Home  Regio  tienen  tienen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tienen?
Laat het weten aan:
Raymond Billen
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Vrijwilliger in de kijker (2): Gertie Delande, Hakendover

Img_0458 * Naam: Gertie Delande
* Leeftijd: 33 jaar
* Woonplaats: Zoutleeuw, maar geboren in Hakendover
* Mijn vereniging: Processiecomité Hakendover vzw
* Mijn functie in vereniging: sinds 1998: begeleider, sinds 2002: Coördinator

* Hoelang al in vereniging en in welke functies? Ik ben een tiental jaar geleden gestart als begeleider van een taferaal in de processie. De jongste jaren ben ik verantwoordelijk voor het bijhouden van ons draaiboek, een soort to-do lijst die ervoor zorgt dat we op het juiste moment aan de juiste dingen denken. Ik schrijf ook elk jaar een scenario voor de begeleiders tijdens de processie. Zo weet iedereen precies wat hij moet doen.

* Zo ben ik bij vereniging terechtgekomen: Mijn man (toen mijn vriend) en mijn schoonmoeder waren beiden actief in het processiecomité en toen zij mij vroegen een handje toe te steken, heb ik onmiddellijk toegezegd.
* Mijn motivatie (waarom doe ik het?: Hakendover is een dorp dat je niet meer los laat. Mijn man en ik zijn er geboren, we zijn er naar school gegaan en we zullen er altijd een sterke band mee houden. Pasen is het evenement van het jaar. En de paardenprocessie is natuurlijk het hoogtepunt van het paasweekend. Het is voor mij een eer om daaraan mijn steentje bij te dragen.

* Anecdote: Wij hebben een hechte groep van medewerkers. Onze vergaderingen zijn telkens heel gezellig (stukje taart, een wafeltje, eerst een kopje koffie en daarna iets sterkers…). Er moet natuurlijk ook gewerkt worden, maar na het “serieuze” gedeelte volgt de “Varia” . Ondertussen voorzien we ook een “Varia-Varia” en daarbij wordt wat af gelachen.
* Leukste aspect aan functie: Na de processie, als alles goed verlopen is, met soms wat spierpijn in de benen, in een gelegenheidscafé gezellig nakeuvelen en al bespreken wat we volgend jaar beter/anders zullen doen.
* Minst leuke aspect aan functie: Tijdens de processie moet ik een beetje overal en nergens zijn. Zo leg ik heel wat kilometers af, vaak lopend… En telkens denk ik: volgend jaar moet ik toch iets aan mijn conditie doen
* Zoveel tijd steek ik in mijn functie: In de maanden en weken voor pasen kan dit oplopen tot 15u/week.

* Als ik een miljoen euro kon investeren in mijn vereniging, dan zou ik... De legende van de bouw van onze kerk van Hakendover speelt een belangrijke rol in de processie. Ik zou een aantal mooie wagens laten maken die deze legende uitbeelden. En ik zou onze figuranten allemaal in een nieuw kleedje stoppen …

Tievrijwilliger_gr_2

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e55122854f8833 Listed below are links to weblogs that reference Vrijwilliger in de kijker (2): Gertie Delande, Hakendover:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Tienen blogt


  • Raymond Billen blogt over Tienen.

    Raymond (°1952) volgt het nieuws in de streek sedert 1969, als verslaggever ter plaatse in de Hagelandse/Leuvense regio en nadien als eindredacteur bij Het Nieuwsblad. Raymond is als vrijwilliger betrokken bij de promotie van de regio vanuit toerisme, streekproducten, publicaties.

Zoeken

Nieuws uit tienen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!