Home  Regio  tieltwinge  tieltwinge blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tielt-Winge?
Laat het weten aan: Fernand of Carine
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Hoog water door overvloedige regenval

P1020005

Ook onze gemeente heeft de voorbije uren veel water moeten slikken. Vanmorgen stond een deel van het geboortebos aan Diepdel blank. Maar het gemeentepersoneel was om 9 u al ter plaatse om de doorsteek onder de straat weer vrij te maken. Het waterpeil van de verschillende beken wordt blijkbaar goed opgevolgd door de gemeentelijke diensten.

IMG_3662 Het water in die beken staat overal zeer hoog, maar dat kan ook niet anders met zoveel neerslag.
Het water dat van de velden komt, stroomt overvloedig in de waterlopen. Soms zoekt het een eigen weg zoals op bijgevoegde foto.

P1020006

Lees verder

Stekstraat verzuipt in modder en water

 

Regiobutton_gr_werk_2

Stekstraat 

In de Stekstraat in Tielt-Winge zijn sinds kort grote werken aan de gang. Er was al lang sprake dat die straat zou heraangelegd worden. Helaas is het moment ongelukkig gekozen: de overmatige regenval van de laatste dagen zorgt ervoor dat de bewoners best laarzen aandoen om buiten te komen. Ook voor het cliënteel van de plaatselijke zelfstandigen is het zoeken naar een doorwaadbaar stukje weg om er te geraken.

Hopelijk komen er snel betere weersomstandigheden, zodat de moddermiserie kan opdrogen.

Verandering verkeersomgang Tielt-Statie door schade aan wegdek

Regiobutton_gr_werk_2

Werken2 De combinatie van strenge vriestemperaturen, sneeuw, strooizout en zwaar verkeer heeft er voor gezorgd dat de verkeersomgang aan Tielt-Statie dringend herlegd moest worden. Er waren namelijk grote gaten ontstaan in het wegdek. 'Het afbrokkelen van het asfalt begon reeds woensdagmiddag', aldus schepen van openbare werken, Rudi Meeus. 'Woensdagavond was de toestand zodanig verslechterd dat de omleiding verlegd werd.'

De bestuurders die woensdagavond op de steenweg tussen Leuven en Diest reden, hebben waarschijnlijk de politiecombi met zwaailichten op het rijvak zien staan. Zij moesten verhinderen dat de auto's door de gaten zouden rijden.

Werken Het verkeer van Diest naar Leuven moet nu over het nieuw aangelegde stuk rijden, hoewel dit nog niet helemaal klaar is. De gaten zijn ondertussen hersteld, het beton moet nog drogen.

Hopelijk kan er na het verlengde bouwverlof doorgewerkt worden, want dit project (van de Vlaamse overheid), blijft voor wrevel zorgen bij de bevolking.

Eindelijk duidelijke belijning aan de wegenwerken op de Leuvensesteenweg?

Markering

Vandaag werden (eindelijk!) duidelijk zichtbare lijnen getrokken op de steenweg Leuven-Diest. Dit was dringend nodig, want de laatste dagen was het niet meer duidelijk hoe men moest rijden. Veel chauffeurs namen de lichtgekleurde rioleringslijn voor een wegmarkering, waardoor ze automatisch aan de verkeerde kant van de omleiding gingen rijden. (zie foto: gele pijl wijst de nieuwe markering aan, de rode wijst naar de rioleringslijn en de groene pijl toont de oude markering, die bijna niet meer zichtbaar is). Vooral 's avonds en bij regenweer waren de markeringen nauwelijks zichtbaar.

Markering2 We horen veel mensen klagen over de gevaarlijke situatie aan de werken. (Zondagavond is er nog een ongeval gebeurd) Het is ook aan de binnenwegen te merken dat de bestuurders liever voor deze wegen kiezen. De zijkanten raken er hoe langer hoe meer uitgehold doordat de auto's op die smalle sluipwegen in de kant moeten rijden om tegenliggers door te laten.

De Tielt-Wingenaars vragen zich af hoe lang deze werken nog zullen duren. Meer duidelijkheid zou door de inwoners geapprecieerd worden.

Tekort aan signalisatieborden in Tielt-Winge?

Op 5 november werden de goten tussen de rijbaan en het fietspad opgebroken in de Dorpsstraat, tussen de lindeboom en de Ralisweg.

Img_2037 Blijkbaar beschikt de gemeente niet over voldoende signalisatieborden, want ter hoogte van houtzagerij Broos, in de bocht van de Dorpsstraat, stopt de signalisatie en werden in de greppel enkel ijzeren paaltjes met rood-wit lint aangebracht.

Terwijl dit toch één van de gevaarlijke punten uit onze gemeente is. Meerdere auto's zijn daar al uit de bocht gegaan. Hopelijk komt er geen auto met zijn wielen in de greppel terecht! Ook de fietsers kijken best uit als zij van het fietspad af rijden. Vooral 's avonds is deze gevaarlijke situatie slecht zichtbaar.

Zijn er niet genoeg signalisatieborden beschikbaar om alle omleidingen en werken van deftige beveiliging te voorzien?  Wat denkt u van deze situatie?

Img_2036_3 Img_2035_3

Img_2033_2    Img_2032_2

Oudere berichten:
> Hapje-Trapje bij TW3000
> Sjokotof viert carnaval in de krokusvakantie
> Kraasbeek bereidt gemeenteraad van 26 februari voor
> Studieavond over fietsen is schot in de roos
> Ruud De Ridder en het 'Echt Antwaarps Teater' in GC De Maere
> Sportkampen in sporthal tijdens de krokusvakantie
> Infoavond voor jeugdvoetbalbegeleiders door Herman Vermeulen
> Ervaringsgerichte milieudag in basisschool 't Hagekind
> Ook de basisschool in Houwaart trok een dikke trui aan
> Dikke Truiendag in basisschool De Winge
> Valentijn
> Valentijnskoppel
> Prikbord voor dit weekend
> Aperitiefconcert van Profundo in GC De Maere
> Leuvense band 'Bad Cirkuz' ook gekend in Tielt-Winge
> PWA is verhuisd en opent strijkatelier
> Wie zijn de Sint-Jorisvrienden van het Walenbos?
> Klein en groot naar de chirofuif van Jevati op Valentijn
> Miniemen TW3000 zoeken supporters
> Kaartavond bij KWB Houwaart en Houwaartse Vrienden

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008

Tielt-Winge blogt  • Fernand Goyens en Carine Vanlingen bloggen over Tielt-Winge

    Fernand schrijft al jarenlang over Tielt-Winge, Boutersem, Glabbeek en Lubbeek voor Het Nieuwsblad. Als je nieuws hebt, mag je het hem dus zeker melden.

    Carine (°1959) heeft Limburgse roots, maar woont al meer dan 20 jaar in Tielt-Winge. Ze heeft vier actieve kinderen, en een full-time job als ‘house manager’. Daarnaast doet ze ook vrijwilligerswerk. Nu de kinderen wat ouder zijn, heeft Carine zich toegelegd op webdesign, Photoshop en grafische vormgeving. Ze is gebeten door het fotovirus en legt ze de mooiste plekjes van het dorp voor de eeuwigheid vast.

Zoeken

Nieuws uit tieltwinge

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!