Home  Regio  tienen  tienen blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Tienen?
Laat het weten aan:
Raymond Billen
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Stad investeert op begraafplaatsen

IMG_0792 Schepen Jos Hermans (CD&V) reageert op de opmerkingen over de begravingen in Tienen. Verschillende toestellen om het werk waardig en comfortabel te laten verlopen blijken al besteld.

'Vooreerst wens ik te benadrukken dat in Tienen de familie en de nabestaanden op een even waardige wijze van een overledene kunnen afscheid nemen zoals in de meeste gemeenten in Vlaanderen. De begrafenisondernemer organiseert de ceremonie op de hoofdweg van de begraafplaats en alle aanwezigen kunnen een laatste eer bewijzen. Vervolgens wordt de kist neergelaten wanneer de familie de begraafplaats heeft verlaten. Wat dit laatste betreft is er inderdaad verbetering voor de arbeiders op komst. Vorig jaar werden een kistdaalautomaat en metalen looproosters aangekocht. Dit materiaal wordt over enkele weken geleverd. Ook dit jaar wordt op de begroting de aankoop van een speciale graafmachine voorzien. Hiermee wordt het mogelijk om een graf op heel korte tijd uit te graven om vervolgens met de metalen steunen te stutten en achteraf op te maken. Het schepencollege heeft in totaal 125 000 euro vrij gemaakt om deze materialen te kunnen aankopen. Op deze wijze wordt efficiënt gewerkt in de meest optimale situatie.'

'Ik wens hiermee te onderstrepen dat de stadsdiensten degelijk worden geleid en begeleid en dat het schepencollege op de aanbevelingen van de technische diensten inspeelt. Vergeet echter niet dat ook andere diensten in het stadsmagazijn vragende partij zijn voor nieuwe en naar veiligheid gekeurde hulpmaterialen, camionettes, vrachtwagens, veegwagens enz... Het schepencollege speelt hierop in de mate van het financieel mogelijke zo goed als kan in. Het college heeft trouwens een studie voor de herinrichting van de begraafplaats Aarschotsesteenweg in het vooruitzicht. Er wordt momenteel ook gewerkt aan de voorbereiding tot verfraaiing van de kinderbegraafplaats en het perk voor de foetussen. Ook wordt werk gemaakt om de strooiweiden op de verschillende begraafplaatsen beter af te bakenen. De stad telt trouwens 11 begraafplaatsen. Wat het kerkhof in Sint-Margriete-Houtem betreft is de heraanleg van het wandelpad zeker goed gelukt. Het is een uitermate verbetering van de toegankelijkheid voor minder mobiele mensen. Voor het lager gelegen gedeelte van de begraafplaats zoeken we nog een toegang voor rolstoelgebruikers langs de vrijgekomen ruimte na afbraak van het vroegere zaaltje.'

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d8341c782453ef01053720dd18970b Listed below are links to weblogs that reference Stad investeert op begraafplaatsen:

Reacties

beste meneer billen -aangaande rijnheid van de stad heb ik wel mijn bedenkingen de trappen naar de mooie kerk liggen er bij als en stort dit reeds van bij het begin van het jaar -vuil niet opgehaald blauwe zakken niet opgehaald -en dan het papier dat overal verspreid ligt doorweekt en speelgoed vor puppers ik ben beschaamd dat ik in tienen koen wonen ben om er rustig mijn oude dag te slijten -maar helaas ik kan niet buiten sinds de sneeuw want er is niks gestrooid en de auto's hebben er een ijsweg van gemaakt -dit in-s niks meer om mensen van 70 te laten verplaatsen - en dan tienen proberen tintelende stad te maken --lat ons nie lachen -hoedikwijls ik de stadswacht al op die vuile trppen heb doen opmerken niks is er aan gedaan t stinkt er naar de zeik en stront zowel van mensen als van honden want die komen ze daar ookuitlaten om nie moete op te rapen --- nu ben ik t moe alst nog 10 dagen zo erbij ligt laat ik de vtm komen om te filmen en ik lees dagelijks het laatste nieuws al 60 jaar daar zal ook artikel verschijnen waar ze in tienen is en dag over nadenken --ik ben nie moe maar kotsmoe deze elende in t centrum van tienen te mote zien chande over de hele lijn en als ik val op dit ijs als ik toch mijn ete moet halen dan zal de stad mij vergoeden --ik heb nog van over 3 jaar geld te trekken van werken aan de straat mijn auto hebben vernield --maar als ik naar de juridiche dienst ga --zijn ze nooit daar ofwel ziek ofwel vergadering dus die bijn 2000 euro moet ik met mijn klein pensioen dan maar betalen --- ik ben beschaamd in jullie plaats en hoop dat ik gehoor zal krijgen over mijn zaken zoniet zal ik verder gaan en ik verwittig jullie als ik er voor ga dan is het tot de laatste instantie nu ben ik kotsmoe en geen bedelaar maar waar ik recht op heb daar wil ik me voor inzetten ik wacht op antwoord en ben t bereiken op het nummer 0496875179 dank u t zal toch nie helpen maar dan heb ik toch men best gedaan

 lisette van nerum op 18 januari 2016 om 14:42De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Tienen blogt


  • Raymond Billen blogt over Tienen.

    Raymond (°1952) volgt het nieuws in de streek sedert 1969, als verslaggever ter plaatse in de Hagelandse/Leuvense regio en nadien als eindredacteur bij Het Nieuwsblad. Raymond is als vrijwilliger betrokken bij de promotie van de regio vanuit toerisme, streekproducten, publicaties.

Zoeken

Nieuws uit tienen

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!