Home  Regio  tienen  tienen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tienen?
Laat het weten aan:
Raymond Billen
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

'Bushokjes zijn de vuilste plekjes'

Vincent_Rijmen0005 Volgens een studie van het bureau Sonecom naar de netheid in de Waalse gemeenten zijn de bushokjes de vuilste plaatsen in dat gewest.

Dezelfde studie zegt dat 17 procent van de openbare toiletten niet proper zijn.

21 procent van de schoolomgevingen hebben geen vuilnisbak.

Het studiebureau stuurde 22 enquêteurs op pad in de 262 Waalse gemeenten.

Zij onderzochten een aantal strategische plaatsen, zoals stations- en schoolomgevingen, winkelstraten en lokale bezienswaardigheden.

Bushaltes en stations kennen heel wat problemen met netheid. Gemiddeld werd 19 procent van de haltes als "vuil" bestempeld. Landelijke gemeenten scoren doorgaans beter.

Wat zouden de enquêteurs ontdekken in onze buurt? Welk is volgens u het vuilste plekje? Of omgekeerd: waar staat het mooiste bushokje?

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0112790d145328a4 Listed below are links to weblogs that reference 'Bushokjes zijn de vuilste plekjes':

Reacties

Ik heb fietsenrekken zien plaatsen aan onze bushokjes. Goed zo. Alleen zijn die ook gezet op plaatsen waar nooit een fietser-die-de-bus-neemt zal komen.

blooper op 27 februari 2009 om 11:05De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Tienen blogt


  • Raymond Billen blogt over Tienen.

    Raymond (°1952) volgt het nieuws in de streek sedert 1969, als verslaggever ter plaatse in de Hagelandse/Leuvense regio en nadien als eindredacteur bij Het Nieuwsblad. Raymond is als vrijwilliger betrokken bij de promotie van de regio vanuit toerisme, streekproducten, publicaties.

Zoeken

Nieuws uit tienen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!