Home  Regio  tienen  tienen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tienen?
Laat het weten aan:
Raymond Billen
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Geef uw mening: Plannen in de maak voor stationsomgeving

De provincie Vlaams-Brabant investeert in de ontwikkeling van haar steden. Na de heropwaardering van de stationsomgeving in Diest en Aarschot komt de stad Tienen aan de beurt.

Dinsdag zullen de provincie Vlaams-Brabant, de stad Tienen, de NMBS-Holding, de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn en het Fonds voor Spoorweginfrastructuur plechtig een intentieverklaring ondertekenen.
In deze verklaring engageren deze partners zich tot de opmaak van een masterplan met het oog op de reconversie en de ruimtelijk-economische ontwikkeling van de Tiense stationsomgeving.
Julien Dekeyser, gedeputeerde voor ruimtelijke ordening, licht de plannen toe.

Bij eerdere beschouwingen kwam tot uiting dat de horeca aan het station in slechte doen is. Hotels en cafés, sinds jaren druk bezocht in deze buurt, zijn verdwenen. Hoe komt dat? Horeca is toch in zowat alle steden florissant aanwezig aan stations?

Voor een paar maanden betrapte de politie vandalen op pleinen in deze buurt. Verschillende auto's werden, op verschillende dagen, beschadigd. Vorige week beklaagde een lezer er zich over dat hij na een vergadering met spanning terugkeerde naar zijn auto. Is er meer aan de hand dan een stedenbouwkundig probleem? Voelt u zich niet veilig in en rond het station?

Prijzen voor de beste energiesnoeiers

Tiekringtweede_prijs Tiekringeerste_prijs In de Tiense vestiging van De Kringwinkel vond, bij de start van de Lentactie, ook de prijsuitreiking plaats van de energiesnoeiersquiz. Schepen van Leefmilieu, Marc Soens, en directeur van De Kringwinkel Hageland,

Paul Stessens

, overhandigden de cheques van 15, 10 en 5 euro aan de drie winnaars. Gelukkigen waren de 12-jarige Steven Vanvoorden uit Leuven, Simone Vanbergen (68) uit Tienen en Marie-Therese Demoitic (59) uit Tienen.

Jonge liberalen vieren 1 mei in Geldenaken

De jongeren van de Open VLD en van de Franstalige MR vieren samen het Feest van de Arbeid, op 1 mei, in Geldenaken. Jong VLD Federatie Leuven en Jeunes MR Brabant-Wallon willen de streek beter kennen, en dus korter op de bal kunnen spelen. Ze willen een voorbeeld stellen van samenwerking tussen de gewesten.

De 1 meiviering zal al de vierde samenwerking zijn tussen Jong VLD Federatie Leuven en Jeunes MR Brabant-Wallon. Zo gingen ze samen bowlen en dineren en organiseerden ze op nationaal vlak een fuif en een discussieavond rond staatshervorming,...

Op 1 mei: 10u: afspraak op het gemeentehuis van Geldenaken, 10u30: een stoet met T-shirts met opschrift “Just liberals”, 11u: aankomst aan Hall Bauduoin Ier (Chaussée de Tirlemont 79) waarna enkele toespraken door enkele prominenen gegeven zullen worden,  13u: Opening van de stands; aan de Vlaamse stand kan je Hoegaarden drinken, kickeren,discussiëren,…

Affilips steunt de energiesnoeiers

Metaalbedrijf nv Affilips steunt de energiesnoeiers van De Kringwinkel Hageland en schenkt een cheque ter waarde van € 10.000,- voor de sponsoring van een wagen! Het energiesnoeiers project zorgt voor sociale tewerkstelling, is goed voor het milieu én voor de portemonnee… Het team geeft aan huis advies om het energieverbruik terug te dringen.

Volgende week wordt in De Kringwinkel Hageland in Tienen officieel de sleutel van de dienstwagen overhandigd door Roger Van Geerteruy, Algemeen Directeur-Bestuurder van de firma Affilips en dit in aanwezigheid van Kringwinkelvoorzitter André Jordens, directeur Paul Stessens, de leden van de Raad van Bestuur van De Kringwinkel Hageland en de energiesnoeiers Christian Van Mechelen en Chantal Willems.

Gratis parkeren op 1 en 2 mei
De medewerkers van de firma Apcoa maken op vrijdag 2 mei ’08 de brug. Dit betekent dat er zowel op 1 als 2 mei ’08 gratis geparkeerd mag worden in Tienen en dat er geen parkeerticket genomen moet worden.

Geef uw mening: Oorbeek-Kumtich stopt ermee

Voetbalploeg Oorbeek-Kumtich stopt ermee. De ploeg kan haar financiële verplichtingen niet nakomen. Een fusie met KVK Tienen en Oplinter is er niet gekomen. Zondag werd de laatste wedstrijd gespeeld. Kumtich heeft een behoorlijk verleden achter zich met mooie promotiekansen in het provinciale voetbal. Oorbeek maakte furore als alternatieve stek in het liefhebbersverbond. De inzet van velen zal met een sisser aflopen.

Is er plaats voor meer ploegen in Tienen? Wat gaat er mis? Of is een fusie de enige te volgen route?

Hagelanddag zoekt het in Getestreek

Tiehagelanddag_marc_florquin_en_mon Aan het Bezoekerscentrum Rufferdinge in Landen werd zondag de start van de grootse zoektocht ‘Hagelanddag… een zomer lang’ feestelijk ingeluid. In het bijzijn van heel wat volk werd deze ludiek ingezet door organisator Toerisme Hageland en de 4 schepenen van de 4 deelnemende gemeenten Geetbets, Landen, Linter en Zoutleeuw. De schepenen maakten o.a. een kort ritje op tandems (zie foto).

Dit jaar loopt de Hageland-dag over een periode maar wel in een beperkt gebied. Tienen en andere gemeenten vallen er nu uit. Wel is Tienen partner in de actie Op een Kier: elke tweede zondag van de maand toegang tot de Germanustoren, de kerk van Hakendover en de Bosschelhoeve in Hakendover. "Lekker logeren" is dan weer een weekendarrangement met logement en daarvoor moet je dan wel weer tot in Wangbe of de Kasteelhoeve.

Bijlage in de krant: actie Belgerinkel

Het Nieuwsblad is een partner van de Belgerinkel-actie. In de krant van dinsdag 29 april zit een bijlage overde actie in 200 gepmeentenh. Ook Tienen neemt deel.

Meer dan 70 handelaars werden in Tienen bereid gevonden om deel te nemen. Op initiatief van Ondernemend Tienen doen verscheidene handelaars er nog een schepje bovenop: zij verloten een fiets onder hun klanten. Waar een affiche 'Win een fiets' hangt, ontvangen klanten die met de fiets zijn of een ticket van een parkeermeter uit Tienen kunnen voorleggen, een deelnemingsformulier. De stad Tienen moedigt het fietsen ook op andere manieren aan. Zo komt er een nieuwe fietsstalling aan het stedelijk zwembad en in het sportcentrum Houtemveld. Op termijn zullen ook andere locaties een fietsstalling krijgen..                                       

Proef de nieuwe likeuren van de streekshop

De Streekshop , verbonden aan het museum aan de Grote Markt, heeft nieuwe likeuren. Het is  een product van Tiense bodem. Het zijn mono-cépages (wijn die grotendeels gemaakt is van één en dezelfde druif), wat hen uniek maakt. De likeuren zijn bereid met verse kruiden. Er zijn vijf verschillende smaken: salie, tijm, rozemarijn, munt en dragon.

Naast deze kruidenlikeuren is er ook de nieuwe Bosvruchtenlikeur. Het samenspel van rode en zwarte bosvruchten met een fijne alcohol geeft ons deze overheerlijke en zachte bessenlikeur.

Geen beterschap op E40

Minister Hilde Crevits (CD&V) antwoordt op vragen in het parlement dat een verbreding van de E40 niet prioritair is. Citaat: 'Deze missing link is voorlopig niet prioritair en zal geen oplossingen bieden zolang het complex E40 -E314 en de E314 op grondgebied Leuven (voor E40 richting Luik en voor E314 richting Lummen) niet mee worden bestudeerd. Voorlopig zijn er geen intenties om hierover studies op te starten.'

Oudere berichten:
> Toneel Bost neemt het op voor neushoorn
> Wie wordt nationaal kampioen bij katten?
> Bouw van Sociaal Huis in aanbesteding
> Stoet en bal voor carnaval
> Bonnen voor attracties op carnavalskermis
> Klachten over staat Diestsesteenweg
> Steun voor handelskernen
> Zaterdag 14 maart: muzikale hoogdag
> Tiense als verleidster in Temptation Island
> Kris Struyven in Nederlandse zangwedstrijd
> Berk voor de bijl na aanleg fietspad
> Studenten PISO in voetbalfinale
> Stad investeert op begraafplaatsen
> Logist opent lijst verkiezingsavonden
> Trein naar Tienen zit vast
> Musea: minder bezoekers, meer consumenten
> Dikketruiendag in Oplinter pas op maandag
> Wie helpt kring aan info over onze trams?
> Klacht: afscheid nemen in de modder
> Mosselen op de tennistafel

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007

Tienen blogt


  • Raymond Billen blogt over Tienen.

    Raymond (°1952) volgt het nieuws in de streek sedert 1969, als verslaggever ter plaatse in de Hagelandse/Leuvense regio en nadien als eindredacteur bij Het Nieuwsblad. Raymond is als vrijwilliger betrokken bij de promotie van de regio vanuit toerisme, streekproducten, publicaties.

Zoeken

Nieuws uit tienen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!