Home  Regio  tieltwinge  tieltwinge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tielt-Winge?
Laat het weten aan: Fernand of Carine
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Fase 2 van werken aan kruispunt Blerebergstraat - Statiestraat

Img_1882_2Het rechterrijvak (van Leuven naar Diest) van de N2 zal vanaf deze avond (30 oktober) opnieuw opengesteld worden. Lees hier het artikel dat in de krant stond.

Wij geven u nog wat meer info en foto's mee:

Img_1879Img_1880_2

De voertuigen zullen op die nieuwe asfaltstrook in beide richtingen moeten rijden, want vanaf 4 november wordt het linkerrijvak (van Leuven naar Diest) opgebroken. Doordat het nieuwe rijvak opengesteld wordt zal het wegverkeer richting Meensel opnieuw kunnen passeren langs dit kruispunt en de Statiestraat.

Enkel voor de fietsers, komende van en rijdend naar Meensel blijft de omleiding naar Tielt centrum van toepassing. De voertuigen die naar Tielt centrum rijden moeten dit nog steeds doen via de Horenweg en de Heuvelstraat.

 

Tielt-Winge een veilige gemeente ?

Het Nieuwsblad verzamelde de ongevallenstatistieken van alle Vlaamse gemeenten voor 2007. Natuurlijk is Herstappe met nul ongevallen de veiligste gemeente. Daar wonen maar tachtig mensen.

Tielt-Winge met zijn 10.008 inwoners eindigde op 43 ongevallen met in totaal 53 slachtoffers, gelukkig zonder dodelijke afloop.

Veilignaarschool_header_geefuwmenin

Momenteel onderzoekt de redactie de veiligheid in de schoolomgeving. De bevraging richt zich in eerste instantie tot de directies van de scholen. U, als bezorgde ouder, inwoner, kan ook uw stem kwijt. Bent u tevreden over de veiligheid aan onze schoolpoorten of heeft u klachten ? Post een reactie op deze pagina.

Op 14 oktober leest u in de krant alvast de mening van de schooldirecties.

Zoektocht naar Tielt Statie

Omleiding_2 Veel inwoners die ten noorden van de N2 Leuven-Diest wonen, klagen over de omleidingen naar aanleiding van de wegenwerken aan het kruispunt aan Tielt Statie.

Niet alleen de Blerebergstraat en de Statiestraat zijn afgesloten, maar ook een groot aantal zijstraten, alhoewel daar geen werken bezig zijn.

Enkele weken geleden kon men vanuit de Bleukenweg nog via de Sint Donatusweg, langs het kapelletje van Sint Donatus, naar het busstation.

Momenteel staat daar ook een bord met een beperking tot plaatselijk verkeer. Om met de wagen naar de bushalte te rijden, moet men bijna langs Motbroek passeren.

Aan de andere kant, in oostelijke richting, zijn er werken in de Heuvelstraat. Ook daar zijn een groot aantal zijwegen naar de N2 afgesloten voor het andere dan plaatselijke verkeer. Wagens laveren daar langs de werken en kunnen enkel via de Horenweg naar de Diestsesteenweg.

Ook de bussen van de Lijn moeten een behoorlijk eind omrijden. Hun traject vindt u op de website van de Lijn.

Luc Merckx van de Bleukenweg kan er niet mee lachen. Hij moet 10 kilometer omrijden om zijn kinderen naar de bushalte te brengen. 'Langs de Heuvelstraat mag men wel rijden, alhoewel daar werken bezig zijn met vrachtwagens en wegenwerkers die men moet zien te ontwijken. Waarom sluit men die ook niet af ? Langs Rillaar en Scherpenheuvel raakt men ook wel aan Tielt-Statie', merkt hij op met enig gevoel voor ironie.

Ziet u een andere oplossing, meldt het ons op tielt-winge@nieuwsblad.be

Oudere berichten:
> Hapje-Trapje bij TW3000
> Sjokotof viert carnaval in de krokusvakantie
> Kraasbeek bereidt gemeenteraad van 26 februari voor
> Studieavond over fietsen is schot in de roos
> Ruud De Ridder en het 'Echt Antwaarps Teater' in GC De Maere
> Sportkampen in sporthal tijdens de krokusvakantie
> Infoavond voor jeugdvoetbalbegeleiders door Herman Vermeulen
> Ervaringsgerichte milieudag in basisschool 't Hagekind
> Ook de basisschool in Houwaart trok een dikke trui aan
> Dikke Truiendag in basisschool De Winge
> Valentijn
> Valentijnskoppel
> Prikbord voor dit weekend
> Aperitiefconcert van Profundo in GC De Maere
> Leuvense band 'Bad Cirkuz' ook gekend in Tielt-Winge
> PWA is verhuisd en opent strijkatelier
> Wie zijn de Sint-Jorisvrienden van het Walenbos?
> Klein en groot naar de chirofuif van Jevati op Valentijn
> Miniemen TW3000 zoeken supporters
> Kaartavond bij KWB Houwaart en Houwaartse Vrienden

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008

Tielt-Winge blogt  • Fernand Goyens en Carine Vanlingen bloggen over Tielt-Winge

    Fernand schrijft al jarenlang over Tielt-Winge, Boutersem, Glabbeek en Lubbeek voor Het Nieuwsblad. Als je nieuws hebt, mag je het hem dus zeker melden.

    Carine (°1959) heeft Limburgse roots, maar woont al meer dan 20 jaar in Tielt-Winge. Ze heeft vier actieve kinderen, en een full-time job als ‘house manager’. Daarnaast doet ze ook vrijwilligerswerk. Nu de kinderen wat ouder zijn, heeft Carine zich toegelegd op webdesign, Photoshop en grafische vormgeving. Ze is gebeten door het fotovirus en legt ze de mooiste plekjes van het dorp voor de eeuwigheid vast.

Zoeken

Nieuws uit tieltwinge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!