Home  Regio  tieltwinge  tieltwinge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tielt-Winge?
Laat het weten aan: Fernand of Carine
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

'Start to bike' met de Tieltse Wielervrienden

Size_907_450_749 Het weerbericht belooft veel goeds voor het komende weekend. Het is waarschijnlijk nog te vroeg om van lente te spreken, maar de zachtere temperaturen komen net op tijd want het fietsseizoen gaat dit weekend van start.

De Tieltse Wielervrienden nodigen iedereen uit om eens met hen te komen meefietsen. Ze vormen een recreatieve fietsclub die van maart tot oktober er elk weekend met de fiets op uittrekt in het mooie Hageland en omgeving.

Ze vertrekken steeds aan café Berg & Dal, aan de Blerebergstraat in Tielt. Groepsgeest en gezellig samen fietsen staan bij hen centraal. Hun leuze is: samen uit, samen thuis.

Bij de Tieltse Wielervrienden kan je kiezen uit 4 fietsgroepen.

Allereerst zijn er de mountainbikers. Deze groep fietst meestal op verplaatsing en volgt de kalender van de Vlaams-Brabantse mountainbike-organisaties. Er wordt meestal in groep vanuit Tielt vertrokken, zodat aan de startplaats in groep kan ingeschreven worden.

Dan zijn er ook de recreanten. Zij fietsen elke zondagvoormiddag vanaf 9 uur (tijdens de maand maart is dit 9.30 uur) een tweetal uurtjes aan een gemiddelde snelheid van om en bij de 20 km per uur. De klemtoon ligt bij deze ploeg vooral op het recreatieve en minder op het aantal km. Vandaar dat in deze groep kan deelgenomen worden met een gewone fiets.

De grootste/strafste sportieve presaties worden geleverd door de "A-ploeg".  Zij fietsen op zaterdagen (semi)klassiekers waarbij de kalender van de Vlaamse Wielrijdersbond gevolgd wordt. En op zondag om 8u30 (de eerste weken op 9u00) trekken ze erop uit voor tochten die, afhankelijk van de periode in het seizoen, kunnen gaan tot ongeveer 90km.

En last but not least is er de "B-ploeg". Deze groep fietst elke zaterdagnamiddag met start om 15.00 uur voor een afstand tot ongeveer 65 km. Deze groep houdt het op een gemiddelde snelheid van rond de 25 km per uur.  Het is deideale manier om op een aangename wijze je conditie wat op te schroeven. Vanaf zaterdag 28 februari wordt er gestart met relatief korte fietstochten om zo op te bouwen tot afstanden +/-  65km.  De snelheid ligt niet hoog en de afstanden zijn eerder beperkt zodat het voor bijna iedereen haalbaar is om met een sportieve fiets met de groep mee te fietsen. 

Voel je je na deze uitnodiging geroepen om eens een keertje mee te fietsen dan vind je ongetwijfeld nog meer uitleg op de website: www.twv.be. Je kan ook contact opnemen met Hans Broos via gsm: 0476/ 96 34 97 of via mail: info@twv.be

Op zaterdag 2 mei organiseert deze club trouwens zijn eigen semiklassieker: de Hagelandse Heuvels.  

Tieltse Wielervrienden huldigen hun kampioenen

IMG_3895

Zaterdagavond vierden 62 leden van de Tieltse Wielervrienden hun jaarlijkse ledenfeest in feestzaal Dennenhof. Na het diner werden de clubkampioenen 'in de bloemetjes' gezet met de overhandiging van mooie trofeeën.

Het was indrukwekkend om het aantal kilometers te vernemen dat deze kampioenen afleggen op een seizoen.(Je kan de volledige uitslagen lezen op de website van deze club).

Algemeen clubkampioen werd Luc Stiers. Hij legde vorig seizoen zo maar even 6673 km af met de fiets.

In de A-ploeg was de trofee voor Freddy Bruggemans met 5554 km. Roger De Roover werd kampioen in de B-ploeg en bij de Recreanten was dit Cyriel Van Even. Ronny Puelings is kampioen bij de Mountainbike en bij de Mountainbike Jeugd viel zijn zoon Sidney Puelings in de prijzen.

IMG_3893  IMG_3885 

IMG_3887  IMG_3888 

IMG_3890  IMG_3891 
(De trofeeën werden overhandigd door Johan Mattens, Hans Broos, Emiel Van de Gaer en
Filip Branders. Het klassement werd voorgelezen door Eddy Goemans. - Klikken op de foto's
)

IMG_3905

Het bestuur van de Wielervrienden werd verjongd en het ledenfeest was de gelegenheid bij uitstek om de uittredende bestuurders te huldigen. Roger Nolmans gaf een toepasselijke speech waarin hij alle lof toesprak aan de verdienstelijke bestuursleden. Eddy Goemans, Johan Mattens en Hubert Heizmann kregen een aandenken uit handen van het nieuwe bestuur. De jonge secretaris Inge Derese sprak ook een woord van dank en benadrukte blij te zijn dat deze mensen het nieuwe bestuur nog met raad en daad zullen bijstaan in hun functies. Voor meer foto's: zie bij lees verder

Lees verder

Opvolging voor Gella en Ulla op de judomatten van Tielt-Winge?

IMG_3852  

Sinds twee weken loopt er een nieuw sportinitiatief in onze gemeente. Onder impuls van de gemeentelijke sportdienst, de schepen van sport Filip Broos en judoclub Bushido, kan iedereen meedoen aan de 10 gratis intitiatielessen judo.

IMG_3849 De eerste les was meteen een succes: liefst 30 kandidaat-judoka's kwamen opdagen. Dit sportinitiatief valt blijkbaar goed in de smaak want ook voor de tweede les waren de tatami's (judomatten) goed gevuld. Judogi (judokleding) is niet onmiddellijk nodig, voorlopig volstaat een jogging of andere sportieve kledij. Sam, Filip en Linda spelen met woorden als 'rei (groet, buiging), hajime (begin, start), kumi (pakken, grijpen), mattè (stop)' en brengen deze basistermen geduldig over aan de leerling-judoka's.

Er zijn nog 8 gratis lessen te volgen en iedereen die geïnteresseerd is mag een kijkje komen nemen en meedoen tijdens de eerstvolgende zaterdagen, telkens van 16 tot 17 u in de sporthal. En wie weet,... mits hard trainen horen we binnenkort spreken over een judokampioen in onze gemeente.
(klikken op de foto's voor een grotere versie!)

IMG_3854 IMG_3856            

IMG_3858IMG_3863 

  

IMG_3872  

Studieavond over fietsen is schot in de roos

Onze sportfunctionaris Marc Laeveren laat ons weten dat men nog kan inschrijven op de studieavond 'Wat doet 3 u fietsen met je lichaam' van maandag 2 maart 2009. (We kondigden deze activiteit 2 weken geleden reeds aan). Deze informatieavond richt zich op start 2 bikers, beginnende en gevorderde fietsers, trainers, competitiesporters, recreanten en andere geïnteresseerden. Het fietsen wordt vanuit een andere hoek benaderd.

Met enige trots deelt Marc ons mee dat er reeds 60 deelnemers ingeschreven hebben voor deze avond. 'Het is duidelijk dat fietsen meer geworden is dan gewoon wat rondrijden', aldus de sportfunctionaris. 'Geïnteresseerden kunnen zich nog altijd inschrijven tot en met 20 februari 2009, via bijgevoegd document (Download Folder_3u_fietsen )', besluit hij. Wie zich voorgenomen heeft om wat meer te gaan fietsen als het weer beter wordt, kan zich alvast theoretisch voorbereiden door op 2 maart te gaan luisteren in sporthal 't Solveld.

Deze avond wordt georganiseerd door de gemeentelijke sportdienst Tielt-Winge in samenwerking met de sportregio Winge-Demervallei. Aanvang 19.30 u.

Sportkampen in sporthal tijdens de krokusvakantie

___________________________________________buttonstopper Nog enkele dagen en de krokusvakantie begint. Voor wie nog geen concrete plannen heeft voor de kinderen tijdens deze korte vakantie hebben we nog enkele sportieve tips.

In en rond de gemeentelijke sporthal zullen enkele sportkampen georganiseerd worden, meer bepaald voetbalkampen.


 • Het eerste kamp is een 'zaalvoetbalclinic' voor jongens en meisjes tussen 6 en 15 jaar, georganiseerd door de gemeentelijke sportdienst van Tielt-Winge i.s.m. Mini Maxi. Gedurende 4 dagen worden de ingeschreven kinderen telkens gedurende 3 u getraind op oog-voetcoördinatie, snelheid, balvaardigheid, vervolmaking op technisch en tactisch vlak. Dit sportkamp gaat door van maandag 23 tot en met donderdag 26 februari, telkens van 9 tot 12 u. Inschrijven kan via rijckmanschris@hotmail.com met bijgevoegd document dat je dient in te vullen. Informatie kan je krijgen via tel: 016/57 27 77 of 0494/055 529. Verantwoordelijke voor dit kamp is Chris Ryckmans, regent L.O. en Heizelgedipolomeerde voetbaltrainer. Download Zaalvoetbal__krokus_ism_mini_maxi_tielt-winge_2009

 • Een ander voetbalkamp dat tijdens deze korte vakantie plaatsvindt in en rond de sporthal, is dat van Sport Projects Joma Voetbalschool. Dit kamp loopt op 23, 24, 26 en 27 februari en begint om 9 u 's morgens en eindigt om 16 u. Deze voetbalstage is bedoeld voor jongens en meisjes van 7 tot en met 16 jaar die zowel indoor als buiten getraind zullen worden op technische vaardigheden. In deze vaardigheden komen alle aspecten van het voetbalspel aan bod met nadruk op de technische ontwikkeling van jonge spelers. Trainers zijn o.a. Peter Deboutte, Nico Adriaens.
  In de kostprijs is een warm middagmaal inbegrepen.
  Meer info vind je op bijgevoegd document: Download Joma_voetbalkamp  of op de website: www.sportprojects.be

Twee voetbalkampen, met verschillende accenten. De keuze is aan de geïnteresseerden.

Infoavond voor jeugdvoetbalbegeleiders door Herman Vermeulen

2-6-2 De gemeentelijke sportdienst organiseert op donderdag 5 maart om 20 u een informatieavond voor jeugdsportbegeleiders voetbal. (niet op 17/2 of 3 maart !!)

Het thema van die avond zal 'zonevoetbal en teambuilding' zijn en wordt gegeven door Herman Vermeulen,sinds begin dit jaar hoofd scouting bij Racing Genk.

Vermeulen Vermeulen was vroeger trainer bij AA Gent en Sint-Truiden en werkte de voorbije jaren voor de jeugdopleiding van Olympiakos Piraeus in Griekenland.

De infoavond gaat door in de kantine van jeugdvoetbalcentrum TW 3000 aan de Tiensesteenweg 11 in Tielt-Winge (achter GC De maere).

Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Er wordt enkel gevraagd dat men zich op voorhand even inschrijft via de gemeentelijke sportdienst: sport@tielt-winge.be of via Peter Deboutte: peterdeboutte@telenet.be

Zwemlessen bij de Gezinsbond Tielt

Gezinsbond_3 De Gezinsbond Tielt organiseert een opnieuw 10 lessen watergewenning en kleuterzwemmen voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

Watergewenning is een veilige, speelse lessenreeks in kleine groepjes waarbij de kindjes begeleid worden door erkende monitoren.

Voor de oudere kleuters start men met de echte zwemlessen.

De lessen gaan door op zaterdag tussen 12 u en 13 u in het zwembad van Scherpenheuvel. De eerste les begint op 14 februari. De prijs bedraagt 30 euro voor de lessenreeks, alles inbegrepen. (inkom zwembad, lesgever, verzekering)

Zwemleskopie De ouders moeten de kindjes tot daar brengen en ze (helpen) omkleden. De monitoren halen de kindjes op in de kleedkamer

Een badmuts is verplicht en kan ter plaatse aangekocht worden.

Inschrijven kan tot 11 februari, een inschrijvingsforumlier vind je op de website:

www.gezinsbondtielt.be

Enkel leden van de Gezinsbond kunnen inschrijven. Je kan natuurlijk ook eerst lid worden en dan inschrijven.


Studiedag: 'Wat doet fietsen met je lichaam' in sporthal 't Solveld

Fietsen Fietsliefhebbers worden op maandag 2 maart om 19u30 verwacht in Sporthal 't Solveld, Ralisweg 17, O.L.V. Tielt.

De Sportregio Winge-Demervallei organiseert er, in samenwerking met de sportdient, een studieavond over "Wat doet 3u fietsen met je lichaam ?". De inschrijvingsprijs bedraagt 5 € per persoon, maar daar is een syllabus bij inbegrepen.

Je leert er van alles over je hartslag, trainingsopbouw, het opstellen van persoonlijke trainingsschema’s enzovoort.

Zowel beginners, als gevorderden, recreanten en competitiesporters komen aan hun trekken.

Op voorhand inschrijven is nodig. Dat doe je door voor 20 februari te mailen naar patrick.frederix@vlaamsbrabant.be en het inschrijvingsgeld te storten op 431-2689919-79.

Meer inlichtingen bij Marc Laeveren, sportfunctionaris van de gemeente, via 016/63 25 16

De volledige flyer kan je hier bekijken: Download Studieavond

Tielt-Sport verliest topper van Diest met zware 1- 4 cijfers

Banner_nieuwsflits

Tielt-Sport voorzitter Raf Mellaerts hoopte voor eigen volk punten te kunnen rapen tegen KTH Diest (zie de krant van zaterdag).

Het heeft echter niet mogen zijn. De thuisploeg kreeg een 1- 4 pandoering van de bezoekers, die duidelijk sterker waren. Het vierde Diestse doelpunt was een mooie lob van ex-international Bruno Versavel.

(met dank aan Dirk Verstraeten voor de informatie)

Miniemen van TW3000 halen finale Vlanob-cup

Miniemen

De miniemen van TW3000 (-U13 in huidige voetbaltermen) hebben deze namiddag de jeugdvoetbalopleiding van Tielt-Winge nog eens in de kijker geplaatst: ze hebben namelijk de finale van de Vlanob-Cup voor U13/12 bereikt door hun wedstrijd tegen FC. VV. Tildonk te winnen met 2 - 5.
Het feit dat ze de finale mogen spelen is op zich al een schitterende prestatie. Ze laten immers  26 ploegen uit de regio achter zich: de miniemenploegen van Linden, Rillaar, Diest, Hoeleden, Tremelo, Lubbeek, Scherpenheuvel, Wezemaal, Betekom, Bierbeek, Wijgmaal, Herent,..

De jeugdvoetballers uit onze gemeente krijgen hun opleiding bij TW3000. Hun wedstrijden spelen ze onder de noemer van één van de 4 plaatselijke voetbalclubs. De miniemen spelen hun wedstrijden onder de naam van Tielt-Sport.

Ploeg In september vorig jaar begonnen onze sterren aan hun zegereeks tegen Hoegaarden: 0 - 10 (uit). De 1/8e finale wonnen ze van Herent: 3 - 2 (thuis). Het trapje hoger geraakten ze door Haasrode uit te sluiten met 2-3 (uit). En ook de halve finale van vandaag hebben ze op hun naam geschreven.

We duimen voor de spelertjes die op 11 februari hun grote finale moeten spelen tegen de ploeg uit Kortenberg.

Proficiat aan de spelers, trainer Danny Verhaegen en aan TW3000 met deze mooie uitslagen. Toi toi !!

Wil je graag het verslag van de wedstrijd van vandaag lezen, dan vind je dat terug in het gastenboek van de website: www.tw3000.be

(klikken op de foto's)

Enthousiaste supporters:

Supporters 

Oudere berichten:
> Hapje-Trapje bij TW3000
> Sjokotof viert carnaval in de krokusvakantie
> Kraasbeek bereidt gemeenteraad van 26 februari voor
> Studieavond over fietsen is schot in de roos
> Ruud De Ridder en het 'Echt Antwaarps Teater' in GC De Maere
> Sportkampen in sporthal tijdens de krokusvakantie
> Infoavond voor jeugdvoetbalbegeleiders door Herman Vermeulen
> Ervaringsgerichte milieudag in basisschool 't Hagekind
> Ook de basisschool in Houwaart trok een dikke trui aan
> Dikke Truiendag in basisschool De Winge
> Valentijn
> Valentijnskoppel
> Prikbord voor dit weekend
> Aperitiefconcert van Profundo in GC De Maere
> Leuvense band 'Bad Cirkuz' ook gekend in Tielt-Winge
> PWA is verhuisd en opent strijkatelier
> Wie zijn de Sint-Jorisvrienden van het Walenbos?
> Klein en groot naar de chirofuif van Jevati op Valentijn
> Miniemen TW3000 zoeken supporters
> Kaartavond bij KWB Houwaart en Houwaartse Vrienden

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008

Tielt-Winge blogt • Fernand Goyens en Carine Vanlingen bloggen over Tielt-Winge

  Fernand schrijft al jarenlang over Tielt-Winge, Boutersem, Glabbeek en Lubbeek voor Het Nieuwsblad. Als je nieuws hebt, mag je het hem dus zeker melden.

  Carine (°1959) heeft Limburgse roots, maar woont al meer dan 20 jaar in Tielt-Winge. Ze heeft vier actieve kinderen, en een full-time job als ‘house manager’. Daarnaast doet ze ook vrijwilligerswerk. Nu de kinderen wat ouder zijn, heeft Carine zich toegelegd op webdesign, Photoshop en grafische vormgeving. Ze is gebeten door het fotovirus en legt ze de mooiste plekjes van het dorp voor de eeuwigheid vast.

Zoeken

Nieuws uit tieltwinge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!