Home  Regio  tienen  tienen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tienen?
Laat het weten aan:
Raymond Billen
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Waalse lof voor poppenspeler Albert Vandersteen

Tievandersteen Capucine en haar familie trekt er zonder uitzondering elke woensdag op uit. Haar toeristische bevindigen verschijnen op haar website (in het Frans). In een paar jaar werd dat een schatkamer aan reistips in eigen land, met vooral veel details over Waalse steden en dorpen. Maar ook Tienen lag op haar pad en de stad krijgt een opmerkelijk milde score: geen kritiek op de slordige kazerneparking, wel lof voor de omvang ervan en het gratis karakter; geen commentaar op de losse stenen van de Nieuwstraat, wel bewonderong voor de twee trapstraten die de twee hoofdkerken verbinden.

We vertalen het stukje over Albert Vandersteen (foto Capucine): 'Een kleine omweg brengt ons aan een klein sympathiek café, aan de Oude Leuvensestraat, waarachter een poppenspelmuseum schuilt. Het wordt gehouden door Albert Vandersteen, een gepassioneerd man, poppenspeler sedert meer dan vijftig jaar. Hij verzamelde een reeks personnages die hij exposeert in hun passende decor. Hij verzorgt voorstellingen voor groepen en ontvangt gratis de scholen. Een ontmoeting die goed doet aan het hart.'

Albert speelt nu zondag 16 maart om 15uur in het stadspoppentheater, het zaaltje in het stadspark (Broekstraat), 'Assepoester'.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e55117605d8833 Listed below are links to weblogs that reference Waalse lof voor poppenspeler Albert Vandersteen:

Reacties

Bedankt voor dit artikel en tot binnenkort in uw mooie streek !

Capucine

Capucine op 29 maart 2008 om 12:43Laat een reactie achter


Tienen blogt


  • Raymond Billen blogt over Tienen.

    Raymond (°1952) volgt het nieuws in de streek sedert 1969, als verslaggever ter plaatse in de Hagelandse/Leuvense regio en nadien als eindredacteur bij Het Nieuwsblad. Raymond is als vrijwilliger betrokken bij de promotie van de regio vanuit toerisme, streekproducten, publicaties.

Zoeken

Nieuws uit tienen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!