Home  Regio  tienen  tienen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tienen?
Laat het weten aan:
Raymond Billen
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Zekerheid: in Tienen niets te drinken

Idarijkersportret Ida Rijkers (haar foto) uit Waalwijk (Nl) vertelt over haar tocht naar Santiago de Compostema, via Vézelay en St.-Jean de Port. Ze passeert ook in Scherpenheuvel en Tienen. Er staat bij haar verslag geen jaartal maar het kan de vorige zomer zijn geweest. Citaat: Tienen was verder dan ik dacht, en bij aankomst bij het politiebureau gevraagd waar ik  het klooster van de Paters Alexianen kon vinden. Het was gelukkig dichtbij en daar aangekomen meldde ik mij aan de balie van het aan het klooster verbonden psychiatrisch ziekenhuis. De receptioniste begon te bellen en even later werd ik door een aalmoezenier naar een kamertje gebracht. Hij bood me thee aan en wilde mijn credential (pelgrimspaspoort) zien. Of ik wel een echte pelgrim was? Na wat over en weer gepraat kwam de maatschappelijk werkster met een broeder. Er werden nog wat vragen gesteld over het “waarom”en hoe ik aan hun adres gekomen was. En ik me maar heilig voordoen. Uiteindelijk werd ik “goedgekeurd” en bracht de broeder me naar het klooster. Hij vertelde dat de mis om 17.45 uur was. Ik werd dus wel verplicht om naar de mis te gaan! Ik kon beschikken over een keurige kamer met bad. Na het bad en de voetverzorging even op bed gerust. Om 5 uur klopte de broeder en vertelde dat we gingen eten. Aan tafel zaten de patiënten Paul en Robert, de broeder en ik. Er was brood en een salade en na de maaltijd naar de kapel. De priester kwam binnen op Nike’s. Robert, de broeder en ik waren de enigen in de kapel. Hierna ben ik de stad ingegaan en heb ik een internetcafé gevonden. Het toetsenbord is hier anders, dus wel even lastig. De berichtjes gelezen en de foto’s bekeken.... Op de terugweg nog een trappist naar binnen gegoten (Hier in het klooster krijg je niks).'

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef00e5510f47dc8833 Listed below are links to weblogs that reference Zekerheid: in Tienen niets te drinken:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Tienen blogt


  • Raymond Billen blogt over Tienen.

    Raymond (°1952) volgt het nieuws in de streek sedert 1969, als verslaggever ter plaatse in de Hagelandse/Leuvense regio en nadien als eindredacteur bij Het Nieuwsblad. Raymond is als vrijwilliger betrokken bij de promotie van de regio vanuit toerisme, streekproducten, publicaties.

Zoeken

Nieuws uit tienen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!