Home  Regio  tienen  tienen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tienen?
Laat het weten aan:
Raymond Billen
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Dikketruiendag in Oplinter pas op maandag

De Wijsneus in Oplinter neemt deel aan de dikketruiendag op vrijdag 13 februari. Het is een jaarlijkse campagne van de Vlaamse overheid rond klimaatsverandering. Door een aantal eenvoudige acties kan iedereen energie besparen en de CO2-uitstoot laten dalen.

De scholieren krijgen een brief mee: 'Om praktische redenen (voorbereiding Pannenkoekenfeest) doen wij onze dikketruiendag pas op maandag 16 februari 2009. We zetten de radiator een graadje lager en vragen de kinderen zich hierop te kleden. Maar we doen nog meer: in de lagere school verkiezen we ‘de leerling met de-gekste-warme-kleren-combinatie’. Hij/zij verdient een ‘schaapjestrofee’. Niet alleen onze warme kleren houden ons dan lekker warm. Want om 8.45 u doen we een stevige opwarming op de grote speelplaats. Energieke ouders die zin hebben, mogen komen meedoen. In de klas zorgt de juf of de meester regelmatig voor een opwarmend bewegingstussendoortje.De kinderen van het 6de leerjaar maken in hun klas voor alle kinderen heerlijke warme soep, waar we ons om 12.50u samen aan kunnen verwarmen. En de kinderen bedenken leuke slogans, maken knappe tekeningen en bekijken een boek of filmpje over het thema. De resultaten hangen maandag aan de schoolpoort.'

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef011168558fb0970c Listed below are links to weblogs that reference Dikketruiendag in Oplinter pas op maandag:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Tienen blogt


  • Raymond Billen blogt over Tienen.

    Raymond (°1952) volgt het nieuws in de streek sedert 1969, als verslaggever ter plaatse in de Hagelandse/Leuvense regio en nadien als eindredacteur bij Het Nieuwsblad. Raymond is als vrijwilliger betrokken bij de promotie van de regio vanuit toerisme, streekproducten, publicaties.

Zoeken

Nieuws uit tienen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!