Home  Regio  tienen  tienen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tienen?
Laat het weten aan:
Raymond Billen
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

15 maart start feestjaar rond H.-Hartkerk

De H.-Hartkerk aan de Aarschotsesteenweg schittert als nooit tevoren. Na negen jaar van restauratiewerken is de kerk uit de steigers, net op tijd voor de viering van haar 70-jarige bestaan. Op zondag 15 maart wordt het startschot gegeven van het feestjaar. En het wordt dubbel feest, want de H. Hartparochie wordt dit jaar honderd jaar.

Alles begon in 1909 in ’het kerkske’, nu gekend als de Schakel aan de Withuisstraat. Onder pastoor De Winter was de H.-Hartparochie geboren. «Na een aantal jaren werd ’het kerkske’ te klein» , vertelt Roger Daenen, voorzitter van de parochieploeg. «Toenmalig priester Leys kreeg de opdracht zo vlug mogelijk een nieuwe kerk te bouwen voor een snel uitbreidende parochie. Zo begon men in 1939 met de bouw van de H.Hartkerk onder leiding van architect Paul Rome en aannemer Jean Mathieu van Walshoutem. Kardinaal Van Roey legde de eerste steen op 15 mei 1939.»

Op 15 maart wordt de aftrap van het feestjaar gegeven met een plechtige eucharistieviering voorgegaan door een afgevaardigde van het bisdom, deken Hardiquest en de priesters van de federatie en muzikaal opgeluisterd door het H.-Hartkoor en het jeugdkoor. De Vlaamse Bloembinders zorgen voor versiering. Het hele jaar vinden er feestmomenten plaats. De afsluiting is gepland op zondag 14 maart 2010 met de inhuldiging van het gerenoveerd orgel.  (RKnieuws.net)

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef011168916ab3970c Listed below are links to weblogs that reference 15 maart start feestjaar rond H.-Hartkerk:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Tienen blogt


  • Raymond Billen blogt over Tienen.

    Raymond (°1952) volgt het nieuws in de streek sedert 1969, als verslaggever ter plaatse in de Hagelandse/Leuvense regio en nadien als eindredacteur bij Het Nieuwsblad. Raymond is als vrijwilliger betrokken bij de promotie van de regio vanuit toerisme, streekproducten, publicaties.

Zoeken

Nieuws uit tienen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!