Home  Regio  tienen  tienen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tienen?
Laat het weten aan:
Raymond Billen
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Berk voor de bijl na aanleg fietspad

Tieoorbeek_snoei_berk2 Roger Vanhulst bezorgt deze foto van de snoeiwerkzaamheden in Oorbeek.

Bij de heraanpassingswerken in Oorbeek moest men in de Sint-Jorisstraat, aan de kapeldreef naar de O.-L.-Vrouw van Troostkapel aan de Oorbeeksesteenweg, een nieuw fietspad aanleggen. Dit fietspad moest pal naast de zilverberken komen, wat niet zo’n makkelijk karwei was. Logisch was geweest om deze toen allemaal te verwijderen en nadien nieuwe aan te planten. De stadsdienst oordeelde dat de bomen moesten blijven. Om het fietspad langs beide kanten aan te leggen sneuvelden de wortels langs één zijde van de bomen. Enkele weken geleden kloeg een inwoner dat hij problemen had met z’n vrachtwagen omdat één van de bomen overhelde.

De stad werd verwittigd en de stadswachten bekeken de zaak. Een kleine snoei van de onderste takjes moest voldoende zijn. Vandaag werd echter de hele boom afgezaagd omdat die aan het afscheuren was. De kans bestaat dat naar de toekomst ook de overblijvende zilverberken het zullen begeven. <Vanhulst ondervond dat de arbeiders niet op de aandacht gesteld waren, vandaar dat hij kruisjes plaatste op de figuren.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0111685cd12f970c Listed below are links to weblogs that reference Berk voor de bijl na aanleg fietspad:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Tienen blogt


  • Raymond Billen blogt over Tienen.

    Raymond (°1952) volgt het nieuws in de streek sedert 1969, als verslaggever ter plaatse in de Hagelandse/Leuvense regio en nadien als eindredacteur bij Het Nieuwsblad. Raymond is als vrijwilliger betrokken bij de promotie van de regio vanuit toerisme, streekproducten, publicaties.

Zoeken

Nieuws uit tienen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!