Home  Regio  tienen  tienen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tienen?
Laat het weten aan:
Raymond Billen
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Meer geld voor zand dan voor ontwikkeling

Bernadette Stassens (Groen!) snijdt de Tiense inspanningen voor ontwikkelingshulp aan: 'Ik wil toch nog eens herhalen dat er nu slechts 0,01 % van de begroting naar ontwikkelingssamenwerking gaat(cijfers 2006- 11 11 11), 0,18 euro per inwoner! Wat zeer weinig is. Groen! vindt dit bedrag van 4.500 euro te weinig. Het is één tiende van de subsidie voor Suikerrock, één derde van de prijs van het zand dat gebruikt werd als tapijt voor de dieren op de landbouwbeurs.'

Gemeenteraadslid Stassens: 'Als reactie op mijn commentaar liet de schepen van Economie Marie-Claire Loozen weten dat zij in de toekomst vooral twee projecten zou willen subsidiëren, mede ondersteund door acties in de scholen, enz. Ook zou het steunbedrag hoger kunnen worden. Wat afname van wereldwinkelproducten betreft, zou er in de loop van dit jaar twee keer producten aangekocht zijn. Of we zo ooit Fair Trade-gemeente worden is niet duidelijk.'

Badmintion: 'Officiële cafetaria is streep door rekening'

Badminton Tienen wijst op de gevolgen voor de clubkas als er een nieuwe regeling ingaat voor de cafetaria in de sporthal. Van schepen van Sport Patrick Grootjans werd vernomen dat de cafetaria binnenkort zal openen. Volgens de schepen zal men minstens acht weken tijd nodig hebben om de inrichting uit te voeren. Jacques Sonval de baas van het (te slopen) café 'Les beaux Arts" aan de Kruisboog zou een serieuze kandidaat zijn.

De club reageert: 'Dit alles betekent dat wij voor ons tornooi niet meer kunnen rekenen op een flinke winst. Helaas moeten we nu voortaan weer heel creatief op zoek gaan om fondsen te werven voor jeugdwerking en competitiespelers. Hopelijk zal deze cafeuitbater ook op zondag openen zodat we voortaan onze tegenstrever met een degelijke accomodatie kunnen ontvangen. Tot op heden was onze eigen club een serieuze sponsor van de overige sportclubs en tevens cafeuitbaters. Misschien is het eens nodig dat de stad Tienen haar sportsubsidie-systeem herbekijkt en de clubs die geen eigen drankgelegenheid hebben ook even in de watten legt. Iedereen gelijk voor de wet.'

Badminton is voor alle leeftijden

Tieverenigingindekijker_gr_2

Tiebadmin Badminton Tienen in bezig aan haar 36ste jaar en kent momenteel een grote opkomst aan jongeren die willen badmintonnen. Elke woensdag van 19u tot 20u30 komen er 50-60 jongeren naar de jeugdtraining in de competitiehal Houtemveld. Ze worden opgevangen door erkende trainers en die trachten elkeen in zijn leeftijdscategorie de badmintonsport bij te brengen.

Niet alleen de jongeren, maar ook de volwassen hebben de weg naar de badmintonsport gevonden. Het huidige ledenaantal van 160 sporters spreekt voor zich. Dit jaar kwamen acht 8 teams in competitie. In 2009 staan er twee grote tornooien op programma: 28feb/1maart Nationaal tornooi Tienen  en 7-8 november Provinciaal Kampioenschap Er leeft dus heel wat in de Tiense badmintonwereld.

Meer informatie: Werner Broos werner.broos@badmintontienen.be

www.badmintontienen.be

Gratis parkeren meer waard dan betalend

Tieparkeerbord Wie de goedheid heeft om in het centrum een minimumbedrag in de parkeerautomaat te steken, riskeert sneller een boete dan wie er gratis gaat staan. Dat zit zo. Wie tien cent betaalt mag twaalf minuten parkeren. Wie echter een gratis ticket neemt met de groene knop, ervaart dat hij volle vijftien minuten ongemoeid ter plaatse kan blijven. De occasionele bezoeker die dit gratis systeem voor korte bezoeken niet kent, vergroot dus zijn risico op een boete door te betalen.

Waarom begint de meter niet te tellen vanaf de vijftiende minuut, zodat je met tien cent (of iets meer) twaalf + vijftien minuten gediend bent?

Kazerneparking: doorgang versperd

Img_0846 Door de (eerste) werkzaamheden op de Kazerne is de wanorde troef op de (nochtans lang niet altijd bezette) centrumparking. Vandaag was circuleren onmogelijk omdat de uitrit in al de doorgangen was versperd door foutparkeerders. Kan het anders? De witte parkeervakken zijn maar halvelings uitgewist ter hoogte van de manege en dus zijn misverstanden dagelijkse kost.

Een lezer meldde eerder in de week een ander teer punt: de verbinding tussen de twee delen van de parking. Zeker als de school uit is, is er een drukke passage. Voetgangers en auto's hinderen elkaar omdat er op de werkplaats geen doorgang voor voetgangers is afgebakend. Trouwens, wie van de weggebruikers er de meeste hinder ondervindt is niet klaar. Wie met de vuile schoenen en de natte benen verder moet is wel duidelijk.

Maar is er een betere oplossing>? Aanvankelijk wilde de stad die doorgang onmogelijk maken. Dan heb je geen conflicten, maar ook geen comfort.

Snel schrijven aan kort verhaal

Wie handig is in het schrijven van verhalen, essay's, een flitsverhaal of een prozagedicht, kan dingen naar de prijzen in de wedstrijd voor kortverhalen van WeL (universitaire werkgroep literatuur en media) in samenwerking met Lions Erasmus. Een essay telt maximum zes bladzijden, een flitsverhaal twee. Voor beide wedstrijden is de uiterlijke inzenddatum 12 december. Prijzen: 400, 200 en 125 euro.

Info: WeL, Kapucijnenvoer 67/15, 3000 Leuven.

Glasbakken verdwenen aan kerk Oorbeek

Een lezer meldt dat de glasbakken op het Dorpsplein van Oorbeek sedert begin van de week verdwenen zijn. Eerder is al ingebroken in de kerk aldaar. Het vermoeden rijst van een nieuwe diefstal.

Tot dorpsgenoten tot de ontdekking kwamen dat de bakken zijn opgedoken aan het voetbalveld. Dat is een zevenhonderd meter de andere kant op. Geen misdrijf dus, wel een verrassing.

Sportievelingen kunnen naar Bielsko Biala

Burgemeester Logist kreeg bij zijn jongste bezoek aan de Poolse zusterstad Bielsko-Biala een uitnodiging voor een internationale atletiekwestrijd in het stadion van Bielsko-Biala. Tien atleten uit Tienen zullen mogen deelnemen aan deze meeting voor kadetten en junioren.

De stad doet een oproep aan alle belangstellenden om nog andere uitwisselingsprojecten mee vorm te geven. Geïnteresseerden kunnen hiervoor contact opnemen met Karel Bloos, tel 016-80.57.85 of mailto:karel.bloos@tienen.be

Kerstman loopt Klaas voor de voeten

Img_0845 Zaterdag heeft de stad Sinterklaas feestelijk ingehaald. En vandaag maakt de kerstman al zijn opwachting. De man staat levensgroot te pronken in een vitine aan de Leuvensestraat. Nochtans dachten we dat die twee als gentlemen overeen waren gekomen om mekaar niet voor de voeten te lopen, kwestie van de kinderen niet in verwarring te brengen. Sint-Maarten, de derde kindervriend, had er ook al last van. Warenhuizen zouden paaseieren in oktober etaleren en zwarte pieten laten opdraven met hallloween.

Is de kerstman ook elders al gezien? Laat het ons weten.

Maandag toch startsein Vissenakenstraat

De aannemer gaat pas maandag van start met de werken in de Vissenakenstraat omdat er nog een aanpassing aan de plannen van het studiebureau is moeten gebeuren. Daardoor werd de aanvang een paar weken vertraagd. De aanpassingen en de omleiding heeft betrekking op het hele stuk van Deelblok tot Kabeeksepoort.

Oudere berichten:
> Toneel Bost neemt het op voor neushoorn
> Wie wordt nationaal kampioen bij katten?
> Bouw van Sociaal Huis in aanbesteding
> Stoet en bal voor carnaval
> Bonnen voor attracties op carnavalskermis
> Klachten over staat Diestsesteenweg
> Steun voor handelskernen
> Zaterdag 14 maart: muzikale hoogdag
> Tiense als verleidster in Temptation Island
> Kris Struyven in Nederlandse zangwedstrijd
> Berk voor de bijl na aanleg fietspad
> Studenten PISO in voetbalfinale
> Stad investeert op begraafplaatsen
> Logist opent lijst verkiezingsavonden
> Trein naar Tienen zit vast
> Musea: minder bezoekers, meer consumenten
> Dikketruiendag in Oplinter pas op maandag
> Wie helpt kring aan info over onze trams?
> Klacht: afscheid nemen in de modder
> Mosselen op de tennistafel

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008 | september 2008 | augustus 2008 | juli 2008 | juni 2008 | mei 2008 | april 2008 | maart 2008 | februari 2008 | januari 2008 | december 2007 | november 2007

Tienen blogt


  • Raymond Billen blogt over Tienen.

    Raymond (°1952) volgt het nieuws in de streek sedert 1969, als verslaggever ter plaatse in de Hagelandse/Leuvense regio en nadien als eindredacteur bij Het Nieuwsblad. Raymond is als vrijwilliger betrokken bij de promotie van de regio vanuit toerisme, streekproducten, publicaties.

Zoeken

Nieuws uit tienen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!