Home  Regio  tieltwinge  tieltwinge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tielt-Winge?
Laat het weten aan: Fernand of Carine
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Wie zijn de Sint-Jorisvrienden van het Walenbos?

Sintjoris

De Sint-Jorisvriendenvan het Walenbos (de wandelaars van de Sint-Joris-Vrienden) trokken er vorige zondagnamiddag weer op uit: ze stapten van Motbroek naar Huize Hageland en terug onder leiding van deskundige gidsen. Elke maand is een interessante wandeling gepland. Zeker met de lente in aantocht staan er mooie tochten op het programma. Iedereen mag meestappen. Boni Lemmens stuurde ons alvast het volledige programma zodat onze lezers eventueel een wandeling kunnen aanstippen in hun agenda. Wie zijn nu die Sint-Jorisvrienden van het Walenbos? Meer uitleg vind je ook op deze bijlage: Download SJV_VAN_HET_WALENBOS_KALENDER

Wandelen is een gezonde sport en de deelname aan deze tochten is gratis. Tegelijk steek je heel wat informatie op over ons mooie dorp.

Chiro gaat indoor in de sporthal

IMG_3517  

Zondagnamiddag troffen we de jongste leden van Chiro Jevati aan in de sporthal van Tielt-Winge. De leiding had een namiddagje sport en spel in de grote zaal gepland. 'Af en toe lassen we dit in onze activiteiten in, vertelt leider Jonas. 'We zitten in ons lokaal nogal krap qua ruimte, en in de sporthal kunnen we met een grote groep aan sport en spel doen in één ruimte', vervolgt hij. 'Deze avond is de zaal beschikbaar voor de oudste leden, die een partijtje zaalvoetbal komen spelen,' aldus Jonas.

En zondag gaven de weersomstandigheden hen geen ongelijk want het was een druilerige dag. (Maar dit is zeker niet de aanleiding geweest voor deze binnenactiviteit. We herinneren ons enkele dappere leden van Jevati, die in korte broek een uurtje rugbyinitiatie kwamen volgen tijdens 'de week van de smaak' terwijl het bitter koud was en er sneeuw viel - zie vroeger artikel)
(klikken op de foto's!)

IMG_3524    IMG_3529        

De grote zaal van de sporthal was opgesplitst in deelruimtes en in elk deel viel een andere activiteit te beleven: badminton, parachutespel, tafeltennis, voetbal, turnen, trampoline, stokvoetbal. Op die manier konden de groepjes via een doorschuifsysteem verschillende spelen uitproberen.


Jevati Chiro Jevati telt op dit ogenblik ongeveer 130 leden. Hun lokaal bevindt zich aan de Rillaarseweg, tegenover basisschool 't Hagekind. Het gebouwtje omvat 3 lokalen en buiten is er nog een grasplein waar ze kunnen ravotten. Als je dit optelt is de beschikbare ruimte inderdaad krap. De jeugdbeweging droomt van een groter terrein en een gebouw, waar elke groep over een eigen lokaal kan beschikken. www.chirojevati.be

Het gemeentebestuur heeft beloofd een oplossing te zoeken voor de infrastructuurproblemen van de jeugd. Dit item is opgenomen in het gemeentelijk beleidsprogramma: 'Via het gemeentelijk structuurplan moeten de zonevreemde locaties voor de jeugd geregeld worden. Op dezelfde wijze kunnen er nieuwe locaties vrij komen voor de jeugdbewegingen die niet over geschikte lokalen beschikken.' (uit het beleidsprogramma 2007 - 2012) en in het jeugdwerkbeleidsplan 2007 - 2012.

Wil je het volledige beleidsplan lezen, dan vind je dit via deze link. Het jeugdwerkbeleidsplan kan je hier lezen: 

Download Jeugdwerkbeleidsplan

 IMG_3533   

Meer foto's bij 'lees verder'. 

Lees verder

't Theatertje presenteert De Nieuwe Euromiljonairs

Verenigingindekijker_gr_2

Theatertje

Toneelvereniging ’t Theatertje uit Tielt-Winge is aan zijn 27-ste seizoen toe. Op 16, 17, 24 en 25 januari brengen zij in 't Jongensschool, Blerebergstraat 4 te Tielt, de komedie De Nieuwe Euromiljonairs.

'Fien en Nand hebben een steenrijke, maar ambetante suikertante, tante Flo. Met het oog op een dikke erfenis wordt tante ondanks haar moeilijke karakter vertroeteld. Het wachten duurt lang, maar het loont de moeite. Totdat tante haar testament verandert ...'

Meer mogen we nog niet verklappen. Bent u benieuwd naar het vervolg, dan bent u welkom om 20u op vrijdag 16, zaterdag 17 en zaterdag 24 januari en om 15u op zondag 25 januari. Reserveren kan telefonisch op 016/63.32.79. Het loont zeker de moeite!

Img_3246 Wij mochten al even binnen op de repetitie. Dat was alleszins al een leuke belevenis en we hadden de gelegenheid om enkele kiekjes te nemen. Het is een toffe groep mensen die met zeer veel enthousiasme haar opvoering repeteert.

De vereniging voert sinds 1983 ieder jaar een toneelstuk op, meestal een blijspel of komedie. Zij telt momenteel 35 leden. Tien van hen staan de volgende weekends op de planken, de anderen zorgen voor de regie, het decor, de techniek, de schmink, de cafetaria enz.

Wil u meer weten over deze toneelvereniging, ga dan zeker eens een kijkje nemen op hun website: www.theatertje-tielt-winge.be.

Een lijst met de rolverdeling en de medewerkers kan je hier bestuderen
(klikken op de foto's!)

Img_3239_2

Img_3223 Img_3243Img_3254 Img_3251

Kerstviering bij Okra trefpunt 55+ Sint Joris-Winge

Regiobutton_gr_kerst_4_3

Img_2799

Vandaag vierden de talrijke leden van Okra trefpunt 55+ (Kristelijke beweging van gepensioneerden) hun jaarlijkse kerstfeest in GC De Maere. De zaal was de avond te voren mooi in kerststijl versierd. Om 12 u werden de 130 aanwezigen verwelkomd door de voorzitster, Clementine Smekens.

Img_2776 Img_2757Img_2752_2 Img_2759

Zoals elk jaar werd de namiddag ingezet met een kerstviering. Deken Felix Van Meerbergen uit Diest kon de viering dit jaar niet voorgaan omwille van gezondheidsredenen. Op een serene manier werd de bezinning dan begeleid door enkele mensen van Okra zelf. Het Sint-Joriskoor uit Sint Joris-Winge zorgde voor de gepaste muzikale omlijsting.

Img_2760 Img_2753

Nadien werd het eten opgediend en kon er gezellig bijgepraat worden.

Rond 16 u was het dan tijd voor een demonstratie gym op muziek. Een aantal leden komen namelijk elke dinsdagnamiddag samen om te turnen op muziek. Vandaag konden ze het resultaat van maandenlange trainingen laten zien. Het optreden was mooi verzorgd en zal gegarandeerd nog meer leden aanzetten om mee te turnen.

Hieronder kan je één van hun nummers live bekijken via het filmpje dat we gemaakt hebben. (om het filmpje te starten: op pijltje klikken in het midden of onderaan. Niet vergeten het geluid op te zetten)

Okra Sint Joris-Winge is een zeer actieve seniorenvereniging. Bijna elke dag van de week staat er een activiteit op het programma.
Op maandag is het crea (hobbyclub, vooral handwerk) en kaartspel.
Op dinsdagnamiddag traint de turngroep.
In de zomer trekken de liefhebbers er elke donderdag op uit met de fiets. Vrijdag is het petanquedag.
Elke maand vindt er ook nog een algemene vergadering plaats waarop dan een partijtje bingo gespeeld wordt, of een gastspreker een voordracht komt geven, of waarop men gewoon een gezellig onderonsje houdt met een lekkere tas koffie en taart.

Voor meer informatie over deze seniorenvereniging kan je altijd terecht bij Clementine Smekens (016/66 34 00)

Meer foto's vind je bij 'lees verder' (klikken op de foto's om ze groter te kunnen bekijken)

Lees verder

Badmintonclub de Voskes in actie

Verenigingindekijker_gr_3

Img_2674

Zondag vond in de sporthal de veteranenmeeting plaats van badmintonclub de Voskes.

Max Van Hemelrijck, bestuurslid van de club, vond tussen zijn matchen door nog even de tijd om ons wat meer te vertellen over deze sportclub.

De basis voor BC de Voskes werd 11 jaar geleden gelegd, toen 3 vriendinnen besloten om op zondagnamiddag aan sport te doen, meer bepaald aan badminton.

Img_2659kopie  De groep liefhebbers groeide snel aan en het aantal uren en dagen dat er gespeeld werd nam ook toe. Om zeker te kunnen blijven van de beschikbare uren in de zaal moest de vriendenkring een officiële badmintonclub worden. In 2001 werd een bestuur samengesteld en ging BC de Voskes officieel van start. De vereniging groeide pijlsnel uit naar 80 leden. In 2003 startte men met initiatielessen en sinds 2004 heeft de club een echte jeugdwerking.

'Nu zitten we al aan 130 leden', vertelt Max. 'In deze zaal van de sporthal kunnen we 7 badmintonvelden opstellen en daardoor is het aantal uren dat we hier trainen evenredig gestegen met ons ledenaantal'.

Img_2690 Zondag zagen we ook het oudste lid van de club in actie: Sandy. Volgens Max is ze echt bezeten van badminton. Ze is 69 jaar en speelt nog steeds mee. Haar conditie is wat verminderd, maar haar techniek is nog sterk. We waren onder de indruk van de prestaties.

Deze sport is immers op fysiek vlak veel zwaarder dan de meesten denken. Het is niet zomaar tegen Img_2697kopie 'een pluimpje' slaan. De bewegingen die de spelers maken zijn kort, heel intensief en krachtig.

Max vertelde ons nog dat de club sinds enkele jaren ook op competitieniveau goed meedraait. 'Dit jaar zijn we zelfs kampioen geworden', vertelt hij trots. 'Daardoor zullen we nu doorstoten naar 3e provinciale', besluit hij. Het is duidelijk dat deze sportclub heel wat in haar mars heeft. De voornaamste doelstelling van deze vereniging is en blijft iedereen die geïnteresseerd is, badmintonplezier aan te bieden, volgens zijn/haar niveau, tegen betaalbare prijzen.

Om de kas te spijzen organiseert BC de Voskes elk jaar een grote quiz waar telkens heel wat groepen aan deelnemen. Deze quiz is ver buiten onze gemeentegrenzen populair. Bij de laatste editie namen liefst 35 groepen deel. Editie 2009 gaat door op 31 januari 2009. Noteer die datum alvast in de agenda!

Wil je graag meer informatie over deze sportclub, dan kan je terecht op de website: www.bcdevoskes.be

Meer foto's vind je bij 'lees verder'. (klikken op de foto's voor een grotere versie)

Lees verder

TW3000 steunt 'Voetbalschoenen voor Brazilië'

Img_0858 Brazilië is het voetballand bij uitstek. Het is echter ook een land met veel arme mensen die niet de middelen hebben om hun kinderen voetbalschoenen en voetbaluitrusting te geven.

Agora Club Aarschot werkte hiervoor het project 'Voetbalschoenen voor Brazilië' uit. Ze verzamelen voetbalkleren en voetbalschoenen voor arme Braziliaanse kinderen en jeugd van 4 tot 18 jaar uit de provincie Paraiba. Door het voetbal worden deze kinderen van de straat gehouden.

Tw3000 De jeugdwerking van de Tielt-Wingese voetbalclubs, TW3000, steunt deze actie. Je kan vanaf nu tot het einde van het jaar met je oude, maar nog bruikbare voetbalschoenen en voetbaluitrusting terecht in de kantine van het Jeugdcentrum aan het voetbalveld achter GC De Maere. (meer contactgegevens vind je hier: www.tw3000.be of via dit document: Download contactTW.doc)

De ingezamelde schoenen en kledij worden aan de organisatoren overhandigd tijdens het Indoortornooi van TW3000 op 27 en 28 december in Sporthal De Winge in Sint Joris-Winge.
(klikken op de foto's!)

Kijk eens in je kleerkast? Er liggen zeker nog voetbaltruitjes in die je niet meer passen. Ook voetbalschoenen die jou te klein zijn, zijn welkom.

Koninklijke Harmonie St.Jozef reikt eretekens uit

  Img_2501

De Koninklijke Harmonie St.Jozef Tielt organiseerde gisteren, 29 november, haar jaarlijkse ledenfeest. Om de 5 jaar worden tijdens dit festijn eretekens uitgereikt aan verdienstelijke leden.

Dit jaar werden 15 muzikanten 'in de bloemetjes gezet' door de Provinciale voorzitter van de Vlaamse Amateurmuziekorganisatie, Luc Desiron. De voorzitster van de Harmonie, Katrien Verbeke gaf bij elke muzikant die naar voor geroepen werd een woordje uitleg bij de uitreiking van het ereteken. Secretaris Nadine Vanden Dries bezorgde ons een lijst van de gedecoreerden:

 • 15 jaar muzikant:
  Vanderwaeren Julka
  Nolmans Liliane
  Vanden Dries Mieke
  Reggers Eric
  Vanwinkel Kris
 • 25 jaar muzikant:
  Verhaegen Jules
  Berings Els
  Vanderwaeren Rudy
  Berings Chris
  Vranken Micheline
 • 35 jaar muzikant:
  Vanden Dries Nadine
  Timmermans Paul
  Broos Mia
  Schrooten Jan
 • 45 jaar bestuurslid:
  Robeyns Romain

Onder 'lees verder' vind je meer foto's. Door op de foto' s te klikken krijg je een grotere versie.

Lees verder

Informatienamiddag over euthanasie

Informatienamiddag over euthanasie, palliatieve zorg en therapeutische hardnekkigheid

2005_04_ss8003 Vragen over het levenseinde zitten niet langer in de taboesfeer. Wat zal er met mij gebeuren als ik ongeneeslijk ziek word of ondraaglijke pijn lijd ?

Kiezen voor euthanasie of voor palliatieve zorgen ? En hoe zit het met de vrijwillige beëindiging van uitzichtloze behandelingen ?

Op donderdag 27 november organiseren de Actieve Senioren Tielt-Winge een informatie- en gespreksnamiddag over deze onderwerpen. Dr. F. Pauwels, LEIF-arts (Levens Einde Informatie Forum), zal op een zeer toegankelijke manier spreken over hoe men menswaardig kan leven tot op het einde. Er is ook voldoende tijd voorzien voor vragen.
Zowel leden als niet-leden zijn welkom op donderdag 27 november 2008 om 14u in zaal Wit Huis, Bergstraat (aan de kerk), O.L.V. Tielt.

De inkom is gratis.
Meer informatie bij André Van Winkel via andre.van.winkel@telenet.be

Tieltse Hondenvereniging wandelt ondanks het hondenweer

Img_2262Alhoewel de weersvoorspellingen niet veel goeds beloofden, daagden toch een behoorlijk aantal honden en hun baasjes op voor de geleide wandeling van de Tieltse Hondenvereniging.

De start werd gegeven aan de kantine van de vereniging in de Boterstraat. Onder leiding van Karel Moreau trok de groep richting Houwaart, waar we het wandelpad naast de autostrade volgden.

Aan de Kaaskorf was een tussenstop voorzien waar hondjes en begeleiders iets konden drinken. Daarna ging het via de Solleweg en het wandelpad tussen de Halderstraat en de Boterstraat terug naar het vertrekpunt waar warme soep en croque monsieurs klaarstonden.
(klikken op de foto's!)

Img_2265 Img_2268 Img_2267 Img_2264

We waren aangenaam verrast dat de wandeling gedisciplineerd verliep, zonder noemenswaardige incidenten. De honden waren goed getraind en gesocialiseerd.

Op 22 november houdt de club haar jaarlijks clubfeest met eten en drinken à volonté. Tijdig inschrijven ! Meer informatie vindt u op hun website : www.thvmb.be

Img_2259Begeleider Karel Moreau (op de foto met oranje vestje) geeft op donderdag 20 november om 20 u een voordracht in dierenasiel De Schakel (Steenheuvelstraat 19 in Tielt-Winge).

Het thema van de avond is: ‘De hond alleen kan het niet’. De voordracht is gebaseerd op het boek dat hij geschreven heeft: ‘Je hond en de hondenschool’.

Iedereen is van harte welkom.

Te gast bij zangkoor Sint-Joris

Verenigingindekijker_gr_4

Img_1839We waren vorige week te gast bij het zangkoor Sint-Joris tijdens de repetities voor de Allerheiligenviering. Dirigent Astrid Dauw gaf ons nadien een woordje uitleg over het ontstaan van het koor en zijn activiteiten.

‘Het zangkoor werd opgericht door Zuster Melanie en bestaat ongeveer 40 jaar. De repetities gingen aanvankelijk door in het klooster bij de zuster. Zij is het koor blijven leiden tot ze 72 jaar was’, vertelt Astrid. Els Engelen, de vrouw van Piet Celis, heeft toen die taak van haar overgenomen’.

Img_1849_2 ‘Zij was afgestudeerd aan het Lemmensinstituut en had dus heel wat muzikale bagage’, vervolgt ze, 'voor het koor was dit geen slechte zaak.’.

Astrid werd toen gevraagd om lid te worden van het Arenbergkoor in Heverlee. Omwille van de intensieve repetities en optredens en de afstand is ze hiermee gestopt in 1994 en heeft ze zich terug aangesloten bij het koor in Sint-Joris-Winge. ‘Die jaren in Leuven hebben me wel heel veel ervaring opgeleverd, die ik nu kan gebruiken in het plaatselijke koor’, zegt ze.

Klik op de foto's om te vergroten, het uitgebreide verhaal vindt u via Lees Meer.

Lees verder

Oudere berichten:
> Hapje-Trapje bij TW3000
> Sjokotof viert carnaval in de krokusvakantie
> Kraasbeek bereidt gemeenteraad van 26 februari voor
> Studieavond over fietsen is schot in de roos
> Ruud De Ridder en het 'Echt Antwaarps Teater' in GC De Maere
> Sportkampen in sporthal tijdens de krokusvakantie
> Infoavond voor jeugdvoetbalbegeleiders door Herman Vermeulen
> Ervaringsgerichte milieudag in basisschool 't Hagekind
> Ook de basisschool in Houwaart trok een dikke trui aan
> Dikke Truiendag in basisschool De Winge
> Valentijn
> Valentijnskoppel
> Prikbord voor dit weekend
> Aperitiefconcert van Profundo in GC De Maere
> Leuvense band 'Bad Cirkuz' ook gekend in Tielt-Winge
> PWA is verhuisd en opent strijkatelier
> Wie zijn de Sint-Jorisvrienden van het Walenbos?
> Klein en groot naar de chirofuif van Jevati op Valentijn
> Miniemen TW3000 zoeken supporters
> Kaartavond bij KWB Houwaart en Houwaartse Vrienden

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008

Tielt-Winge blogt • Fernand Goyens en Carine Vanlingen bloggen over Tielt-Winge

  Fernand schrijft al jarenlang over Tielt-Winge, Boutersem, Glabbeek en Lubbeek voor Het Nieuwsblad. Als je nieuws hebt, mag je het hem dus zeker melden.

  Carine (°1959) heeft Limburgse roots, maar woont al meer dan 20 jaar in Tielt-Winge. Ze heeft vier actieve kinderen, en een full-time job als ‘house manager’. Daarnaast doet ze ook vrijwilligerswerk. Nu de kinderen wat ouder zijn, heeft Carine zich toegelegd op webdesign, Photoshop en grafische vormgeving. Ze is gebeten door het fotovirus en legt ze de mooiste plekjes van het dorp voor de eeuwigheid vast.

Zoeken

Nieuws uit tieltwinge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!