Home  Regio  tienen  tienen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tienen?
Laat het weten aan:
Raymond Billen
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Musea: minder bezoekers, meer consumenten

IMG_0836 De Erfgoedsite Tienen (Grote Markt, Toreke, enz...) buigt zich aan het begin van het nieuwe werkjaar over de cijfers van 2008. Vorig jaar is de omzet met 10 % gestegen. Dit positief resultaat is vooral te danken aan de verkoopscijfers van de Streekshop. De musea kregen minder bezoekers.

De Erfgoedsite Tienen omvat het Suikermuseum, museum 'het Toreke', het Hagelands Historisch Documentatiecentrum en het stadsarchief, de Streekshop/Toeristische regionaal infokantoor en het MuseumCafé. De totale omzet bedroeg vorig jaar 10 % meer dan in 2007, met een totaal van 199.998 euro. Toch waren er in het Suikermuseum en het Toreke 1.000 bezoekers minder.

Tijdens de tweede helft van 2008 lag het bezoekersaantal wel hoger dan in dezelfde periode in 2007. Deze stijging is vooral te danken aan de lancering van de website www.erfgoedsitetienen.be, die de individuele bezoeker warm maakt om de Tiense musea te bezoeken. Tijdens de laatste maanden van 2008 daalde het aantal gecombineerde groepsbezoeken aan het Suikermuseum en de Tiense Suikerraffinaderij. Dit werd gecompenseerd door het stijgende aantal individuele bezoekers, vooral tijdens de weekends.

In de Streekshop werden 21.746 producten verkocht, met als topper de 'Tiense mostad', waarvan er net geen 1.550 potjes over de toonbank gingen. Dit brengt de totale omzet van de Streekshop in 2008 op 84.462 euro. Het MuseumCafé, vlak naast de Streekshop, kijkt terug op een minieme daling van 2 % met een omzet van 80.346 euro.

Voor dit jaar staan er alweer nieuwe initiatieven op het programma. Zo kunnen kinderen vanaf 4 jaar hun verjaardag vieren in de Tiense musea met de formule 'Keizer(-in) voor één dag'. Alle beschikbare momenten zijn nu al volgeboekt tot aan de zomer van 2009.

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef0105371d17e6970b Listed below are links to weblogs that reference Musea: minder bezoekers, meer consumenten:

ReactiesDe reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Tienen blogt


  • Raymond Billen blogt over Tienen.

    Raymond (°1952) volgt het nieuws in de streek sedert 1969, als verslaggever ter plaatse in de Hagelandse/Leuvense regio en nadien als eindredacteur bij Het Nieuwsblad. Raymond is als vrijwilliger betrokken bij de promotie van de regio vanuit toerisme, streekproducten, publicaties.

Zoeken

Nieuws uit tienen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!