Home  Regio  tienen  tienen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tienen?
Laat het weten aan:
Raymond Billen
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Lourdesgrot wijkt voor verzorgingstehuis

Passionistentie437678be9e Lourdesgrotten.skynetblogs.be verzamelde een respectabel aantal beelden van Lourdesgrotten in Vlaanderen. In Tienen blijken er grotten te bestaan in de tuinen van het Heilig-Hartziekenhuis en achter het klooster van de Aarschotsesteenweg nr.3. De bekendste (en publiek toegankelijke grot) ligt aan de 'bumpkes', onder de Onze-Lieve-Vrouwkerk. In Hakendover vind je een grot aan de Processiestraat en in Tienen ook kleine constructies aan de Rozenhof.

De bloggers wijzen op de bedreiging die rust op de grot bij de zusters Passionisten aan de Aarschotsesteenweg wegens de geplande nieuwbouw. De bouwaanvraag voor een rust- en verzorgingscentrum hangt nu uit. De grot is ingericht ter nagedachtenis van moeder Martha, de stichteres van de orde. Ze leefde van 1891 tot 1967.

Voor moeder Marthe-Maria is een zaligverklaring gevraagd. Wie kent dat verhaal?

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef011168921346970c Listed below are links to weblogs that reference Lourdesgrot wijkt voor verzorgingstehuis:

Reacties

Geachte heer Billen, beste Raymond,

Hartelijk dank om deze blog bekend te maken.
Ik heb een boekje gekregen van de zusters over Marthe-Maria. Ik zal het je morgen inscannen en opzenden.
Groetjes
Gertrude

Gertrude op 27 maart 2009 om 00:06Laat een reactie achter


Tienen blogt


  • Raymond Billen blogt over Tienen.

    Raymond (°1952) volgt het nieuws in de streek sedert 1969, als verslaggever ter plaatse in de Hagelandse/Leuvense regio en nadien als eindredacteur bij Het Nieuwsblad. Raymond is als vrijwilliger betrokken bij de promotie van de regio vanuit toerisme, streekproducten, publicaties.

Zoeken

Nieuws uit tienen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!