Home  Regio  tieltwinge  tieltwinge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tielt-Winge?
Laat het weten aan: Fernand of Carine
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Aperitiefconcert van Profundo in GC De Maere

Profundo%205 Zondag 15 februari kunnen de liefhebbers van klassieke muziek genieten van een aperitiefje bij het optreden van Profundo. Profundo bestaat uit Steven De Baecke (fluit) en Geert Claessens (gitaar). Ze vergasten u die ochtend op virtuoze Italiaanse muziek van componisten uit de tijd van Schubert.

Steven de Baecke genoot een muzikale opleiding aan het Lemmensinstituut te Leuven en aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Hij vervolmaakte zich bij vooraanstaande musici zoals Carlos Bruneel en Gaby Pas-Van Riet. Gitarist Geert Claessens was reeds laureaat van de belangrijkste gitaarwedstrijden over de hele wereld. In eigen land geeft hij gitaarles aan de muziekacademies van Oud-Heverlee en Tienen.

In 1998 traden de twee muzikanten voor het eerst samen op als gelegenheidsduo. Al van bij het begin bleek dat het samenspel tussen deze twee musici leidde naar een hogere muzikale expressie.

De naam "Profundo", het Spaanse woord voor diepzinnig, intens en hartroerend, is hen dan ook op het lijf geschreven. Ook in hun muziekkeuze tracht Profundo steeds composities te kiezen waarbij originaliteit en diepgang primeren. Meer info: http://home.scarlet.be/profundo

Dit aperitiefconcert gaat door in de Vivaldizaal van GC De Maere en vangt aan om 11 uur. Tickets kosten 8 euro (1 euro korting voor CJP, +55, -16, werklozen en mindervaliden).


Klein en groot naar de chirofuif van Jevati op Valentijn

Chirofuif%281%29

Chiro Jevati organiseert dit weekend naar jaarlijkse traditie een fuif in 't Jongensschool in Tielt-Winge. Ze kozen hiervoor valentijnsavond uit om te feesten. 

Miekfuif Het beginuur vinden we niet terug, maar het zal alleszins na 20 u zijn, want van 17 tot 20 u mogen eerst de jongsten dansen en springen en helemaal uit de bol gaan op de kinderfuif in 't Jongensschool.
Zowel op de kinderfuif als op de party daarna is iedereen van harte welkom.
Voor de grotemensenfuif kan je in voorverkoop misschien nog een ticket kopen in voorverkoop aan 3 euro. Zaterdagavond betaal je 4 euro. www.chirojevati.be

Kaartavond bij KWB Houwaart en Houwaartse Vrienden

Playing_cards_small_ezg_1 De KWB Houwaart en de Houwaartse Vrienden organiseren op vrijdag 13 februari 2009 een kaartavond in zaal St.-Denijs in Houwaart. Inschrijven kan vanaf 19 u. De inleg bedraagt 9 euro (+ 3 consumpties)

Deelnemen is winnen: er zijn 4 waardevolle prijzen per tafel.

Ook niet-kaarters zijn welkom voor een drankje en een goeie babbel.

Valt het kaartspel in de smaak, dan kan je ook 27 februari alvast in je agenda noteren, want dan vindt de volgende kaartavond van deze inrichters plaats.

Sint-Jorisvrienden van Motbroek trekken naar Huize Hageland

H.H.H.H.BONI.08.08 De Sint-Jorisvrienden van Motbroek trekken zondag 8 februari hun wandelschoenen weer aan en gaan op pad om de mooie plaatsen uit onze gemeente te ontdekken. Deze keer trekken ze van Motbroek naar Huize Hageland en terug. Tijdens deze wandeltrip kan je volop genieten van schitterende panorama's en weidse landschappen. De deskundige gidsen zullen je ongetwijfeld weer heel veel kunnen vertellen, o.a. over de ruilverkaveling, de Goethuyshoeve en de Sint-Donatuskapel. De wandelaars zullen het kabouterhuisje aan Huize Hageland kunnen bezoeken, de O.L.V.-grot aan de Blerebergstraat/Oudepastoriestraat en natuurlijk ook de Sint-Martinuskerk.

H.H.TOREN.08 De groep vertrekt om 14 u in Motbroek (Café 'Bij Plas') en zal daar terug aankomen rond 17 u.

Iedereen mag deelnemen aan deze leerrijke en sportieve uitstap. De deelname is gratis.

Meer info kan je krijgen bij Boni Lemmens: 016/63 49 40

Mooie foto's van deze wandeling mogen altijd doorgemaild worden! (tielt-winge@nieuwsblad.be)

Op pillampentocht met KWB Sint-Joris-Winge

P357746-a13d94a189c27ddf531f756fb7640da9 Morgenavond (vrijdag) organiseert KWB Sint-Joris-Winge haar pillampentocht/winterwandeling met plaatselijke volksvertellingen. Vertrek van de wandeling tussen 19 en 20 u.
Collega Fernand kondigde deze activiteit reeds maandag aan in de krant.

Het artikel vind je hier terug.

Meer informatie vind je terug op de website van de vereniging: http://www.kwbwinge.be

Woensdagavond kaartavond bij St.Martinus

Landelijke20gilde_2 Is er weer niets op TV? Heb je zin om een kaartje te leggen? Dan ben je bij de Landelijke Gilde St.Martinus aan het goede adres.

Op woensdagavond 21 en 28 januari en 4 februari organiseren zij een (ont-)spannende kaartavond. Je bent welkom vanaf 19u bij Fille Coekaerts, Driesstraat 31, Tielt-Winge. De spelletjes starten om 19u30. Inleg bedraagt 8 €, maar daar krijg je dan ook vier consumpties voor. Inschrijven kan de avond zelf, maar niet voor 19u. Iedereen komt er aan zijn trekken, jong en oud, beginnelingen en profs.

Watervogelwandeling met Natuurpunt Tielt-Winge

Eend Heb je de smaak voor het wandelen te pakken, dan hebben we nog een tip voor volgend weekend. De lokale Natuurpunt afdeling Tielt-Winge organiseert, in samenwerking de de Vogelwerkgroep, op zondag 18 januari een 'watervogelwandeling'. Liefhebbers komen om 9 u samen aan de Gempemolen in St-Joris-Winge.

De wandeling gaat rond de vijver van Gempe naar de Spicht (natuurgebied in Lubbeek) en terug. Het einde is voorzien omstreeks 12 u.

Je doet best laarzen aan en als je beschikt over een verrekijker, een telescoop, mag je die meebrengen. Voor de leden van Natuurpunt is de deelname gratis, niet-leden betalen 1 euro. Voor meer info kan je terecht bij Niels Ryckeboer: 016/63 34 61.

Landelijke Gilde Houwaart houdt een kerstboomverbranding

Kerstboom De Landelijke Gilde van Houwaart organiseert morgen, 10 januari, traditioneel een kerstboomverbranding. Om 19.30 u wordt de stapel bomen in brand gestoken. Wie zich wil warmen bij deze ijskoude temperaturen begeeft zich dus naar Houwaart (schuin tegenover de kerk). Er is een verwarmde tent voorzien waar men drank kan krijgen, soep, pensen en natuurlijk ook jenevers.

De bomen worden morgenvoormiddag nog opgehaald vanaf 10 u. De inwoners van Houwaart moeten hun afgedankte kerstboom gewoon buiten zetten.

Eerste wandeling 2009 van de Sint-Jorisvrienden

P1010163

De Sint-Jorisvrienden gaan weer stappen op zondag 11 januari 2009. Ze trekken van Motbroek naar Gemp en terug. De tocht is ongeveer 7 km lang. Onderweg geven onze ervaren gidsen uitleg over het golfterrein, de holle wegen, de ijzerzandsteen en natuurlijk over Gemp en de mooie, gerestaureerde Gempemolen. De wandelaars vertrekken aan café 'Bij Plas' om 14 uur. Omstreeks 17 uur zullen ze daar terug aankomen.
We waren daar gisteren toevallig in de buurt en kunnen jullie via enkel kiekjes al een voorproefje geven van het mooie landschap, dat nu ondergedompeld ligt onder een wolk van sneeuw. Het was barkoud, maar schitterend mooi.
'Gempemolen in de sneeuw' kan je ook bewonderen via de feratelcamera die daar sinds een tijdje geïnstalleerd is. Klik hier om eens een kijkje te nemen. Om bewegende beelden te zien moet je op 'streaming' klikken.
Of er dit weekend nog sneeuw zal liggen moeten we nog afwachten.

P1010168 P1010169P1010165

Van Oud naar Nieuw in Jeugdclub Contact

Nieuwjaar

15_3 JeugdClub Contact organiseert op 31 december een spetterend Oudejaarsfeest.

Leden en niet-leden zijn welkom vanaf 20u om de overgang naar het nieuwe jaar te vieren. Er zijn verschillende formules mogelijk.

Eten en drinken à volonté kan je voor 45 €. Op het menu staan apertief en hapjes, soep, uitgebreid gourmet en een dessert om de laatste gaatjes te vullen. Alles wordt geserveerd met aangepaste wijnen.
Kom je wat later en sla je de maaltijd over, dan betaal je 25 € voor drank à volonté vanaf 22u30.
Voor de echte laatkomers is er nog een formule van 15 € voor drank vanaf 1u30.

Voor het eten moet je vooraf inschrijven bij een van de bestuursleden :

  • bij de leden van het dagelijks bestuur: Giovanni Vleminckx, Niel De Ruyter, Jeroen Vandamme, Jeroen Merckx, Tom Vuerinckx, Laurens Seldeslachts, Jimmy Verhoeven en Dries Laureyn
  • bij de leden van het bestuur van de vzw: Tom Gilis, Gino Vleminckx en Nelly Verbiest of via bestuur@jeugdcontact.be

    Organiseert u ook iets voor Oudejaarsavond, laat het ons weten op tielt-winge@nieuwsblad.be

Oudere berichten:
> Hapje-Trapje bij TW3000
> Sjokotof viert carnaval in de krokusvakantie
> Kraasbeek bereidt gemeenteraad van 26 februari voor
> Studieavond over fietsen is schot in de roos
> Ruud De Ridder en het 'Echt Antwaarps Teater' in GC De Maere
> Sportkampen in sporthal tijdens de krokusvakantie
> Infoavond voor jeugdvoetbalbegeleiders door Herman Vermeulen
> Ervaringsgerichte milieudag in basisschool 't Hagekind
> Ook de basisschool in Houwaart trok een dikke trui aan
> Dikke Truiendag in basisschool De Winge
> Valentijn
> Valentijnskoppel
> Prikbord voor dit weekend
> Aperitiefconcert van Profundo in GC De Maere
> Leuvense band 'Bad Cirkuz' ook gekend in Tielt-Winge
> PWA is verhuisd en opent strijkatelier
> Wie zijn de Sint-Jorisvrienden van het Walenbos?
> Klein en groot naar de chirofuif van Jevati op Valentijn
> Miniemen TW3000 zoeken supporters
> Kaartavond bij KWB Houwaart en Houwaartse Vrienden

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008

Tielt-Winge blogt  • Fernand Goyens en Carine Vanlingen bloggen over Tielt-Winge

    Fernand schrijft al jarenlang over Tielt-Winge, Boutersem, Glabbeek en Lubbeek voor Het Nieuwsblad. Als je nieuws hebt, mag je het hem dus zeker melden.

    Carine (°1959) heeft Limburgse roots, maar woont al meer dan 20 jaar in Tielt-Winge. Ze heeft vier actieve kinderen, en een full-time job als ‘house manager’. Daarnaast doet ze ook vrijwilligerswerk. Nu de kinderen wat ouder zijn, heeft Carine zich toegelegd op webdesign, Photoshop en grafische vormgeving. Ze is gebeten door het fotovirus en legt ze de mooiste plekjes van het dorp voor de eeuwigheid vast.

Zoeken

Nieuws uit tieltwinge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!