is voor de KVLV Meensel een feestjaar.

De afdeling bestaat dan reeds 75 jaar. In mei zal er een groot feest gehouden worden, maar ook hun 'koekenbak' van nu zondag 1 februari krijgt alvast een feestelijk accent. Je kan vanaf 14 u terecht in het Ontmoetingscentrum voor de traditionele pannenkoeken en/of voor een 'Crêpe Poire Jubilée'. Het recept voor deze specialiteit is van de hand van Jeannine Nys (fruitbedrijf Vanhellemont uit Meensel-Kiezegem) gekend voor haar diverse streekproducten zoals de minipeertjes, perenjenever,...  en actief lid van KVLV Meensel 

Annie Laeremans, voorzitster van KVLV Meensel verklapt ons dat het 'specialleke' dat ze zullen opdienen bestaat uit een pannenkoek met een peer, ijs en een lekker sausje.

Wie deze lekkernij wil proeven : the place to be is het Ontmoetingscentrum in Meensel-Kiezegem.

10de eetdag bij Chiro EsJeeWee

Esjeewee Op zondag 1 februari organiseert Chiro EsJeeWee een 10de grote eetdag. Met de opbrengst van dit gebeuren willen ze de keuken in hun EsJeeWeelokaal een beetje opknappen.

Vanaf 11.30 u tot 19 u kan je terecht in GC De Maere voor een lekker etentje. Je kan er kiezen tussen soep, kip, vidé, koude schotel, stoofvlees, vispannetje. Alle menu's worden opgediend met frietjes of met brood. Als dessert kan je kiezen tussen ijs (dame blanche) of rijstpap.

Als je voor het 'steunmenu' kiest, krijg je voor de prijs van 18 euro aperitief, soep, keuzemenu, dessert en en consumptie.

In de namiddag is er ook taart en koffie verkrijgbaar.

Meer info vind je terug in deze bijlage Download 10e_Grote_Eetdag[1]

Brunch bij KVLV TIELT OLV.

Brunch KVLV TIELT OLV organiseert op zondag 1 februari een gezellige brunch. Je kan er voor een zacht prijsje gezellig en uitgebreid komen eten: assortiment broodjes, assortiment kaas en vlees, spek met eieren, yoghurt met vers fruit, tomatensoep met balletjes, schartong met preisaus, stoofvlees, een assortiment groenten en een dessertenbuffet.

De brunch gaat door in 't Jongensschool, van 10.30 tot 14.30 u.

Volwassenen betalen 20 euro, kinderen van 12 jaar en jonger 10 euro en de allerkleinsten, jonger dan 7 jaar, eten gratis mee.

Inschrijven kan nog tot woensdagavond bij Lucie Van der Borght (016/50 14 32) of bij Dominique Van Aerschot (016/63 59 33) of bij de andere bestuursleden. Die vind je op de website: http://www.bloggen.be/kvlvtieltwinge/


Mannen aan het kookfornuis bij Landelijke Gilde Tielt

Img_3283

Vrijdagavond trokken we naar 't Jongensschool voor een reportage die we voor geen geld wilden missen: de kooklessen voor mannen. De Landelijke Gilde Tielt organiseert elk jaar een reeks van 3 kookavonden waar de mannen enkele lessen kokerellen krijgen onder de deskundige leiding van Annemie Meertens. Vervolgens mogen ze de vierde avond hun partners verrassen met een etentje dat ze zelf klaargemaakt hebben.

Img_3306 Ik wist eigenlijk niet wat ik kon verwachten: mannen aan het fornuis....Welgeteld 18 heren waren paraat om er in te vliegen. 'Andere jaren waren er zelfs nog meer deelnemers', vertelde Bernard Staels me. 'Om alles vlot te laten verlopen, zullen ze een viergangenmenu leren klaarmaken, waarbij ze dan in groepjes ingedeeld worden,' vervolgt hij, 'elke groep neemt één onderdeel van het menu voor zijn rekening'.

Annemie had alles goed voorbereid: het materiaal was er, de ingrediënten, het menu en de nodige uitleg. Onder haar begeleiding verliep alles heel vlot. Het leek er op dat het niet de eerste keer was dat deze heren aan het fornuis stonden.

Img_3305_2Het menu zag er als volgt uit: aardappel-preisoep met spekjes, als tussengerecht een beursje van gerookte zalm met appel en passievruchtencoulis, het hoofdgerecht was kip in een rodenbachsausje en om af te sluiten werd als dessert ovenappeltjes met gedroogde vruchten bereid.

De heerlijk geuren die in de keuken hingen beloofden een lekkere maaltijd (ik ga de recepten zeker ook eens uitproberen!!). Die mochten de aanwezigen nadien ook gezellig opeten.

De afwas werd er met de glimlach bijgenomen.

Deze kooklessen zijn een aanrader voor alle mannen (ook die van mij!).

De Landelijke Gilde Tielt heeft de komende weken/maanden verschillende activiteiten gepland. Voor de leden is er zondag 18 januari een nieuwjaarswandeling, samen met de leden van KVLV Tielt O.L.Vrouw. Op 2 februari houden ze een Lichtmisviering in de kerk op de Berg en op 7 februari is er een feestvergadering in zaal 'Nut en Vreugd. De leden kunnen zich nu ook al inschrijven voor een bezoek aan de luchtmachtbasis Melsbroek op 22 april.

Op 28 januari organiseert ze een informatievergadering over grondontleding en bemesting in de tuin. Jan Bries, werkzaam aan de Bodemkundige Dienst in Heverlee is gastspreker. Deze vergadering is voor IEDEREEN toegankelijk (dus ook niet-leden). We komen hier binnenkort nog op terug, maar plaats de datum alvast in je agenda! De uitnodiging vind je hier.

Meer foto's van het kokeneten vind je onder 'lees verder'.

Lees verder

Feesthapjes met mini-peertjes van Meensel-Kiezegem

Regiobutton_gr_kerst_4

P1010094Enkele weken geleden hebben we het al gehad over de mini-peren van het huis, het nieuwe streekproduct van milieuvriendelijk fruitbedrijf Vanhellemont. Dit product wordt bereid volgens een oud recept op grootmoeders wijze: de kleine peertjes worden gestoofd in suiker. Deze peertjes zijn verkrijgbaar in kleine bokaaltjes.

Met de feestdagen in het vooruitzicht geven we hier twee gezonde recepten voor aperitiefhapjes, op basis van streekproducten uit onze regio en afgewerkt met de mini-peren uit Meensel-Kiezegem.

 • Donker granenbroodje
  Gebakken babecuespek op het broodje
  Halve mini-peer op een laagje bereide bosbessen
  Grof gemalen gemengde peper als afwerking.
 • Wit brood of grijze toast
  Laagje perenconfituur op smeren
  Stukje wild of andere pastei op leggen
  Halve mini-peer
  Afwerken met 3 rode peperbolletjes.

De mini-peren zijn ook lekker en origineel als garnituur bij wild-, vlees-, en kipgerechten.

Het bedrijf vind je aan de Heibosstraat 17 in 3391 Meensel-Kiezegem (www.vanhellemont.tk)

Pannenkoekenbak bij S-Plus

S_plus_thumb Zondag 7 december kan je bij de senioren van S-plus (socialistische bond van senioren) terecht voor lekkere pannenkoeken, croque-monsieur en taart.

Samen met Curieus en Viva-SVV houden ze hun jaarlijkse pannenkoekennamiddag in 't Jongensschool in Tielt van 14 tot 18 u.

Iedereen is van harte welkom.

Italiaanse menu bij Chiro Jevati

2914913894_3190cda0b8De jongens en meisjes van Chiro Jevati in Tielt-Winge nodigen iedereen uit om te komen genieten van allerlei lekkere gerechten tijdens hun eetfestijn op zondag 9 november.

Vanaf 11.45 u tot 20 u kan je terecht in Zaal Berg & Dal, Blerebergstraat 50 voor verschillende Italiaanse specialiteiten. De menukaart vind je in bijlage.

De gerechten zullen geserveerd worden met een vriendelijke bediening, een warme glimlach en met heel veel dankbaarheid!

Je vindt meer informatie over deze jeugdvereniging op hun leuke website: www.chirojevatie.be

Chiro

Oudere berichten:
> Hapje-Trapje bij TW3000
> Sjokotof viert carnaval in de krokusvakantie
> Kraasbeek bereidt gemeenteraad van 26 februari voor
> Studieavond over fietsen is schot in de roos
> Ruud De Ridder en het 'Echt Antwaarps Teater' in GC De Maere
> Sportkampen in sporthal tijdens de krokusvakantie
> Infoavond voor jeugdvoetbalbegeleiders door Herman Vermeulen
> Ervaringsgerichte milieudag in basisschool 't Hagekind
> Ook de basisschool in Houwaart trok een dikke trui aan
> Dikke Truiendag in basisschool De Winge
> Valentijn
> Valentijnskoppel
> Prikbord voor dit weekend
> Aperitiefconcert van Profundo in GC De Maere
> Leuvense band 'Bad Cirkuz' ook gekend in Tielt-Winge
> PWA is verhuisd en opent strijkatelier
> Wie zijn de Sint-Jorisvrienden van het Walenbos?
> Klein en groot naar de chirofuif van Jevati op Valentijn
> Miniemen TW3000 zoeken supporters
> Kaartavond bij KWB Houwaart en Houwaartse Vrienden

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008

Tielt-Winge blogt • Fernand Goyens en Carine Vanlingen bloggen over Tielt-Winge

  Fernand schrijft al jarenlang over Tielt-Winge, Boutersem, Glabbeek en Lubbeek voor Het Nieuwsblad. Als je nieuws hebt, mag je het hem dus zeker melden.

  Carine (°1959) heeft Limburgse roots, maar woont al meer dan 20 jaar in Tielt-Winge. Ze heeft vier actieve kinderen, en een full-time job als ‘house manager’. Daarnaast doet ze ook vrijwilligerswerk. Nu de kinderen wat ouder zijn, heeft Carine zich toegelegd op webdesign, Photoshop en grafische vormgeving. Ze is gebeten door het fotovirus en legt ze de mooiste plekjes van het dorp voor de eeuwigheid vast.

Zoeken

Nieuws uit tieltwinge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!